Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

No

:eek: S obzirom na slike, dobro je da nisi ponio bolonjez.  :stripii:

:icon_thumright:

Kiša- to je samo voda koja takvom dečku ne može ništa   :ok:

SMT

Za ovo “ dečko” sam ti dužnik :hi: :occasion14:

maverick

Drži se ti tog smuđa i ne fantaziraj previšex :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

majstor

Gle frajera, kao slućajno lovio smuđa, i odma pomor. Tako ja slučajno ulovim amura i šarana, a lovio smuđa na kukuruz.  :stripii: :stripii:
SMT  :notworthy:

SMT

:stripii: :stripii: :stripii:

Malo šale naravno, da ti postovi budu zanimljiviji ...  Smudj zahteva truda... Ima tu kilometara čamcem, traženja, pešačenja, blata, svašta nešto...  :hi:

Kad se upeca onda je lepo... Kad se ne upeca, “prošli strujom”, kao nije do mene :stripii: :stripii: :stripii:

No

Citat: SMT  u Srpanj 14, 2019, 23:20:19
Za ovo “ dečko” sam ti dužnik :hi: :occasion14:

Ma kakav dužnik?
Dužnik je čovjek koji nešto posuđuje.

Ti gotovo svaki dan daruješ ovdje postove, koji zajedno sa ostalim darivateljima drže forum iznad vode.
Zato ću s pravom skinuti ove tvoje navodnike  "  "
Dečko, ti si  :ok:  i malo neke kiše ništa ti ne može

:occasion14:

SMT

Hvala sto tako misliš...  :hi:

Dosta toga je rečeno već, nema tu puno novina... Volim da kažem da bi mi cela ribolovačka karijera stala u 5 postova :stripii:...

Ali tu smo na forumu, malo menjamo iskustva... Ja volim pročitati, jer nekad ne vidim šumu od drveta... Neke stvari, radimo već mehanički...

Pokušaću jednu anegdotu od prošle godine ispričati: Povedem jednoga prijatelja  prošle jeseni na mesto gde se som javljao... Čovek je opušten, ne varalicari, bas ga briga hoće upecati ili neće... Ja mu kažem tu tu i tu su panjevi, bacaj oko njih( ispred-iza) ako negde udari, rek’o tu će...
Kažem, puno se gubi varki ali moguće da ćemo nešto dobiti... Vidi čovek kako ja to kidam, kaže neću ja to, zao mi gumica bla bla... I neće, mada sam mu nudio moje gume... Mota preko panjeva, brzinom kao za bucova... Elem da skratim priču, jer je to teško kroz post dočarati, dobi čovek dva soma preko 10 kg i smudja od oko 3 kg... Ja ni udarca... Reče mi čovek, najbolje pecanje u mom životu... Nije hteo više ići tamo jer se puno guma ostavlja :stripii:...

A ja opet ne bi tako motao, verovatno! :stripii:

majstor

:uf: :stripii: :stripii: Mene učili profesionalci loviti smuđa. Ja dva oni ni jednog. Kažem jbg nešto krivo radim.  :smjeh:

majstor

Citat: SMT  u Srpanj 15, 2019, 09:24:50
:stripii: :stripii: :stripii:

Malo šale naravno, da ti postovi budu zanimljiviji ...  Smudj zahteva truda... Ima tu kilometara čamcem, traženja, pešačenja, blata, svašta nešto...  :hi:

Kad se upeca onda je lepo... Kad se ne upeca, “prošli strujom”, kao nije do mene :stripii: :stripii: :stripii:
I šaran i amur zahtjeva truda, Kuhaj kotao sa kukuruzom, namiriši i zasladi ga, svaki dan u isto vrijeme bacaj kantu punu hrane, skrivaj je pred pajdinim bravcima. Ako tri dana ne dođe velika riba, prodaj štapove. Pa kriva oscilacija vode, rast ili pad temperature, pa nije važno ko je kriv. Zabaci, gledaj tv dok riba ne uzme mamac, pa nakon tjedan dana posta riba pobjegne. Staklenooki se bar ne otima. Več sam sam sebi naporan a kamoli ribolov. :sha: :uf: :stripii: :stripii:  :baba:

SMT

Jedan neplanski izlazak...

Drugar me pozvao na “čašicu razgovora” nismo se 100 godina videli... Dogovor za 5 min da to bude na Dunavu... Ja vodim na mesta gde su bucovi od 5 kg, smudjevi preko 10kg, somovi preko 20 kg i sve te ribetine koje plivaju Dunavom...Mnogo kilometara daleko...

