Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

alexdja

Citat: SMT  u Studeni 12, 2019, 11:05:36
Brzo i bezveze  :hi: :stripii:...

Elem, praveći juce fotografije sa bucovima, zaradio sam i trokraku u dlan... Bio sam neoprezan...

Peanke i malo rasecanje koze “svajcarcem”, na licu mesta su izvršile “mikro operaciju”, sve ok prošlo... Nastavio pecati, to je najvaznije :stripii:

Davno sam naučio da u šumi uz sebe uvek treba imati široku selotep traku... Šta sve ona može da popravi na kratko, širok je spektar... Izmedju ostalog, krvarenje zaustavlja u roku od odmah...

Da je zdravo, nije sigurno jer bi je koristili u medicini ali da je efikasno,  jeste skroz ...

:stripii:

Udari som na školjku, nosim ga par sekundi i spadne...

Brže bolje da namamčim ponovo, u žurbi otvaram novu školjku i ode do koske...  :uf:

Nemam selotejp ali imam uvek izolir traku, radi posao...  :ok:

Na krvavu školjku dolazi sitniji, provereno...  :stripii:
       Nema više divljeg bučka. :no:

SMT

Citat: mamijo  u Studeni 12, 2019, 11:23:23
Citat: SMT  u Studeni 12, 2019, 11:05:36

Davno sam naučio da u šumi uz sebe uvek treba imati široku selotep traku... Šta sve ona može da popravi na kratko, širok je spektar...

Ako nesto ne mozes popraviti selotejp trakom - nisi upotrebio dovoljno selotejpa!!!  :stripii: :stripii: :stripii:

Stara kineska mudrost!  :stripii: :stripii: :stripii:

Cestitke na upecavanju!!! Zavidim!  :clap2: :clap2: :clap2: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

:icon_thumright: Hvala i hvala ostalim momcima...

Lepo izgleda na fotografijama i kad se tako predstavi... Ribolov bucova je bio relax, zabac-kontra i tako u krug... Zaista uzivanje, za mene koji nisam puno opterećen koja je riba sa druge strane... Sto se tiče soma i smudja, moja strast i posvećenost ka tome nema mere iako su to ribe od “1000 zabaca”, odustajanje na pola nije opcija- ide se do kraja, pa kako bude... Za svaku od pomenutih se naradim, da neko ne pomisli da uskacu u camac... Često čujem, teren je bogat itd itd i apsolutno se slažem sa tim i znam razlike izmedju terena na ovim teritorijama( i divim se momcima koji pecaju u urbanim zonama)... Meni je bogat iz više razloga( drugarskih. familijarnih)... Isti taj teren ume biti i cudljiv tj ne dati ribu kako mi želimo, to se uvere mnogi koji dodju... Tu sam, svoj na svome, velika prednost...

Ja svakako uživam na njemu i kad lovim i kad ne lovim... Strasna priroda...

smudjoslav

...Deres ribu i to je za respekt... :hi:
Pecas sve vrste grabljivica i to je za jos veci respekt... :hi:
A najveci respekt i svih dvanaest bodova ti dajem sto sve to nesebicno podelis sa ostatkom foruma, od kojih je vecina pasivna(racunajuci i mene)...love i drugi ponesto(ne kao ti) ali ih jednostavno mrzi ili ne zele da podele svoje uzivanje na vodi sa drugima...
   Ponavljam se...Svaka cast za postove u temi "bio sam na pecanju"...Svaki put kad se ulogujem na forum i vidim SMT u temi obradujem se novim slikama ulova i opisa tvog uzivanja na vodi...Jos jednom respekt i pozitivna zavist na tome sto radis... :hi:

Jožef1

Jedva čekam nešto od SMT-a  :icon_thumright: kada pročitam izvještaj kao da sam bio prisutan  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

majstor

Ma ja kad vidim post od SMT-a pomislim - zar je opet ulovio soma i smuđa? Ma zabranit ćemo mu odlazak na vodu. Pa nije normalan, lovi stalno a ja ništa. Možda zato što ne idem na vodu? Ma šalim se - drago mi je što ide i lovi, i naravno, što ne taji ulove. Fotografije su mu odlične i uživam u njima. Moje su uvjek bezlične. Samo gas.  :hi:

SMT

Citat: smudjoslav  u Studeni 13, 2019, 11:22:34
...Deres ribu i to je za respekt... :hi:
Pecas sve vrste grabljivica i to je za jos veci respekt... :hi:
A najveci respekt i svih dvanaest bodova ti dajem sto sve to nesebicno podelis sa ostatkom foruma, od kojih je vecina pasivna(racunajuci i mene)...love i drugi ponesto(ne kao ti) ali ih jednostavno mrzi ili ne zele da podele svoje uzivanje na vodi sa drugima...
   Ponavljam se...Svaka cast za postove u temi "bio sam na pecanju"...Svaki put kad se ulogujem na forum i vidim SMT u temi obradujem se novim slikama ulova i opisa tvog uzivanja na vodi...Jos jednom respekt i pozitivna zavist na tome sto radis... :hi:

Fala ti sto tako mislis :hi:!

