Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

Prijatelju gdje je ova lijepa pozicija sa slike ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Pan

Citat: Mornar Popaj  u Veljača 10, 2022, 22:43:58
Prijatelju gdje je ova lijepa pozicija sa slike ?

Izlaz Vučedolskog dunavca, 3 kilometra uzvodno od Sotina.
Srijemac

Mornar Popaj

Hvala za info

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Harley

Bio sam, nije bilo kako sam očekivao,  zadovoljan sam.
Living your dreams, do not dream the life

mossi

Bio sam na Dunavu.
Pecao sam i napromašivao se za medalju..
7 - 0.. koji sam ja slepac... 3 lepa udarca i jedno 4 kvrca..

Popio: kafu, rakiju, zapalio cigaru za pokojnu majku.. dan lep da lepši ne može biti
Nije mi smetao vetar koji je pirkao, riba koju sam ispromašivao.. Bio sam skroz srećan i bilo mi je lepo..

TP 4000 MHG radi savršeno, bacao sam glave od 12 do 50gr.. probao i neke glavinjare.. Sve 5. Tiho bez ikakvih zvukova..

Za ono za šta sam ga namenio, smudj/bucov .. mašina bez mane.

Ostavio sam par glava, ali sam izvadio belu sirenu ne erie glavi 50gr udica jedno 7/0 možda čak i 8/0, struna neka lepa 8-nitna zelena jedno 30m minimum.. kao presečena.. ?? i još jednu glavu sa 15-tak metara i budjavom udicom.. 

Verovatno tj 99% da sam ovim pecanjem zatvorio sezonu. Nikad manje izlazaka.. počeo ponovo da radim u IT sektoru plus ovo sr****e od Corone..

Zato treba ceniti svaki izlazak, biti na vodi, biti zadovoljan onim što imaš, a to je pre svega privilegija da možemo uživati u ovo malo lepote i vremena što nam je ostalo.

Svima koji još nisu zatvorili sezonu, bistro i vidimo se na vodi.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

ljuska

Zakljućio sezonu vjetar ubijao ali dalo se nešto isčakati

SMT

Ja se ne javljam u ovoj temi… Tako mora i ostati… Pecamo, ne znamo ali želimo… Tako i prolazimo, uglavnom 5x ništa, pa nas us…e… Bili smo u februaru, izlazili… Bili smo malo i na skijanju, da odmorimo od ribolova… Ne možemo više stajati na mestima gde smo stajali, itd itd… Ja sam kriv, jbg, nek Nidža trpi… Dobri smo i dalje, kad ima ribe “ grlimo se i ljubimo”, kad nema ne pričamo i tako… Kakvi smo ribolovci, takve ribe i lovimo… Menjamo te dzigove, težine glava, boje, negde smo citali da to tako i treba… Kad nas sreca pogleda, pomislimo da je to to… Sad ćemo malo na pauzu i prijace nam…

Slikamo se u ovim Godo majicama, jer Nidza nema para za ozbiljne reklame na radiju ili TV-u… Od kako to radimo, proda sendvič vise ali dve kafe manje… Na nuli je i dalje…

Nidža ima više twin powera, pa smudj ide samo na to… Moram ovu stellu izbaciti iz priče…

Uglavnom smo pecali kod pristana kod Zlatne Krune, oterani smo sa svih mesta jer smetamo, mrsimo strune, lupamo sidrom, pravimo ljudima talase , galamimo i stajemo im na njihove pozicije…

Nidža izgubio sonar, pa sam ga terao da roni izmedju ovih stubova, traži ribu sa ovim ronilackim naočarima a ja vertikalisem gde pokaže… Dobar je u tome…

Bilo je tu još ljudi međju nama, slicne vestine kao naše, znaci nikakve… Nas 10 skupi 5 riba na gomilu da imamo za ovaj post… Tako je kako je, popravicemo se kad počne sezona… Imamo prostora za napredak… Opreme imamo, da kupimo stan od 100m2, izgledamo ozbiljno, ne vidi se odmah da pojma nemamo..

P.S. Iz jedne ribolovacke priče koja traje nekoliko godina, izrodila se ozbiljna konekcija dvoje ljudi… Valjda se nećemo posvadjati oko smudjeva :stripii: :hi:

Ja u ovoj kombinaciji, radim na sidru pa sam stalno u glavi u obrtajima, kritičan sam :stripii: :hi:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

Da si se na jednoj slici pomjerio malo uljevo i ja bi se vidio na slici :stripii:

šajzika

@SMT
Sendvic i kafa su dobri. Osobno sam se uvjerio.

Kolko se sjecam tvoj moto u zadnje vrijeme nije brzo i bezvze nego je "Brže, više, jače" , to vidim po jadnom Nidzi. Čovjek se prepolovio :hi: Treba pratit taj tempo na Dunavu a i na snijegu.

Sve u svemu bitno da je vama lijepo i da se druzite. Tisina zna biti ugodna u dobrom drustvu, još dok je prošarana zvukom drilla na mašinici ili struganjem strune o vodilice pri udarcu, nema ljepse  :hi:
Audentes fortuna iuvat

SMT

A pod pritiskom je stalno, sto jeste jeste :stripii:… Al eto ga, maneken jbt… Sad ćemo na sneg opet negde…

I mi imamo posao, život van Dunava, obaveze, primamo platu…pa koliko stignemo stignemo… Od nečega i mi moramo živeti…  To nam je prioritet, mi smo samo
hobi ribolovci :hi: … Moramo kupiti gorivo i gume…

Goran

Bio na Vemeljskom jutros od 6h pa do 14h,ni kvrc nisam imao cak ne dira ni crva i glistu.vodostaj najbolji 200 batina ali mislim da je problem jos hladna voda nista se ne desava na povrsini a izgleda ni dolje,haha. Bila jos jedna ekipica njih 4 kazu 2 babuskice samo. Priroda na vemeljskom izljecuje dusu.

pajdo77

Ja jutros probao bajina. Jedino što sam vidio dva rauba pred flotilom za dva sata. Ovdje se još keder nije digao pa ga ni ne vija.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

nekinho

Gorane ako se može znati na kojoj si poziciji bio ti a gdje ovi koje spominjete? To mi je omiljena destinacija za pecanje... Samo skupa unazad nekog vremena

Goran

Evo jee,dobio si i sliku.  :icon_thumright: ova druga ekipa su bili na pocetku blizu kompe.