Naravno, to sam sve pokazao i na delu... Lovili smo malo i iskljucivo ispod mere :hi:

On nosi hranu...  Pojeli smo po dva sendviča sa sunkom u koje je onom ko ih je pravio ispala po kila soli u svaki... Vode smo imali po flašicu, brzo je nestala, nigde nikoga oko nas... Ja sam od smeha morao sedeći da nastavim pecati... Uz zedj tu su bile i neke dogodovštine iz prošlosti... Grčevi u stomaku...

Kako se mrak bližio, iskrcavanje na obalu, ne bi li smo zaista nešto i upecali...

Posto nam se nije javio taj smudj od 10kg, rešili smo sa voblerima da upecamo svako po jednoga od 5 kg, to mu dođje isto... Malo pristojni bucov oko 1 kg nam se javio uz obalu, uz par sitnijih ...Udarci u brzoj vodi, jaki- vrhunski, uzivancija...

Nije da se nismo trudili ali smo zaključili da su naše ambicije veće od (ne) talenta koji imamo :stripii: :stripii: :stripii:... Smudj dosta manji od očekivanoga...

Jedan drugaciji izlazak, pristup opušteniji, uzivancija, pao je dogovor i za neko kampovanje, buckacemo :stripii:... Naravno mnoga poznata lica na Dunavu sam sreo na svojim pozicijama :hi:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

ranom zorom krenio sam odmoriti dušu od svakodnevnih obaveza ..ribe nije bilo ali cilj je ispunjen  :occasion14:

pajdo77

I ja sam poranio malo na plovkarenje. Lijepo peca al nema nekih krupnijih primjeraka. Zato peca sve.od kesega pa do protfiša

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

majstor

Konačno i Pajdo priznao da je nešto uhvatio.  :stripii: :stripii:
Meni jućer na boilu od 18 mm primio nosonja od nepunih kilogram.  :uf: :takoje:

No

Bio sam i bilo je lijepo.

Upoznao sam jednog mladog dabra, jučer rano ujutro se pojavio na obali, gotovo niotkud, i grickao mladice vrbe.

-debeli šta to radiš- a on sklizne u vodu i pravac prema meni.
Prođe mi ispred čamca, ispod štapova, obiđe me i s gornje strane ode na ponovo do obale.
Pokušao sam još jednom s provokacijom - debeli... ali me nije više doživljavao. Nakon nekog vremena je tik uz obalu nečujno otišao nizvodno.

Promatrao sam i mlade, divlje  praščiće kako ruju po obali.
Slušao sam kako krmača roni po plićaku i dropi školjke.
Ptice, čagljevi, krave, konji...

Voda prošarana, spora, na trenutke potpuno mirna kao ulje u kom se preslikavaju obale.

Sati i sati iskonske ljepote.

Uz to sve dobio sam i dva lijepa šarana 7,5 i 3,5 kg.

Ulovio sam kroz život, jako puno šarana i manjih i većih ali nikada, baš nikada nisam doživio potez kakav mi je priredio ovaj manji od 3,5 kg

Mir, tišina i odjednom lijevi štap se smota kao da ga grom pogodio. Odskoči u zrak zajedno sa nosačem i ponovno se zgrbi prema vodi.
Sve se desilo u sekundi u kojoj sam se ja prepao, kao da me netko šutnuo nogom u dupe, lupio šamar po čelu i na uho dreknuo buuuuu
Uzmem štap a luđak ne staje.
Prvo što sam pomislio 15- 20 kg, a onda osjetim da ide ali posustaje i shvaćam da to nije to.
Nije dugo potrajalo dok ga nisam vidio
Nisam bio razočaran što je mal nego sam bio očaran tom eksplozijom snage i srčanosti. U meredovu je nastavio ludovati.
Čudo od frajera

Dobio sam i jednu štuku oko 2 kg na Dok-ovu glavinjaru i vertikalu, ulovio sam i desetak krupnih deverika i babuški.
Spustio sam se jednom na bućku i imao dva mrljava kontakta bez nastavka.

Sinoć smo večerali najsviježiju moguću ribu što postoji..

Eto ovo je u par rečenica stisnut pokušaj opisa, jednog četvrtka i petka, provedenog na vodi

:bye: