Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

Nije bilo hladno, a nije bilo ni kise neke... Nije bilo ni preterane guzve, od cega zavisi ne znam...
Cim sam krenuo, dobio sam zabavu... Stap se povijao par minuta, masinica zvizdala... Znao sam odmah sta je sa druge strane, pa sam bio opusten. gadna riba je zqvrsila u camcu, tek ne znam koji prolaznik je poneo kuci... To vise niko nece, a nje je sve vise.

Juce sam sa nekog panja skinuo jednog smudja. Nisam bio previse uporan, a danas sam resio da to promenim... Otprilike na 10 zabaca, pola guma ostane na grani! Imao sam jednu specijalnu kutiju sa gumama koje ne bacam. vise nemam tu kutiju.

Protok i brzina vode se menjala, pa sam nesto malo puta uspeo i provuci. Nezakacive montaze, nikakve ne koristim, ne da mi se.Ribe je bilo na panju, rekao bih jato.... izgledalo je otprilike ovako: Ono sto sam upecao, se okacilo, promasilo varalicu pa dobilo "iza usiju", itd itd.. A mozda su se i same  upecale. Ono sto je udarilo, a bilo je udaraca dobrih, sam uglavnom masio... bilans je, odgrizen rep ili ispljunut isti.
Nekako je sve naopako bilo.
Ribe su i bile takve, da garantuju takav provod. Ne manje od kilu, a do dve je falilo.
Nasao sam ih i malo se zabavio. Nije to bio nezaboravan ribolov ali mi je malo akcije prijalo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

pajdo77

Ja bio jučer za divno čudo,sam sam sebe iznenadio. Bauljo ko gluva kuja od 9-og do 6-og bez plana i programa. Nemam pojma o terenu,nemam pojma gdje stat,sonar nemam,negdje gdje stanem trebaju topovska đulad a ne jig glave,negdje se opet nasukali 10 metara od obale. Kažu ljudi 'ne možeš bez qurca u svatove' a izgleda ni bez poznavanja terena na vodu. Ajd nije bilo hladno pa sam preživio tih tri sata. Nema meni na vodu dok ševa ne zapjeva.Tu sam ja onda šef sale a ne konobar koji kao jučer trči od mjesta do mjesta.

Garofeeder

Jutro prekrasno, tiho, lagana magla, nije hladno, lagani porast, nigdje psa nema.

Sve mi zvoni na smudja, pet sest lokacija ni da pipne.

Odem do saranske rupe, za 15 minuta evo baje, trokilas. Kupi kablove i doma.

Uvijek pod haubom dva saranska stapa i par teglica...

maverick

Jedne zime sam bas bio redovit na Dunavu...cijelu zimu dok smi mi lovili smudja on je pecao sarana i lovio...to me uvijek fasciniralo...znao je reci...samo baci udicu s kukuruzom medju njih i uvijek ce neki zagristi
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Garofeeder

Matori, vrlo uspjesan i iskljucivo saranas, veli da najvise uhvati u veljaci. Lovi uglavnom maltene u matici, na kamenu u ostroj vodi.

Prije par dana manji od ovog, mozda kila i pol, mi zagrizao na 6 cm firetiger voblera, doslovno ga progutao...

Cudna riba.

Slaven

Bio jucer, dosla dva komada, prihrana sa ugljenom, varalica rosfraj sipka od 70 cm, riba pustena niz grlo :toothy9:

maverick

Slaven ponosim se tvojim ulovima samo slijedeci put zovi na pecanje  :stripii:  Mi smo danas izasli malo ali po prilagodjenom programu...znaci nista Pelin...samo kafa i cola...kako smo pili tako smo i ulovili...jedno veliko nista ali za buduce dane ...bar znamo gdje riba nije  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Slaven

Pa kako brate bez pelina na ovu zimu, to je definitivno kriva odluka.  :uf:

SMT

Izmedju zelja i mogucnosti, izmedju porasta stagnacija i opadanja,izmedju sopstvene motivacije i necega sto mi se ne gleda... Uspeo sam biti 2 dana na vodi...