Imam tu privilegiju da sam odrastao i stasavao uz odlične momke i vrhunske ribolovce, ne spomenuti ih bi bilo ne fer...Love ribe ozbiljno :hi:...I danas smo zajedno na vodi kao i pre 10-15-20 god, ko kako vremena ima, sačuvali smo taj cult Dunava izmedju sebe... Čamci, motori, saveti, ispomoci... Učimo jedni od drugih i dalje, nema tu tajni međju nama... Svakako, dolaze brzi, mladji, bolji :hi:...

Sto se tiče ulova, volim ih kao i svi... Sad sa druge strane, mislim da ribu nisam očistio bar 10 godina, zamrzivač nemam( kupim u firmi kad zafali), ne prodajem, nešto pojedemo, kući ne vole to sto radim od riba(zao im), tako da podelim, itd itd... Od ribolova mi ostanu uspomene... S obzirom na godine, pomalo lapim :stripii: i brzo zaboravljam... Onda mi jedino ostaje fotografija, koja me sve više zanima jer ja uživam u njoj, kako svojoj tako i tudjoj... Upišem nešto po njoj,podsetim se... Nebitno mi je sada već jer to riba od 1kg ili 5 kg, radujem se svakoj... Većoj više, naravno :hi:!

Volim i ja čitati na forumu, pa eto možda primer da i drugi nešto napisu... Meni je na ovom forumu prijatno, Marijo i ekipa me trpe(hvala im), otkud znam dokle će i oni i ja  :stripii:...Desila su se ozbiljna poznanstva preko njega, reka je tu da spaja :takoje: :hi:...

Kako sam i zašto pogodio ovde, pojma nemam ali to više nije ni važno... Važno je da se pozdravimo na vodi, poričamo i to je ok, ljudi smo pored toga sto smo ribolovci :hi:..

KvacakZu

pajdo77

Dva i pol sata napokon na vodi pokušavajući uloviti mrenu pri čemu naglasak stavljam na ovo "pokušavajući". Ni pipnilo. Nemam pojma gdje sam pecao jer su naši vrli prognostičari rekli da kod nas danas neće padati a mene je pokvasilo tri puta za to malo vremena. To su pravi komedijaši.

TopMix

Kolega Smuđoslav je ili još uvek na pecanju ili se sprema da okači neke fotke u ovoj temi  :icon_scratch:

smudjoslav

...Vidim svi cekate nestrpljivo da vidite gomilu slika ali...Ne bi ja bio ja da nisam najavio da cu danas upecati smudja... :toothy12:
Prvo nam je neki gospodin stao na poziciju koju sam odabrao i koja gotovo nikad nije zauzeta, cekali petnaestak minuta da pokida koju varku i ode besan, sto se srecom i dogodilo... :stripii:
  I onda zabac na glavi 28gr. i Avid je posle par okretaja rucice u lepoj kifli... :hello2:
...Potom zabac na istu poziciju i epilog isti... :toothy9:
Sve sto je lepo kratko traje....Pecalo se ukupno pola sata, jedan poziv koiji nisam mogao da odbijem(dete je moralo kod lekara) i pakovanje je bilo trenutno... :no:
Ali ako ste mislili da mi je pola sata malo da postavim neku sliku razocaracu vas... :stripii:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Kao u trgovini,  dodjes i uzmes sta trebas pa ides kuci  :hi:
Audentes fortuna iuvat

TopMix

pajdo77

Izdržao junački sat i pol. Brije čestito ovaj vjetar. Dobro pa se kratko vozim inače od treskanja valova pri vožnji odoše jajca u čizme. Da je tabanaš komotno bi na dijalizu poslije mogao jer bi otepo bubrege. Riba slabo radi,tu i tamo koja bijela,mrene ni u tragovima.

smudjoslav

...I da, naravno da nisam upecao na najnelovniju gumu na svetu vec na ovu rugobu... :toothy12: