Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

majstor

Moguće je da se mrijesti dva puta godišnje u povoljnim uvjetima. To bi bilo super. :ok:

dravski pecaros

Citat: majstor  u Rujan 10, 2019, 13:30:25
Moguće je da se mrijesti dva puta godišnje u povoljnim uvjetima. To bi bilo super. :ok:

šaran se nije ni jednom izmrijestio ove godine a ne dva puta  za plakati je to

SMT

Bio veceras, sad se vratio... Hteo ići pecati soma, setih se Daiwe Bg, odmah me prodje volja... A imam lepši komplet od Daiwe (samo da ne pukne :stripii:), ajd onda smudj  :hi:

Odlučih se danas jesti preko dana, pa uveče kad svi završe malo pecati te smudjone ako ostane nesto... Pun stomak i težak pribor za soma, rabota gadna :takoje:

Malo taj dzig bacao, pa mi se neka dva okacila...

Promenih mesto... Sajzika mi dao neki shadow rap, rek’o aj da probam... To su oni vobleri sto rade a ne rade :stripii:... Malo ja to pod baterijom, da vidim kad ulazi u obrtaje, kako ispucava u krivini, kako prima gas, kako da ga vodim... Tu ja neki twich, mič, pič, malo sa njim, a ono iz nekog 2-3 zabaca, borac...

Izgleda radi, jer spade još jedan...

Stade sve, slusao riku :stripii:... Kad evo na SSR-a još jednog borca... Iznenadio se on više od mene, sto sam ga upecao... Dok se “razbudio” završio u čamcu...

Ssr + shadow

Počelo mi se spavati, kad se u sred noći i igrač javi... Mali ali borac... Mini rodeo za kraj :hi:
Nema kako je uzeo i reagovao, jel bio ili nije... uzeo je i otimao se za medalju :hi:

Malo ispracao brodove, malo mesecinu gledao...

Harley

Living your dreams, do not dream the life

kawasaki

SMT, da mi je takvu noć provesti na Dunavu i na čamcu  :hi:

Predivno.  Jer sada je i najljepše vrijeme u godini...
Brzi od Bolena.

SMT

Samo treba to da odlucis :hi:... Šta te sprečava, posao!? Niko ti vreme neće napraviti ako to sam ne uradiš...

Ja bas i nisam neki romanticar, više sam prakticar, fokusiran na navike ovih ribica... Ali i pored toga, primetim tu tišinu noći, bez komaraca... Lepota... Meni je Dunav emocija uz postovanje i mnogo lepšim rekama, bio bih tu i da ne pecam, usadjeno mi to po rodjenju :hi:... Ribolov iz čamca je za mene samo privilegija koju koristim max, soft varijanta, vratiš se kući čistih patika :stripii:... Nema tu metra obale i rita koji nisam peške pregazio( terijer varijanta :stripii:), sad me malo godine pritiskaju za to a i razmazio sam se u čamcu :takoje: :stripii:

U ovom periodu, frekvencija nocnih ribolovaca smanjena osetno, leto je proslo... Ribolovci su uglavnom opredeljeni za dnevni dzig, kedere ili šta već...Svi odu, ti nastupaš, sva mesta tvoja...Možeš to iskoristiti za pogodak u malu mrežicu uz malo sreće :hi:...

Ja u dosta stvari sto radim, volim dodati notu rizika ali to nije uvek pametno... U ribolovu ne tražim nikakav komfor( u nekim drugim stvarima, da), tražim uzbudjenje...

Oprezno noću po Dunavu,  malo budeš mačka i to je to... Dunav ima svoje “zakone” kojima se moramo povinovati svi u nekoj meri, mi smo tu strana tela :hi:... Nema filozofije...

Rap

Ma i udaljenost od vode je veliki faktor, uz vrijeme.

kawasaki

Ma nije da ne odem, ali je rijetko a uvjek moze vise i cesce.. bit ce sad jedan vikend dva dana i noc  :takoje:
Brzi od Bolena.

majstor

Bio sam dva dana bez pravog griza. Skuhao kotao sa kukuruzom i žitom i sutra se nadam ribi. Veseli me i samo prisustvo na vodi. Jeleni pjevaju svaku večer. Mladi me dabrovi  gledaju sa zanimanjem. Ma idila. :hi:

SMT

Citat: kawasaki  u Rujan 17, 2019, 16:51:45
Ma nije da ne odem, ali je rijetko a uvjek moze vise i cesce.. bit ce sad jedan vikend dva dana i noc  :takoje:

Posao, obaveze, porodica... Dobro je da ima nešto da drži balans... Ja bi prvi otišao u tu neku vrstu devijacije, zreo sam da se ne vratim iz šume :stripii: :stripii: :stripii:...

kawasaki

Ma da je tako nebrini jer nebi bio sam!  :icon_thumright: :icon_thumright:
Brzi od Bolena.

majstor

I ja obožavam šumu i isto bi ostao u njoj, ali poznat sam po tome da se uvjek vraćam.  :uf: :stripii: :stripii:
Bio sam jućer i opet čorak. Nisam ulovio jel je bilo prehladno.  :sha: Svejedno sam uživao u samoći, tišini i posjetima životinja.
Ozbiljna riba nije dolazila na hranilište ali je efekat postignut - odmor za dušu, tijelo i ostale unutarnje organe. Šuma me regenerira.  :stripii: :stripii:

silure

Posto me nije bilo doma 3 tjedna pa ne znam stanje kakvo je, lovi li se sta ovih dana?

majstor

Kod nas več dva i pol mjeseca živa katastrofa. Nitko nije ulovio veču ribu ni na otvorenoj ni na zatvorenoj vodi. :eek: :sha:
Več nekoliko dana ne grize ni mala riba, a voda je minimalna. :uf: :hi:

pajdo77

Ne hebe ljep nego uporan.treba pecat pa kako bude.jedna današnja,može bit oko trojke.što je najbitnije ja kao fiderišem bjelu,najlon 0.22. Udica ajme,vidi se kao poredba uz upaljač.meredov za feeder pa ne stane.bilo je veselo

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk