Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

Unazad mnogo godina na jesen-zimu su na vodi profesionalci, amateri, grabuljasi, lopovi, borci za prava riba, domacice, domacini, komandosi, maVijaši, ovi sto ne kupuju dozvole i pozivaju se na Ustav i mi nesvrstani ... ili i mi pripadamo nekoj od pomenutih grupa ... Verovatno pripadamo grupi "očajnih domaćica" , ustvari ja... E da, ima i nesto sportskih ribolovqca, zaboravih ih pomenuti.... svi smo u potrazi za smudjem, razlozi su razni, ali u najvecem procentu su komercijalni... naučio sam kroz život ne osudjivati, nemoralisati (ako to radim)...kakve muke coveka nateraju na nešto, nikada ne znaš... ali toliko ima isplativijeg posla... samo nam to niko izgleda nije javio još! Pa i ta dozvola za ribarenje kod nas nije skupa, provuces mrezu 2x i otplatis je... i sve regularno, sta se imas kriti, jos zaradis- marža 300%!

Ne mogu nista drugom zameriti, kad sam i sam prisutan na vodi!

Uglavnom svi smo deo tog folklora i pravimo tu sliku koja izgleda prestrasno... ambijent za Kusturicin film... imas izbor, odustati ili se pridruziti... ja i dalje biram ovo drugo, ne da mi se jos odustati! Zasto!? Pojma nemam...

Neke stvari se ponesu od kuce, neke manire imas ili nemas! Fali nam toga dosta, elementarne kulture, stila mozda i najvise! Ono cega nam ne fali sigurno jeste, zavisti i ljubomore... i onda razmisljas na nacin " svako ko nosi stap je moj neprijatelj"...

Jbg, ovi intelektualci, inzinjeri, doktori, otisli svi na musicarenje... Otisao izgleda i ovaj ribar sto smo plakali zbog njega, ni on nije izdrzao s nama...ostali mi sami...

Prolece, leto, visoka voda= zakon! Amin

A na kraju dana, mozda samo lovim manje od drugih, pa sam i ja ljubomoran i zavidan :hi: !... biće da je to!

Mator definitivno, dobio prvu dioptriju :hi:

Slaven

Ma to je sve zbog onih vinkovčana :stripii:

mossi

Dunav je još uvek dovoljno velik ma koliko mi bili mali. Još uvek se može biti dovoljno sam pa makar pored tebe tutnjali gliseri, grabuljaši, razno razne kreature. Uz malo treninga i samokontrole, još uvek se može otpecati na miru barem u glavi.

Na poslednjem pecanju, stao sam na mesto gde je u tom momentu bilo baš puno bikova, ispred mene 5 čamaca na boljem mestu. Pecam da upecam, a ne potkačim. Biram takve sisteme da budem najmanje moguće grabuljaš. Morao sam sačekati mrak, i imati sreće da se riba pomerila skroz u obalu, da se javio na površini što ga je odalo. Bio je gladan u lovu. Lupio ko čekićem Vivo Mama. U prvom momentu sam čak pomislio da je manji, ali kad je prišao, video sam da imam pristojnu ribu. Spakovao pribor i polako kući. Čuo sam Yamahu kako prolazi dok sam se pakovao.. Meni dosta za danas i za sutra... Bio lep dan. Kad će ponovo.. nemam pojma.. loše vreme, dobra garderoba.. džaba. Sve u svoje vreme.

Ugodite sebi, manite se budala.

P.S. Umalo da se potučem pre neki dan.. zbog gluposti u saobraćaju.. Dunav leči sve.

pajdo77

Ja pecam daleko od drugih jer jedino ja i pecam tamo gdje nema ribe :stripii: .Što sam stariji to sam veći mrgud i ne volim tu gužvu na vodi.Ako sam ja korektan i poštujem neka nepisana pravila ponašanja u ribolovu i nautici naivno očekujem isto i od drugih što na žalost nije uvjek moguće jer ja u svojih gotovo 60 godina većih budala od onih na vodi teško da sam vidio. Zato se maknem i uživam u svom miru zbog koga sam u krajnjem slučaju i na vodi.

SMT

Nama ide post, Sv Nikola... ide se u "nabavku",  ide pojačan izlov, jbg... ljudi vole jesti ribu, vernici smo veliki...

Najčesce se molimo da nam prodje tiket u kladionici...

Previše znam, vidim, cujem! Usrah temu :hi:

Bio sam i ja na pecanju za vikend! Napravim neki izvestaj kad budem inspirisan! Mozda mi to malko bolje ide... možda...

baka

Citat: Stepa  u Prosinac 03, 2024, 23:33:09 Definitivno  :Bok:  jedino vrijeme ne možemo kupiti a ono curi kao pješčani sat ne milosrdno.
U tom životnom paklu jedino me ono baš ŠORA taj odlazak na Dunav.
Neću i NE želim da mi tu radost bilo tko oduzme ili naruši taj događaj.

A sjećam se kad si imao šou (ne jednom) u  Starom Dunavu sa onim svojim zvučnikom i izborom 'pjesama'  :uf:   I šta osta od onakvog bećara  :stripii:  :stripii:
Kud' je to sad sve ošlo i kako se sve to s godinama promijenilo  :sha:  :uf: .
Ne mislim tu samo na tebe, svi smo postali jako osjetljivi :baba: 
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Stepa

Da Baka  :uf: jesmo se kerebečili i sad sam za žurku  :naočale9: dok god srce tuče od veselja neću odustat :oussama-bin-laden: .
Možda izbor mjuze nije bio po tvom ukusu al jbga kad se cuga nije bitna mjuza.
Danas nemoš naći dvojicu da jedu a kamoli da nešto rade :nasilan1: .
Ma ne srdim se ja na veseljakae već na bedake koji tuku vertikalu po glavi stanovnika.
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

DJ17

Moz bit i gore evo recimo u Dalju su pocele pripreme za Badnjak,jedan drugi,postove i ostale prigode uz razno razne mreze, majstori odrase strujom u po bela dana jbg.  treba ribeee sve im j.... :crybaby2:

ps

Da 03.12.
Riba plivala po površini ošamućena i nikom ništa.
Prošlo im sada će to raditi i češće.

maverick

Danas nakon 20 godina  druženja s pecarošima...što "domaćim" što "dunavskim" slobodno mogu reći da sam u tom krugu upoznao dosta ljudi koji su obilježili jednu veliku eru mog života...neki su prošli, neki su ostali...Neke sam gledao kako ih Dunav iz normalnih i uspješnih pretvara u klošare koji imaju cilj skupiti koju kilu smuđa..soma......ne bitno...Dobrim dijelom danas ni nemam volje otici tamo zbog takvih ...ne volim više ni sretati neke šupke...ne želim ni biti dio te "gužve" a nekad sam to volio i to me veselilo,...Odem na Dravu jednom tjedno...nije uvijek ni lijepo biti sam...nije uvijek ni lijepo ne imati s kim podjeliti neke dogodovštine s pecanja, ali u globalu mirnije je...opuštenije...bez pritiska...koji su nametali drugi....Dolazi vikend pa cu  na pecanje  :stripii: i u ponedjeljak ce sve biti punooo boljeee :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

Potpisujem,kako vrijeme prolazi sve više mi je bitno da na pecanju imam svoj mir i da mogu uživati u prirodi na onaj način koji ja želim...

Ulov mi je postao samo bonus ako se dogodi ako ne idem kući opet zadovoljan jel uživao sam u onome što najviše volim ...

Kugla

Oduvijek sam govorio da mi je najbitnije izaći na vodu i odmoriti se od svakodnevnice koja je sve žešća i melje nas. Mislio sam da ću sada kad se malo poslovi primire izaći koji puta na vodu ali nakon prometne nezgode koju sam imao prije 2 tjedna sad ni to ne mogu neko vrijeme, ali živa glava, što je tu je kad god se ulovi malo vremena biti na vodi je neprocijenjivo i uvijek nađeš sebi neki kutak za odmoriti

ossa

Naidju krize, drukcije grize...

mlb

Konačno i ja malo izašao!Kako Stepa kaže kulture na vodi ni za lijek! Al dobro , najgori dan na vodi je bolji nego naj bolji na poslu 😁 , čak se nešto i isčačakalo! Sve u svemu ja zadovoljan !

mossi

Bio i ja, i nisam ovog puta ništa iščačkao. 🤣

Imao sam zanimljivo popodne, nekoliko zanimljivih udaraca ali realizacija nula poena. 😖