Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Slaven

Bio sam i ja juce na Dunavu,prvi put ove godine, spustili se iz Batine do kazana, mali smuđ je radio ko blesav, iščacko se i pokoji dvokilas.Guzva je pomalo bila ali nista mi nije moglo taj dan pokvarit.

SMT

Letos sam izlazio po 3x dnevno na vodu! Lovio smudjeve u podne po 40 C, ne bas kako sam hteo ali nisam se puno ni mucio... Kako je dosla zima, ja sam presao u letnji rezim... izlazim u sumrak i ostajem nocu! Razlog je prost!? Ne mogu ga danju naci, ne bacaju mi se te glavudze pa se primirim pred mrak uz obalu... Ja nesto ne volim ta cekanja ali sam se morao prilagoditi malo! Ubi me to, bacanje s jednog mesta... stanem tu i sta sad!? Onda pocenem u sebi ono , da ga prizivam i tako to... Al ajde, ispostovao sam te teorije sve, bacanje u lepezu , par puta vamo, par puta tamo, na vodu, uz obau... da ne bude sve u jednu tacku...Sve se okrenulo i otislo u k, sto se mene tice...

Uvece je za povratak, prava zimska idila... Niti sta vidim, niti osetim prste pored 2 para rukavica... Vetar me uglavnom ne zaobilazi, ni u povratku kao ni u samom ribolovu! ako ne bude magle, super sam prosao! Imao sam u subotu i lepu kisu ali nisam nastradao ozbiljno! Ona rasveta od 1500 din crkla posle 2 pecanja! Sto duze ostanem uveče, šanse su mi vece...
Resio sam da malo promenim stvari, ako se to tako zove uopste! Prvi ili drugi  put ove godine dzigovati gumicama...kupio sam 5 kom nekog sheda, da li Kani, Kari, Kurci, otkud znam... uglavnom imitacija kanibala, investirao sam 300 din... ucinio mi se u radnji skroz korektan... na 5 glava razlicite tezine sam ih okacio, do 25 g jer je Dunav malo ubrzao... i to mi je bio budzet za ribolov... Teren, uglavnom pesak... ne sto mislim da je tu smudj, nego mi se ne da kidati po kamenju...

Mrak pada 16:20-16:30, namestam se taman mozda pola sata ranije... ali pre toga termina, slazem stvari po čamcu... Krece se riba u sunrak, dva dana za redom me smudj prevari, promasi varalicu... Ja ne promasim njega, mislim da je riba ipo ali on dobije negde po telu, iza usiju, ili kako vec...
Bilo je akcije, bilo je nekih spadanja... nesto sam i ulovio... nisam lovio komade ispod kg... nisam lovio ni puno preko toga... Rekao bih da su to ti jatni, svi isti, neki redovni... Udarali su, to je vazno! Udari kao da je pravi, čekić varijanta!  Doci ce i veci, ne brine me to...

dobro je bilo, znao sam i gore proci :hi: ...

Poslao sam i jednog drugara na poziciju, da se malo zanima... zahvalio se na preporuci, kaze odlicno sam ga namestio, nije imao udarca...

Pale su i neke opklade, da necu izaci po kiši... Kao mekan sam za špediciju po Dunavu i tako to! zaradio sam i veceru, pošteno- molim lepo! Prihodovao sam! sta ce biti tek kad udjem u formu, pa pocenm da lovim... za 20-30 god...

mossi

Izgleda da je tiket bio dobitni.
Prvi jedva mera, drugi lep.

U 16.30h bio u marini.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Slaven

Bome drugi baš ljep, pito bi te di al nesmijem :toothy9:

mossi

Dunav pesak, dubina 5m, 15.50h Keitech Easy Shiner  5" glava 18gr mustad 5/0. Dekor braon sa šljokicama.

Veliki oko 3.5kg ženka.
Mali oko 900gr muški. Došo prvi inači bi plivao i dalje.

Muški bio prazan, ženka imala lepu ribu 15-20cm u stomaku.

GL Vivo Nuevo 12-46, TP 4000 1.2PE

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Slaven

Stepa

I ja sam proveo dva dana na vodi  :headbang:  sva neka top mjesta koje sam poznavao ne rade, ne prolaze više cugovi kao nekad noćni i jutarnji.
Kao da se sve nešto poremetilo mjesec dana prije, mjesta na kojima sam lovio u sječnju i veljači sad daju ribu.
Vidim da na vertikalu ljudi solidno love jbga nisam ljubitelj vertikale i glavinjara.
Uspije se još prevariti po koji smuđarak onako da razveseli dušu, da ti da onaj osjećaj ega " još sam mačak ".
Kad malo sjedneš i promatraš vidiš svi nekud jure na svoju neku mikro lokaciju a bude tu svega,nekad da nekad ne ali je dobro dok nas vodi taj neki osjećaj to će biti to .
Budimo realni ipak je privilegija uopće otići na Dunav, ja potežem u jednom pravcu 50 km pa još malo plovidbe, povratak sve to daje nekakvu draž.
Zato da smo živi i zdravi još godina..... BISTRO VAM BILO :hi:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

maverick

Da..privilegija...dobra riječ ...dobar opis  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

baka

Citat: Stepa  u Prosinac 19, 2024, 10:31:40 I ja sam proveo dva dana na vodi  :headbang:  sva neka top mjesta koje sam poznavao ne rade, ne prolaze više cugovi kao nekad noćni i jutarnji.
Kao da se sve nešto poremetilo mjesec dana prije, mjesta na kojima sam lovio u sječnju i veljači sad daju ribu.
Vidim da na vertikalu ljudi solidno love jbga nisam ljubitelj vertikale i glavinjara.
Uspije se još prevariti po koji smuđarak onako da razveseli dušu, da ti da onaj osjećaj ega " još sa mačak ".
Kad malo sjedneš i promatraš vidiš svi nekud jure na svoju neku mikro lokaciju a bude tu svega,nekad da nekad ne ali je dobro dok nas vodi taj neki osjećaj to će biti to .
Budimo realni ipak je privilegija uopće otići na Dunav, ja potežem u jednom pravcu 50 km pa još malo plovidbe, povratak sve to daje nekakvu draž.
Zato da smo živi i zdravi još godina..... BISTRO VAM BILO :hi:

Čitam sad ovo tvoje u Zagrebu i pizdim zbog gužve, jurnjave i općenito svega toga, a najviše bi htio biti na Dunavu i baš me briga hoće li ili neće gristi riba.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Stepa

Baka i na Dunavu ti je skoro kao na korzu bilo kojeg grada :BangHead: ali onaj osječaj Dunava ,same plovidbe, prirode, nadmudrivanja sa ribom potiskuje tu gužvu, ne kulturu negdje sa strane.
Ostaje fokus te ljepote koja te okružuje :bye:  :hi:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

ossa

Orka ST 15 glava 15g Mustad Jig
komplet AssPro i Pg 4000

1.2kg i brat mu malo manji.
Naidju krize, drukcije grize...

ljuska

Kaže Stepa 50 km u jednom pravcu ja 215 km došao isplovio i ljepo se nalovio

No

Bio sam i red je pohvaliti se nesvakidašnjim ulovom.
Ni manje ni više ulovio sam morskog psa

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

Da si bolje sreće bila bi lutka na napuhavonje :stripii: