Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

No

miha

mlb

Bio i danas malo na dunavu , osim što sam početničkom greškom prvo oštetio propeler ipak sam uspio doći na odredište! Ponešto se isčačkalo ali je i dalje me sekira jako ružna slika, koliko ljudi trpaju te male smuđarke da je to katastrofa !! :red-card:

maverick

Mi smo bili u nedjelju na tri sata...osim vjetra jedino sto sam primjetio bijase to trpanje tih malih smudjeva...i to vecinom od poznatih pecarosa...Nisam bas neko cvijece....ali i to je dno dna
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

im84

Jbg di su nam sad kontrole za koje dajemo i placamo dozvolu
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

A nema tu pomoci...uvijek je isto i nikad se nece nista promjeniti...Kontrole ce doci poslije nove godine da provjere koliko je kupljeno dozvola. I mislim da je to njihov maximum...Inace volim otici po nekad na Dunav...vecinom sam na Dravi....ali donji kilometri Drave i Dunav su bas ruzni ponekad za pogledati....sto se tice te sitne ribe...i zacudo...vecina govori kako je jucer bio odlican dan...5...10 ...15 komada...Meni je to kao nekom tko peca na Dravi onako...fascinantna brojka za svakodnevno pecanje...No kad cujem da 10 komada ima 6 i pol  kilograma...onda ne znam ni sto bih rekao...Nisam mjerodavan i nisam osoba koja se baćka vise s tim...pa svakom onako kako si je organizirao....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kockar

Ljudi jednostavno vole biti jadni...zato nam uopsteno i jeste ovako, vecina ljudi su jadni jadnici koji ni ne zele nista drugacije.
Meni je vec par godina glavni kriterijum na pecanju da ne moram nikog gledati, ili da je makar tih koje moram sto manje.
Ako sam negde gde je guzva, uvek ispadne da ni ne moram ici na vodu, vec da sam mogao ostati i kuci i pustiti nesto od Kusturice... :D
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

maverick

A ne znam, ja definitivno nisam kao ti pa sam pretežno CR, ali imam neke svoje vizije o tome, primjetio sam da mnogi imaju opet neki svoj prag...Na kraju nisam tu da sudim pa sam se odmaknio od svih...pecam s jednim drugom...s drugim o tome ni ne pričam, nekad okačimo koju sliku....nekad ne zbog pozicijee..Ali definitivno kad niti vidim niti cujem sto drugi rade puno vise uzivam u ribolovu... :ok:

KvacakZu

Citat: maverick  u Prosinac 13, 2017, 11:49:34
A ne znam, ja definitivno nisam kao ti pa sam pretežno CR, ali imam neke svoje vizije o tome, primjetio sam da mnogi imaju opet neki svoj prag...Na kraju nisam tu da sudim pa sam se odmaknio od svih...pecam s jednim drugom...s drugim o tome ni ne pričam, nekad okačimo koju sliku....nekad ne zbog pozicijee..Ali definitivno kad niti vidim niti cujem sto drugi rade puno vise uzivam u ribolovu... :ok:
:clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:

kockar

Citat: maverick  u Prosinac 13, 2017, 11:49:34
, primjetio sam da mnogi imaju opet neki svoj prag...

Ja sam primetio da mnogi u biti uopste nemaju nikakav prag, ni stid ni sramotu, zato i radim slicno kao ti.
:red_indian:

Uposte ne pricam o nekom C&R zanosu i idealima, vec o nekim zakonskim cak i blazim limitima i makar nagovestajima elementarne kulture.  :character0032:
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

Debeli šef

čudno da se očekuje od ribolovaca da su oličenje morala i poštivanja zakonskih propisa u ovim našim bijednim državicama. stvarno imamo visoko mišljenje o sebi.  :stripii:

maverick

Napomenicu po stoti put...nisam tu neka moralna vertikala  :stripii: Ali uz duzno postovanje...nismo isti.. :icon_thumright:

No

:hi: Otišli jučer ujutro,vratili se danas.Nije bilo dugo,nije bilo lijepo ali mi je sjelo i baš mi je drago da sam bio.

Sava velika,puno korito.
Od ribiča nigdje nikoga,a na vodi smo bili samo policija i ja.
Naišli su punim gasom iza zavoja i kad su me spazili u obali,u uvali, bilo je opaa,koči,motaj.   

Nisu me prepoznali,pitaju jel imam dokumenata.
Rekoh nemam,sve mi je gore u kući kraj vode.
Gleda me jedan mladi momak blijedo i zbunjeno kao da ne zna šta bi sa mnom.
Skinem kapuljaču sa glave i velim ja sam Vlado.
Oprosti nisam te prepoznao s tom kapuljačom,sve pet. Jel ima šta.
Nema.
Dok ih voda nosi iziđe i Grga vozač čamca,uz osmijeh veli -opet ti sam.
A tko će tu bit ako neću ja odgovorim mu protupitanjem.
Samo su mahnuli i otišli nizvodno.

:ok: su to momci

Taman što su otišli dobijem jednog soma oko tri,četiri kg. Obrađivao sam jednu te istu kvadraturu s različitih pozicija i valjda sam dojadio tom somu pa je klapnuo po toj varalici. Imao sam još jedan griz ali mi je špaga u kontri samo propala, Vjerujem da je bila štuka.

Prošlo je tih nekoliko sati kao tren.
Vidio sam na obali  dvije vjeverice koje su se oko nečeg gadno svađale.
Vjetar mi je brojio kosti ali dušu nije mogao da mi dotakne.

Noć je donijela kišu,jutro ju je preuzelo a ja sam spremio čamac i navijao za mog prijatelja Pintara,koji je pecao s obale na glistu.
Dobio je jednog soma oko četiri,pet kg i jednog manjeg.

Morali smo otići jer da smo ostali,tamo bi i ostali. Voda će večeras izići iz korita i razliti se po šumi i po putu.

Nek se razljeva,to tako mora biti.  :ok:

vedro

Zaista ima svega! Slazem se sa svima i svi su u pravu. Jedino ne znam koja je razlika ako ( ajmo reci ja ) koji imam posao i mogu na vodu svaki 3 dan, ili jednom tjedno pa ako me krene ponesem koju ribu vise, tj duplo od puštenog u odnosu na nekog tko je u mirovini( nebitno kakvoj) i ide svaki dan pa ponese te tri plemenite ribe i uhvati vise nego bilo koji zaposleni Ribic . Ako mi to netko moze pojasniti bio bih zahvalan.

šajzika

Sa zakonske strane nema razlike.
I ti koji rjetko ides  i onaj koji ide svaki dan te  nosi vise od propisanog ste u istom prekrsaju.
Zakon je za sve isti.
Ribolovni moral i etika su sasvim druge teme nebitne s strane zakona.
Meni se iskreno najvise gadi licemjerje, kad neko nekom broji a isto to ili gore radi.Ima takvih jako puno i sve se zna . Prošle ili pretprosle godine  sam imao zanimljiv razgovor s policijom dok sam bio s mlbom u  camcu i nakon toga mi je sve bilo sasvim jasno.
Audentes fortuna iuvat