Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

tutnja

Mrka kapa danas..
Jedan od onih dana kad se sve posloži kako ne treba
Naravno, ni trkca ali posijan favorit (orbit 80) danas stigao, par kašika favorita.. Nema veze, lako dobavljivo, ali otišao i veteran mann's e to teško da ću nabaviti opet..
Sve u svemu, sutra je novi dan, nova prilika za upasti u nepriliku

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

maverick

Nekako mi se terminski ne uklapaš u ribolov na Dravi...obicno vidim izvjestaj kad bi trebao biti tamo...mozda ti je bolje otici oko 19 pa do 21-22 koliko ti se da..pa malovobler uz kamen i tako...ovako po danu...onako...danas mozda te kasike i masovi nizvodno od mosta na kanalu...ono tipa raste voda pa bla bla ili kad bude padala....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Na ovaj porast i brzinu Drave svaka čast blinkerašima. Ja sam jutros fiderisao i jednostavno ne ide. par riba na mišiće. Pliva sve i svašta,voda dolazila na očigled. Jedino ide mrena,ostalo je utanjilo unazad dva-tri dana.

maverick

Nece blinkati u rini...sad se trazi sami pojas uz kamen...negdje mozda i uz samu travu...riba se sklanja kad voda tiska...vobler se provlaci na pol metra od obale...nekad je i to puno....znaci koliko god je moguce sto blize...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tutnja

Da, istjerao sam jednog bajkoša iz trave, pogodio ga kljun voblera
Smuđ mi nije toliko zanimljiv, a otkad nosim naočale ni noćni ribolov.. možda nekad nekad odemb ali rijetko.
Sutra možda odem do Bilja, probati isprovocirati koju štukicu, ipak su mi one Nr.1 ..

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

Debeli šef

slabo danas.
bajkoš pola kile na salmo thrilla, smuđ crn kao ugalj na neidentificiranu gumu. ali zato na feeder ubio.  :bye:

alex7777

Citat: Debeli šef  u Listopad 01, 2020, 19:28:08
slabo danas.
bajkoš pola kile na salmo thrilla, smuđ crn kao ugalj na neidentificiranu gumu. ali zato na feeder ubio.  :bye:
Samo se zabavljaj dok ja nekrenem   :tongue3:  pokazat cu ti neke trikove  :whip2: :tongue1:

pajdo77

Feeder je mama za sve ostale načine ribolova  :ok:

alex7777

Citat: pajdo77  u Listopad 02, 2020, 01:09:33
Feeder je mama za sve ostale načine ribolova  :ok:
Pajdo kreni smukija pecat ,hebo feder prosla fora  :whip2: pa makar na majke mi ko i ja  :uf:

Debeli šef

Citat: alex7777  u Listopad 01, 2020, 22:12:18
Citat: Debeli šef  u Listopad 01, 2020, 19:28:08
slabo danas.
Samo se zabavljaj dok ja nekrenem   :tongue3:  pokazat cu ti neke trikove  :whip2: :tongue1:
pa da, ljudi tvojih gabarita su poznati po tome da sporije kreću.   :tongue3:

pajdo77

Nisam ti ja Alex za te radne akcije smuđ. Nekad-nekad tek promjene radi. Danas sam probao fiderisati bijelu,sve po pravilima službe,udica 12,predvez 0,16,osnovni 0,22. Za 4 sata mi bijela nije pipnula što ne pamtim. Zato me na tu "paučina montažu" spopala mrena ko nespašena. Oko kilograma u prosjeku ali kad ona na taj pribor i dva crvića uzme to je festival. Pumpa,jurca vamo-tamo,ma uživancija. Sa tim se ni jedan ulov smuđa ne može mjeriti. Ribu nit jedem niti prodajem tako da mi je najbitnije da lovim a opet volim više uhvatiti mrenu,bajina i takve borce nego smuđa od pet kila. Po ljetu bućka,ostalo fider ili plovak a vobler ili silikon jako rijetko  :icon_thumright:

Debeli šef

danas na feeder samo neka sića i u jedan tren prestala pecati kao da ju netko isključio. mislio sam da ju nešto rastjeralo pa pretražio silikonom ali ništa. već sam doma. na dunavu nema nikog.

SMT

Citat: pajdo77  u Listopad 02, 2020, 11:41:31
Nisam ti ja Alex za te radne akcije smuđ. Nekad-nekad tek promjene radi. Danas sam probao fiderisati bijelu,sve po pravilima službe,udica 12,predvez 0,16,osnovni 0,22. Za 4 sata mi bijela nije pipnula što ne pamtim. Zato me na tu "paučina montažu" spopala mrena ko nespašena. Oko kilograma u prosjeku ali kad ona na taj pribor i dva crvića uzme to je festival. Pumpa,jurca vamo-tamo,ma uživancija. Sa tim se ni jedan ulov smuđa ne može mjeriti. Ribu nit jedem niti prodajem tako da mi je najbitnije da lovim a opet volim više uhvatiti mrenu,bajina i takve borce nego smuđa od pet kila. Po ljetu bućka,ostalo fider ili plovak a vobler ili silikon jako rijetko  :icon_thumright:

U nedelju pre podne, obala puna... Nisam skoro video toliko ribolovaca sa obale... 90% feeder i pune čuvarke krupnih deverika, poneki saran...konstatujem da je taj vid ribolova zadnjih godina u velikoj ekspanziji... Ima tu i malo marketinga, ta takmicenja i tako to... Kao sto je svaki vid ribolova imao neke svoje “zlatne godine” tj tu ekspanziju... Sve je to ok... Relativno jeftin i kvalitetan pribor, koji pruža šta treba... Imam neka tri stapa i mašine i u poredjenju sa varalicarskim programom, mnogo pristupacnije... Pre 3-4 godine sam na to jedno 2-3 meseca lovio smudjeve i to jako lepo, u 12h po najvećem suncu... Zarazio me bio drugar sa tim... A krupan bucov šta je tek tada radio od tih stapova, to je za ne poverovati... Mamac parče u oba slučaja...

Meni se to lično dopada, zbog te akcije... S druge strane, dan mi je kratak da bih i to pecao...

Iz svog ugla, pozdravljam priču o feederu i svakom nacinu ribolova ovde na forumu, a koji nije varalicarenje... Čak gledam te emisije o feederu...Priča o ribolovu je priča koja ne može da dosadi... :hi: Riba je riba, samo neka vuče...

pajdo77

Kod nas je feeder ribolov (na ovim lokacijama Os i okolina) slabo zastupljen. Tu je još mentalitet u većini slučajeva da su smuđ,šaran i som ribe a sve ostalo napasti koje smetaju pri ribolovu a da probaju feeder tehniku mnogi bi ju i prihvatili. Kako kažeš SMT ne zahtjeva velike financijske izdatke,solidan štap za neki početak je oko 60-ak eura,neka radna mašinica koja može vući stotinjak grama bez obzira na ime a sam izlazak na vodu je stvarno maltene besplatan. Hrane se kreću od 2 eura u kunskoj protuvrijednosti za kilogram i kutija crvića,to je sve što treba za jedan izlazak. Kada navučeš ribu na hranu pa počne uzimati u propaadanju još ili peca svake dvije minute ma to je uživancija. Ne peca se feeder tehnikom samo bijela riba dlanara,bude tu svega a doživljaj je zagarantiran. Također tko ima malu djecu nema boljeg nego ih "navući" na ribolov. Gdje ćeš bolje nego kad klincima malo malo podrhtava vrh osjetljivog štapa a oni lupaju kontre. Ma meni feeder onako baš taman,ispecam se taj dan,dinamično,nema stajanja,mjenjanja dužine predveza,vel udice crvi ovaki onaki,boja, dodatci iz kućne radinosti u prihranu,uvijek nešto sa čime možeš eksperimentirati. Da ne duljim,tko ima volje za malo love može probati tu vrstu ribolovamožda se nekome i svidi.  :hi:.

No

:hi:

Dok sam lovio sa obale feederom  sam lovio šarane. To je ludilo
Sad pecam uglavnom iz čamca pa mi nezgrapno, dugačko...

Nikada neću zaboraviti kako sam tamo neke godine izvadio soma 17 kg, na feeder štap, predvez 0,25 i zrno šećerca na nekoj maloj udici.  :stripii:

Zzzzzz  zzzzzzzz  zzzzz i tako pola sata- sat, zapravo ni ne znam koliko ali znam da je trajaloo ohoho

Zanimljiv način ribolova, kao i svaka vrsta i tehnika u  koju se čovjek upusti  :ok: