commander 18 sport

Autor Darko, Prosinac 21, 2012, 20:23:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

koliko je visoko zrcalo toliko se minimalno mora ojacati i samo dno i bocne stranice...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Surikarn

Citat: rj  u Prosinac 24, 2012, 08:19:34
SHARK JE 4 i kusur metara sa trimaranskim dnom a commander 6 m...tako da ti usporedba i nije baš ok ...kolega ima commandera i yamahu 40 ks i meni se čini da nije nešto brz čamac
Ne znam koliko se razumijes u korita i plovnost? Ali usporedbu sam napravio bas zato jer je komander duzu samim tim ima prednost naspram sharka...naravno snaga motora je kljucna...u ovom slucaju i kod sharka i comandera sa 50 hp imas viska snage...  posto sam imao sharka znam kakvu plovnost ima ta skalamerija (: 

maverick

Citat: Surikarn  u Prosinac 24, 2012, 07:20:02
Sa 50hp na comanderu i nije neka brzina...bice da ili niste dobro mjerili ili tvoj kolega nezna potrimat motor pod punim gasom...koji kilomerar bi to moralo ici brze! Pa Maverik  je sa sharkom i 50hp brzi od 50km/h,stime da comander ima dosta  brze korito.

Maverick je brzi od 60 km na sat...ali nekad nije sve u brzini ...meni se commander po velicini i konforu svidja...ujedno je camac za pecanje i uzivanje ljeti s obitelji...znam da nije extra brz s obzirom na svoje gabarite ali moze fino podnijeti tezinu u camcu...bar koliko sam ih ja vidjao na dravi...
ona konzola mi je bas onako sminkerska...i ne bi imao nista da ga imam pored sharka  :thumbsup: mislim da ga srpska policija ili tako netko vozi s kabinom  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko

Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

maverick

auu ruzan je s tom kabinom...kao da je Mudri projektirao  :thumbsup:

Darko

ma ovaj model sport mi je odličan . podsjeća me na one američke bassboat-e :icon_thumleft:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

jura

Kada imaš ovakav ćamac uživanje je vozikati se a ne jurcati po Dunavu :hello2:

ossa

Odgovor je točan. Nije sve u jurnjavi. Ali sa kabinom je ružan za medalju, možda zbog natpisa  :P
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

jednom davno sam bio kod njih..tad mi je netko rekao...da kabina moze na bilo koju poziciju...ako se ne varam...policiji ovako pase da sjede i voze...a ocito cijela nije koncepcijski zamisljena kao na ostalim kabinasima za spavanje kao sto nama treba

jura

Kabina je ćisti promašaj pa za ćega bi mi mogao služiti onoliki pramćani dio. Kada bi pomakli prema napred i produžili kabinu e to bi bila druga prića :icon_thumright:

rj

Citat: Surikarn  u Prosinac 24, 2012, 16:27:26
Citat: rj  u Prosinac 24, 2012, 08:19:34
SHARK JE 4 i kusur metara sa trimaranskim dnom a commander 6 m...tako da ti usporedba i nije baš ok ...kolega ima commandera i yamahu 40 ks i meni se čini da nije nešto brz čamac
Ne znam koliko se razumijes u korita i plovnost? Ali usporedbu sam napravio bas zato jer je komander duzu samim tim ima prednost naspram sharka...naravno snaga motora je kljucna...u ovom slucaju i kod sharka i comandera sa 50 hp imas viska snage...  posto sam imao sharka znam kakvu plovnost ima ta skalamerija (:
što se  plovnosti čamca tiće prošle godine sam imao oko 10000 km u ČAMCU ...ove godine nešto manje cc 6000 km ....a aovo o dužini čamca i plovnosti NO coment ...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Surikarn

Josipe,hebiga ja nemam 10000km sa jednim camcem ali imam malo vise od 10000km sa vise razlicitih...nakon dosta promjenjenih glisera zadrzao sam se na jednom od 275hp i orasju kojeg si vidio i taj mi je najdrazi jer iz njega mogu pecati  :icon_biggrin: i jeftinije me izadje izlazak na dunav  :icon_biggrin:.. takodjer nisam svoje iskustvo stekao pravljenjem milion kilometara jednim te istim camcem vec promjenom razlicitih gliserskih korita i snaga motora od 15hp do 300hp.... ne osporavam tvoje iskustvo opcenito na vodi ali o poznavanju plovnosti gliserskih korita i njihovih osobina jbg. izgleda ipak ne razumijes...   cesto puta smo sa istim motorima postizali bolje rezultate na duzim koritima. U ostalom to ti je fizika...ali otom potom...  P.S. imao sam jedno 4-5god. Tigar sharka i johansona 35  koliko se sjecam zadnje sto sam vidi na satu je bilo cca. 350h voznje koje sa napravio u dvije i po sezone... tako da i to korito jako dobro poznajem i uz sav trud,otvaranje poda i pokusaji ravnanja zadnjeg djela korita (mana zagrebackog sharka) nismo uspjeli nista po pitanju vece brzine tj. bolje plovnosti...oni koji ga imaju znaju o cemu pricam... tako da je tu comander u velikoj prednosti i garantiram da sa 50hp mora biti brzi od sharka sa istim motorom...zato sam siguran da je moja usporedba na mjestu i da comander mora biti brzi od 50 km/h sa 50hp.

maverick

ako uzmes u obzir da oba camca imaju isti motor i elisu prilagodjenu svakom plovilu...tesko da bih se kladio da je commander brzi...bar ne od ovog srpskog sharka kojeg ja imam...na zadnjem dijelu shark ionako nije trimaran...a na tom zadnjem metru se vozi s dobrom brzinom..tarna povrsina mu je oko skoro tri puta manja nego na commanderu sto je ipak puno manji otpor nego kabina...ali to je moje misljenje tko zna jesam li u pravu...inace tu dilemu bih definitivno rijesio da imam jos i commandera samo ne znam da i jedan comander ide preko 60 km na sat s pedestkom...ali mozda se netko i javi...pa nas prosvjetli  :thumbsup:

retfala

commander 18  nema ni promil šanse u utrci sa srpskim šarkom

Surikarn

Za titelov znam da je ok... ali i dalje je kratak oli ti pusi od comandera sa jacim motorom u ovom slucaju 50hp. Kad bi ih usporedjivali sa slabijim motorima razlika bi se skoro izjednacila... ali kad bi isli na vise od 50 razlika bi se drasticno mijenjala u korist comandera... duzina gliserskog korita ti prvenstveno daje stabilnost a samim tim ti dozvoljava vecu iskoristivost viska snage motora pod uvjetom da je ima...  A sto se tice povrsine kojom naljeze na vodu pri punom gasu e tu lezi 99% ove price... tu trim dolazi do izrazaja jerbo ja sa gliserom 7,5m pri punom  gasu cca.85 km/h sa flapsovima i trimom cu postici da ne naljeze puno vecom povrsinom od nekog sharka ali idalje imam duzine koja mi daje stabilnost i smiruje korito od poskakivanja kad je u mom alucaju z pogon u visokom polozaju...sto nebi bio slucsj sa pre kratkim koritom... ovo je stvarno klizak teren za objasniti te stvati preko tipkovnice,onaj ko ima vise prakse sa jacim motorima ta ce lakse shvatiti...Bayliner Capricorn i Montaray su imali taj problem kratkih korita u odnodu na snagu motora...