Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

mossi

Bio i danas,

Sve sitni, jedno 6kom - jedan 800gr max 1kg, 2-3 do 400gr ostali penkalice. Prvi naravno najveći da ti da nadu za dan, posle ide Labud.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

SMT

Došla jesen, boja Dunava i pejzaza okolo je boja inox frizidera... Magla i sivilo na sve strane... ovih dana šuma izgleda kao iz filma strave i užasa...depresija na max... Po povrsini vode uglavnom pise " muda od labuda"... staklo...

Temperatura vode jos nije zimska... trebao bi biti jos uvek u pokretu, kakvom takvom.. da ga mozes pecati tokom celog dana... to je teorija... praksa kaze drugacije, nema ga, ne znamo gde je.. na pozicijama gde ga trazimo po danu, on nije..  ali dodje predveče ili kasniji deo dana, ne mogu definisati... odakle!? Samo on zna... ali ima ga... oko 21-22h uzima, probao sam, postoji mir u tom terminu... ali to je horor, nije vredno!

Mozda trenutno koceptualno treba spremiti izlazak na jedan revir... raditi manji opseg tj 2-3-5 mesta na malom prostoru vrteti u krug! Sacekati!

veliki procenat  ljudi na vodi peca na isti ili slican nacin, svaki izlazak, to oštrom oku ne promakne... i često nam je to neki parametar... oni što rade nešto drugačije, ulove češce...

Vredi uvek nesto probati, pa na kraju dana i zrtvovati!

mossi

Žrtvovaćemo neko pragnje.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Mifla

Zajebano je to kad radis po novom drugu smjenu...u sumrak nestignem, u prvi mrak pogotovo. Ujutro je toplije u krevetu, a poslje posla hladna piva ugasi sve nade  :pije:   ...uhvatit cu ja ritam
Razmisljam, tjeram se...poveo psa da nije sama doma. Voda bistra ko rakija, lagani sjeverac...mjeseca jos nema, a znam da mora da svijetli. 2 taman, ostao do ponoci...posvjetlio par lijepsih, al ih i splasio... Sutra cemo poporaviti skor.
Fox slick 11 na 2g glavici

dravski pecaros

"Voda bistra ko rakija"

E kad je rakija žuta iz dudovog bureta, ne znaš jel ljepše miriši ili bolje klizi niz grlo onda je bolje što dalje od vode..

Mifla

Opet sjeverac, cak i jaci nego sinoc, sat vremena na vodi je bilo i previse.
...prije odlaska malo sam razmisljao o situaciji, o boji, o vibraciji...friska udica, silikonac za teske uvjete...2 od 2  :occasion14:

flutikazon

U nedelju ceo dan na Dunavu, Karađorđevo - Šarengradska ada, burazer i ja iz čamca nismo kontru udarili za ceo dan. U ponedeljk izađem u Ns- Šangaj i podsetim se zašto mrzim tamo da idem. Gužva u šesnaestercu.Ljudi ko u Zmaj Jovinoj. 10 ljudi na potezu od 100m i gađaju u po jednu tačku i jedan pravac vođenja. Neću više tamo ići taman da ću konja upecati svaki put

cole-jig

Smuki neaktivan,ali uleti koja da popravi dan... :hi:  :hi:  :hi:

ossa

Citat: flutikazon  u Studeni 14, 2024, 09:30:58 U nedelju ceo dan na Dunavu, Karađorđevo - Šarengradska ada, burazer i ja iz čamca nismo kontru udarili za ceo dan. U ponedeljk izađem u Ns- Šangaj i podsetim se zašto mrzim tamo da idem. Gužva u šesnaestercu.Ljudi ko u Zmaj Jovinoj. 10 ljudi na potezu od 100m i gađaju u po jednu tačku i jedan pravac vođenja. Neću više tamo ići taman da ću konja upecati svaki put

Podzavam stav.... sva kanalizacija od 400.000 ljudi se tu koncetrise. Da povratim. Jedino po mraku moogu tamo. Nema vise ni onih cigancica s kaćke petlje kao nekada da razbijem maler.
Naidju krize, drukcije grize...

No

Bio sam opet.
Imao sam nešto više sreće od mojih prijatelja pa sam koristio situaciju i provocirao.  :stripii:
Ulovim par šarana i govorim im- uvečer sam slobodan, održat ću vam predavanje ali je uvijet da napišete zamolbu za večernju školu.

Nitko ne pristaje.

Ulovim pristojnog smuđa, oni u dva čamca i jedan na obali ništa.
Prilika koja se ne propušta.
Nakon što sam spremio smuđa velim- sljedećiiii, zubovići naprijed ostali stoj.

Nudio sam večernju školu i za ribolov smuđa.

Nitko ne pristaje.

"Pomislio" sam da pričam japanski i da me ne razumiju te sam im predložio kada me vide da sklope ruke, naklone se i kažu arigato.  :uf:

Nudio sam im na akciji slikanje sa smuđom po 10 a sa šaranom 9 eura.

Od svega ništa.

Dobro kaže kineska poslovica- " starog psa se ne uči nove trikove".

Dobri smo pa me nisu umlatili.  :stripii:  :stripii:

Sava bistra, spora, tiha, odvlači misli u tišinu...

Potrošili smo tri dana života najbolje što znamo.

Ulov nebitan.

Igra je bila, bar što se mene tiče, savršena.

Nije to bio ples sa zvijezdama ali je zato bio ples po dubinama.

Tok, skok,praznina pa tok,pa skok,pa praznina pa Rock and roll.

Onaj osjećaj kad ti duša zaigra.

Tko ne bi poželio opet?

Mifla

Bio, upisao se...lijepo je na mjesecini

Mifla

2 oko 2kg u pol metra vode...iza 22 primili. Od nikud se pojavi sitan keder i eto gladnih ociju za njima.

Sg.Pepper

Bio, smrzo se, uhvatio nekog omladinca i otisao na kavu!
dec d vej aj lajk it....

Mifla

Jutros na camac...kava, pelinkovac... 6.30 vec smo zaplovili. Magla umjesto da se raziđe, ona biva sve jača. Minus u zraku cijelo jutro...od smuda ni traga... U jednom trenutku se sjetim gdje "stojimo", mjenjam silikonca i najavljujem kolegi soma... On se smije, ja zabacujem i udarac u drugom odizanju. Zadnjih 4-5 debelih iz proslih ribolova nisam izvadio...ovog "manjeg" jesam

pajdo77

Ja imam izvješća da se danas lijepo lovilo na Dunavu.Vidio i slike,bit će više sreće drugi puta..bar vama koji izlazite na vodu.