Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

Mifla, mossi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Goran

dolje Kod obrtnickog doma pa desno uz dunav u sumu,u pocetku je dobar out a dalje los sa dosta vecih vagaša,meni nije problem sa radnim peugeot partner dosta je povisen pa nigdje ne zapnem ali i drugi dodju sa autom ali nemoj sa novim. 😁 Znaci do  1377km mozes doci.

baka

Citat: dravski pecaros  u Ožujak 08, 2025, 18:43:11 Bio malo tražiti soma uhvatio 4 tostolobika oko 2.5-3 kg

Svi vraćeni nazad u vodu  :occasion14:

Znam da glupo zvuči, ali nemojte ih vraćati, čak mislim da se ne smiju vraćati i da je to zabranjeno.

I ja sam ih isto bacao nazad, ali više neću. Ružno je, ali bolje ih izrezati i u vodu.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

pajdo77

Nije autohtona vrsta i kako Baka kaže ne bi se trebala vraćati živa nazad u vodu. To čudo od ribe će prevladati našim vodama uskoro ako se ne smisli nekakvo rješenje.

miha

zašto izrezat i u vodu ...najzdravija riba ... Ima smisla detaljnije govoriti o korisnim svojstvima srebrnog šarana. Kada jedete meso tolstolobika:

Smanjuje vjerojatnost malignih neoplazmi.
Razdražljivost osobe je svedena na minimum, zbog blagotvornog učinka na aktivnost središnjeg živčanog sustava. Osim toga, obnavljaju se mrtve stanice.
Žile su ojačane, što smanjuje rizik od moždanog udara.
Tlak se normalizira, stoga se snažno preporučuje osobama s visokim krvnim tlakom.
Smanjuje se razina kolesterola u krvi, što smanjuje vjerojatnost nastanka krvnih ugrušaka.
Smanjuje se količina šećera u krvi pa se preporuča jesti dijabetičarima.
Poboljšava se kvaliteta noktiju i kose, jačaju zubi.
Imunitet se povećava, što stvara uvjete za suočavanje s raznim prehladama.
Poboljšava se opća dobrobit osobe.
San je normaliziran: možete zaboraviti na neprospavane noći.
Doktori preporučuju tolstolobika za ishranu, a evo i zašto:

Protein se potpuno apsorbira u roku od 2 sata.
U mesu šarana ima malo kalorija, pa je debljanje nerealno.
prisutnost ribljeg ulja.
Očigledno, prednosti srebrnog šarana su očite, stoga je preporučljivo jesti ga svakodnevno. Ovo je izvrstan proizvod s jedinstvenim preventivnim učinkom.

miha

hebiga nije samo smuđ riba .... nema dobrog fiša bez mrene ....veliki bucov čudo u rerni ... itd ....

maverick

Tobika je brutalan kad se prodimi i stavi u kupus... :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

baka

Ma sve se svodi na; radi s tolstolobikom što god hoćeš, pokloni ga susjedu, pojedi ga pečenog (odličan je), nahrani svinje, samo ga nemoj živog vraćati u vodu.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

nekinho

Ima li još koji recept za pripremu tobike, kako velite, bas me zanima i razmišljanja mi idu u smjeru kako ga najbolje pripremiti? Pitam one koji su to iskusili, jer i sam spadam u one koji pitaju što bi s njim...

šajzika

Citat: nekinho  u Ožujak 11, 2025, 16:26:45 Ima li još koji recept za pripremu tobike, kako velite, bas me zanima i razmišljanja mi idu u smjeru kako ga najbolje pripremiti? Pitam one koji su to iskusili, jer i sam spadam u one koji pitaju što bi s njim...
Eo od jednog sto ne jede ribu.
Meso je fino bjelo i lista se kao piletina.
Kad se dobro začini uvaljuju ljudima pod smudja.  Dao sam puncu jednog od 17 ili 21kg ne sjecam se tocno, on je izvadio filete i bilo je predivno, cjela sira obitelj se najela.
Audentes fortuna iuvat

ps

Citat: maverick  u Ožujak 11, 2025, 12:07:37 Tobika je brutalan kad se prodimi i stavi u kupus... :clap2:
Nikada nisam probao dimljenog, znam da mi je Mudri jednom rekao da je vrh.

Stepa

Loše vrijeme i ljuta žena za pravog ribiča ne vrijedi.
Nagovorili me da idemo malo sa obale zabacit :uf:  I samo smo zabacili :rofl2:
Par bijelih na fider i to je to .
Teren nepoznat , prvi put negdje prema Iloku.

Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

SMT

Bio sam...

Dunav nizak i dalje... prenizak... Od desavanja, jedan udarac kao iz topa... Promasio, prevukao preko ribe ili sta sam uradio, ne znam... Bas razmisljam ali sad nije ni bitno... Probao soma, nisam ga nasao... Negde je dole duboko, negde gde trebaju glave 30+g... zabacio tako 10x... Tako da je ostalo na tome, probao... Ne mogu to sebi raditi, ne da mi se... Sacekacu ga vec da promoli nos negde plice, a hoce...
Stajao na mesta gde sam dobijao bucove, nisam udarca imao... Nije to jos ta aktivnost koja treba da bude...

Nista upecao nisam a ne volim bas to.. A bilo lepo... Kako to!? Nemam pojma... lepo vreme, kratki rukavi, nema komaraca, nema ljudi osim nesto camaca koji pecaju soma... Nema talasa po Dunavu... U odnosu na jesen, nekako sve usporeno...

Ribe!? Bice... Nadamo se nekoj stuki posle zabrane, ako je ostala od jesenas... Som, smudj, kad dodje vreme... A dolazi...
Bicu ja vec gde treba biti...

Šuma lagano dobija oblik i boju... za 10 dana ce skroz ozeleniti...

pajdo77

Fiderisao malo u kvartu dopodne.Nije baš da je pecalo često sa obzirom na dva štapa. Počeli se javljati oni mali šarančići od lane bez obzira na duljinu predveza pa sam odustao da ih ne mrcvarim bez veze. Veseli čovjeka da ih ima te da bi ih se za neko vrijeme moglo i pecati pod uslovom da ih banda ne potamani do tada. Lijep dan napokon pa šteta biti kod kuće.

dravski pecaros

Bio sam probati soma uhvatiti ,nije se javio ali jednog bucova sam uspio prevariti

SMT

Bili smo par puta na bucovima, sa manje ili vise uspeha...

Ne znam jel ovo prica o priboru, pecanju, druzenju i zabavi... Ali bio je dobar i uzbudljiv dan, blago receno...

Da krenem redom... Kupim ja pre godinu dana Aspro 802 M, gramqze 7-28. Po performansama, nisam nesto bio odusevljen. Prvi utisak, malo svickav... Kako sam ja veliki "stručnjak za stapove", vrlo brzo me stap prosle godine u lovu protiv bucova uverio da je pravi... Ljubiltelj sam brzih i čvrscih stapova ali izgleda "i labavi moze da zabavi" :hi: ... Odlican stapic, osetljiv, u donjistu jak, kontrola riba savrsena... Bas dobar...
Tako je bilo i ovaj ribolov... Ja i Nidza pecamo zdrave i lepe bucove divnih dunavskih boja... kontrolisem situaciju, hvalim stap, opusten ribolov uz dobru zajebanciju... Popravismo trbusnjake od smeha...

Pristojne bucovske ribe... bilo ih je...

Zabava na najjace... nista vise ne bih trazio od jednog ribolovackog dana... Ali sta Dunqv moze da rezira, da od jaceg ima jace...

Koliko ja god ne voleo, imao stav o najgadnijim ribama na svetu... Koliko god izbegavao, takva mesta jer sam misljenja da tu nema druge ribe, nisam mogao iskontrolisati situaciju... ali iz ugla zabave, adrenalina, nije moglo bolje... Sta se to desilo, to je strasno... Pravi test zaa malog Aspra i strunu 0,14mm, novi certate...

Kako je to krenulo, ne mogu nista... mislio sam da vucem moju Yamahu na punom gasu... Pretpostavljam tj znam sta je ali radi ono ribolovacko u meni, necu da popustim... mislim se koliki god da si, ides napolje... i traje to... obojica trcimo po camcu, radimo sklekove i propadanja... Drzim ja njega ali ne privlacim... U nekom momentu Nizda ga spakovao u meredov... posle ne znam koliko desetina metara...

25 kg rugoba!

Reko ajmo na pauza... malo da dodjem sebi.. Kafa, voda, napravimo pauzu... mozda uhvatimo jos kojeg bucova... Kad ono kroz pola sata, isti scenario... Nidza gleda ne moze da veruje... Nece to da se otkaci... Ali iskreno, ni ja nisam za te varijante... ides mili sa malim Asprom i ti napolje... kako taj dril na certateu radi... Mati moja...
Da skratim pricu, drugi komad... Ovaj malo brze izasao...
Kineska vaga pokazala 28 kg...