Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Dino ti se to šmucaš po mom kraju  :occasion14:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

Hranki bacao od 10-12 ni udarca na borošu...

Popodne ja i kum bili do Drave

g validate

hranki

Znalo je bit lijepe štuke tamo

dravski pecaros

Popodne proveo na staroj Dravi Belišće... Ribe nije bilo ali priroda za opuštanje

maverick

Čini mi se kao trideset sedmi
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

Na Dravi smo bili gore iznad nehaja 40 km

SMT

Uporan si Dravski... To... Biće ribe...

Ako juriš soma, čuvaj snagu i motivaciju za tamo polovinu aprila, pred mrest... Bude to dosta bolje, intenzivnije se hrani, kreće, potpuno bude drugog raspoloženja... Agresivniji znatno...

Meni je mart najgori mesec za ribolov... Ne jurim soma iako ima indicija za to... Vodostaj je dobar, izgled te vode, sama aktivnost ribe, ne obećava...Jednostavno, nemam osecaj a ribolov bez toga mi je bzv...Tih martovskih 7-8 stepeni (koji idu po definiciji ) i novembarskih, su velika razlika iako to deluje isto u brojevima... Potrebno je sada puno truda uložiti i izlaza napraviti za neki ulov... Naravno, ima tih sporadicnih ulova, bude i kapitalnih i to ozbiljnih... Često je to i lutrija , sreca ali ona treba da prati i nagradi one koji idu...Teško je pričati o nekom kontinuitetu, bar ovde kod mene na Dunavu... Ako se radi o varalici, teško ide...mislim da živi mamac još hoće i uzeti...Još je on negde u krtogu polu budan i ako se isti pronadje(krtog), postoje neke šanse... Njegov radijus kretanja je tu oko toga krtoga, kratko i malo koliko treba... Posle kad se voda  počne grejati , počne i on više da se kreće, verovatno se tu više ni ne vraća... Treba svakako pratiti i gde se bela riba javlja, ovima sto love...

Prerano kretanje na soma, težak pribor, pa još kad bude i neuspešno nas demotivise...Pa preskočimo  možda u neki bolji tajming koji stiže...

U svakom slučaju, dok je varalica u vodi ova moja teorija može da se sruši... Pozdravljam da se pokušava, lenjost u varalicarenju soma = 0

P.S. Možda može i u temu som...

dravski pecaros

Ja ganjam šta stignem,mlade curice nekako bi najbolje sjele ali riskantno je to ganjanje  :stripii:

Trenutno sam na stacionarnom ribolovu malo uživanje

maverick

Ma da , pusti te Jovanove priče...bitno je da znas sta je najbolje  :stripii:

SMT

Tu trebaju isto štapovi jače gramaže... Ne bi trebali biti made in Japan ( preslabi su) , nego domaći...

Mislim da imamo čoveka za to ovde na forumu, nadam se da će se javiti u temi...

maverick

retfala

Danas otisao do čamca provjerit jel valja akumulator. Za vikend ga planiram izvadit..mjesec dana nisam bio na pecanju...nadam se otvaranju sezone za prvi maj

Gogica

Prvi put na Dunavu i odmah 100kmh plus :)
Malo se izvozikali, malo pojeli i popili u prirodi i drustvu a i stap se malo primio da ne ispadne da se samo zajebava :)
Bome lijep taj Dunav

Sent from my SM-G986B using Tapatalk

SMT

Dunav je  :hi:...

Evo svakako jedan, krajnje subjektivan post...Bio sam i ja na Dunavu...

Krenem da razmišljam o nekoj komercijalnoj vodi, ne bi li upecao kakvu stuku... Nazovem, rek’o idem... Otvorim slike vode, ta boja vode, trska, plaćanje dnevne dozvole, ograničenje ovoga-onoga, pa pomislim da treba da vadim stvari iz čamca, odustanem odmah... Jednostavno, ne mogu...A otići ću valjda, nekad... Više pratim druge vode, nego sto imam želju...

Za mene period godine kada se ne može pričati o nekim ulovima, više se vozim, osmatram, nego sto pecam... Nisam neko ko voli samo učestvovati ali sada je za mene takav period... Volim pecati i upecati u svim uslovima ako je to moguće ...Idem bez nekih preteranih očekivanja, tako i prodjem...Ne koristim alternativne metode ribolova, dubinka, bela, durbok, som ili šta već ide sada...A možda bih trebao... I dalje samo svoje teram, proradice i riba i ja... Trazimo formu...

Dunav!? Ima svoje draži i kada je ovako škrt... Biti na njemu je ipak uzivanje na kraju dana...

ossa

Dobar styrodur  :thumbsup:
gde da uzmem taj debeli ? Moj je tanak pa sam lepio 3 komada.
Lesath & stella , no comment  :notworthy:
Naidju krize, drukcije grize...