Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 6 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

:stripii:  :stripii:  :stripii:

Reče Gazda u nekom postu, starimo burazeru...

Nisi u trendu uopste :stripii:

Uzivam citajuci tvoj post, tacno ti znam izraz lica :hi:

maverick

Stepinjo je u svojim najsvetlijim trenutcima bio lik koji je stvarao trendove pecanja na Dunavu...danas ga ove horde zla  :stripii:  teraju da bude pomirljiv...meni od svega najvise fale te noci uz vatricu s njim...nitko ih se ujutro nije sjecao ali znamo da nam je bilo lijepo  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

baka

Danas uhvatim smudja oko 1,5kg i u ustima mu neka ribica 12-13cm.
Ne bi to bilo ništa čudno samo kad bi ja znao što je to. Najviše mi liči na malog tolstolobika, a njega još nisam vidio tako malog.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

DJ17

Da, Tolstolobik. Imam slatkovodni akvarijum, tako izgledaju dok su mali...

SMT

Pre je taj ribolov bio pod pritiskom da se upeca... I sad se ide sa tim stavom, uvek... Ali nekako je drugacije, lagan sam... Ako ne dodje danas doci ce sutra... Valjda vreme, dani,  provedeni na vodi a i godine cine svoje... mozda je to ta neka mudrost, iskustvo... Ali te reci mi nekako ne idu uz mene tj prva...
Te smudjeve, ja ne znam u 5% valjda pogresim kad ga dobijem, koliki je, na koju ce ruku doci, itd itd...Doduse ja lovim komadine od 500g, pa ih stapom ubacujem u camac... Somove sam isto neke upecao, pa je vrlo slicno... A neki su i bezali, da se razumemo... I to bolje podnosim... Budem ljut ali na kraju dana shvatim da "nije bio moj"... Danas sam imao ribu na stapu, koja nije bila moja... Ali nisam bio opusten, mozda cak i malo napet... Zeleo sam je, bio sam pecaroski proklet... Pomesalo mi se ulje i voda, probio dihtung na glavi... cudno je sve bilo, znao sam da nije prevelika ali je imala neverovatnu snagu... Ja nisam bas nesto mekan za vadjenje riba ali me je dobro iskrivila... Vidim da ne ide lako, nikako... Onda mi je bilo u glavi, daj da samo vidim o cemu se radi... Jer ne mogu da prepoznam te begove... nepoznato mi sve... a vuce, savija, trese, lupa, udara... Sad to nije neko vreme ali meni se cini kao da bas traje...
Na nekom pesku, na nicemu, ubi ga znatizelja....

shvatih sto je zovu torpedo...

nekinho

Ova slika sa pramca i savijeni štap pod ribom za mene je slika godine  :clap2:
Čestitam autoru na uhvaćenom trenutku  :hi:

maverick

Lako je kad je momak zgodan  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Na mišiće..

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Stepa

Bio sam :hello2:
Sreo neke renomirane ribolovce i ostao iznenađen kakve bundeve lovi(SMT)
 :zubati12:
Jedan toliko opušten kao John Wein   :oussama-bin-laden:  a oštar na kontri (Baka) vrijedi ga kibicirat može se od njega štošta naučit   :U redu:
Za dobrog smuđa se mora rudarit ,probao kresnio jednog i odustao, studenti su jebena stvar moram čuvati laktove i ramena za njih :takoje:
Neki novi klinci surfaju po Dunavu, ima ih uspješnih jbga kad im je ta tehnika u malom prstu.
Šteta nekad smo se znali okupiti,upoznati,podružiti, uz vatru  :flasica: i šta već ide.
Ja sam svu ovu eminentnu ekipu tako upoznao  :stripii:  :uf:
Zabavljao sam se sa proletarima bili su sukladno svom uzrastu razuzdani i ludi, hvala im  :Bok:
Čudnih kolega se sreće na vodi   :nasilan1:  sa brutalnim pilama ,opremom koju ne znaju koristiti i bez nekog kodeksa a šta da im kažem osim " đaba Vam novci moji sinovci al ja pecam malo bolje".
Godine rade razliku i prije svega poznavanje terena.
Dva prekrasna dana i na povratku sretnemo usamljenog jahača( Mossi) kako strpljivo čeka pravog izazivača  :Bok: vidim da ga je dočekao  :hello2: 
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

maverick

Bome...lijepo ste se nauzivali i nalovili  :clap2:  pratim vas i nista osim zavidim ne mogu reci  :stripii:

Slaven

A sta ces Marijo kad je nama m zima m vjetar m kurac palac sve nam smeta. Nema od tog nista, nit ribu jedem nit ju prodajem, a bogami ni ulovit vise neznam. Ostalo mi samo da tu citam i sutim. :dontknow:

maverick

Moramo organizirati neko druzenje da se aklimatiziramo  :stripii:

Slaven

Pa da druženje i da pijemo čaj od kamilice bez šecera :baba:

maverick

Inače prije nego krenemo na pecanje mi stanemo u birtiju i popijemo zeleni čaj s stevijom pa onda dalje sve ide lakše  :stripii:

hranki

Citat: maverick  u Siječanj 31, 2025, 08:10:56 Moramo organizirati neko druzenje da se aklimatiziramo  :stripii:
pusu neki vjetrovi moraš mislit :stripii:  na zdravlje