Meni je to sve malo... Ali je realno...

Izmedju znanja i neznanja, bio sam na sredini ( izmedju) ili blize ovom drugom... stanje na vodi kakvo ga ja vidim, nije bilo lako za upecati iako je teren poznat. Morao sam se vratiti na neka podesavanja softvera u glavi sa pocetka karijere... Morao sam cackati oko nekih grana, ispred, iza... Morao sam imati onaj osecaj kad udica dodje na granu, da je lagano prevucem da samo spadne dole..Obicno je posle toga sledio udarac ako je sledio. Iz spomenutih situacija sam upecao nekoliko riba od 1.2kg do 2,5 kg... I dobro.  Neki redovan izlazak, imao sam i puno gorih.

Ono sto je bilo dobro... Desilo se iza mojih ledja... Mom poznaniku se povio stap do vode... gledam,  slika za uzivanje, kao da sam ja upecao... Riba pumpa, on je usidren i to traje i traje... Jaka je voda i struja, ne moze se privuci... Nakon nekog vremena, lep som od 14-15 kg je zavrsio u camcu... Rekao bih da ga je porast prosto ugurao medju nase camce, udario je momacki na gumu namenjenu smudju...

U vremenu kad nikada nije dosta ribe, nego je samo daj daj...  kad lete poruke iz camca u camac ko je koliko imao... Covek nije pecao pola sata i upecao je spomenutu ribu, pakuje stap i zavrsava recima "meni je dosta odoh kuci"...

Pitam se, kad ce meni biti dosta...

Sent from my iPhone using Tapatalk

No

Bio sam na pecanju i iako sam se vratio, još uvijek se nasmijem, sjećajući se pecanja.
Znači, zavoj, usidren u njemu, jedan moj mladi prijatelj, parkiran pedesetak metara iznad mene.
Imam griz i maznem kontru, onako živo, da trnu zubi. Promašim.
Iza čujem smijeh

-Pitam - jesi vesel što sam promašio?
-Ha-ha-ha- ne
-Što se onda tako slatko smiješ?
-Gledao sam u tebe i kad si maznuo kontru i ja sam maznuo kontru

Taj smijeh liječi rak
Smijem se već par dana kada se sjetim  :stripii:  :stripii:

Ribolov težak, osjećajan, plešeš za svaku ribu
Kada je uloviš osjetiš nekakvo zadovoljstvo

Nema to veze sa ničim ili  ima veze sa nečim što većina normalnih ljudi ne razumije.

Iz kojeg razloga čovjek koji nije gladan, koji nije željan, koji u guzici nosi neke godine, cijeli dan sjedi u čamcu, na hladnoći i čeka kvrc, dva, tri...

Nadam se poslije Božića još jednom izletu sa kojim ću zaključiti godinu

U idućoj ćemo opet tražiti ribe, tražiti razloge, skupljati sijede i biti sretni prije i poslije svakoga izleta.

Nova godina, novo iskustvo, kao novi dan, ako se probudiš.

tutnja

Popodne se pojavilo malo sunca, vjetar se smirio, idealno za street fishing..

Opet nula bodova, ali ugodno provedeno vrijeme

Sent from my LG-V60 using Tapatalk

mossi

Bio malo sa društvom na vodi.
Ispekli kobasice, kuseli kupus, rakijica..
Nakon doručka samo sam za krevet bio..
A tako sam i prošao.
Kolega iščeprkao za ceo dan 2 kom u 5 minuta al barem 5 sati bacanja i menjanja mesta. Ostali nula poena.

Od kad imam Stelu, možda je malo više forsiram u 3 pecanja jedna riba i to somče. Danas, par čvks, lep udarac i spadanje.

No, nakon više od 30 dana pauze..
Barem sam doručak dobio.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

SMT

Citat: tutnja  u Prosinac 21, 2025, 16:15:18 Popodne se pojavilo malo sunca, vjetar se smirio, idealno za street fishing..

Opet nula bodova, ali ugodno provedeno vrijeme

Pa tu uveče krecu ribe u izlozima :hi:

tutnja

Zato pecam samo po danu..

flutikazon