Ribolovna dozvola i članstvo u udruzi nisu uvjet za kupnju iste

Autor maverick, Prosinac 17, 2015, 06:57:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

da zajednice imaju propusta slažem se ali vrlo teško ti je mijenjati nešto dokle god svi oni imaju podršku saveza...ako izuzmemo Osijećku zajednicu sve ostale bar tu okolo su u pozitivnom poslovanju  i rade po planu kako im je zakonom određeno....

po mojem mišljenju nema promjene na bolje dok se ne dogodi

1. JEDINSTVENA DOZVOLA ZA SVE OTVORENE VODE

2. PROFESIONALNA RIBO ČUVARSKA SLUŽBA (nuz volontere koji bi vršili kontrolu na nivou svoga društva)

3. KONCESIJE NA ZATVORENE VODE NA NIVOU ŽUPANIJA

maverick

Ja bih tu dodao još

4. IZDVAJANJE TAKMIČARA IZ "NAŠEG" PRORAČUNA
5. JEDAN VELIKI ZAOKRET U OČUVANJU I REVITALIZACIJI OTVORENIH VODA
6. I POD OBVEZNO IZDVAJANJE POSTOJEĆIH , LOPOVSKIH , STRUKTURA IZ RUKOVODSTVA, STO ZAJEDNICE , PRIPADAJUĆIH DRUSTAVA....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

takmičari nisu toliki problem, društvo na osnovu natjecanja dobiva novac nego su problem društva koja prekomjerno troše novac na takmićnja..kupuju se sve i svašta na trošak društva....

5. JEDAN VELIKI ZAOKRET U OČUVANJU I REVITALIZACIJI OTVORENIH VODA

sa ovim  se i ja slažem ali tu po meni veliku ulogu moraju odigrati HRVATSKE VODE

tako kad sve to zbrojiš opet se  dolazi do zaključka za neke VEĆE promjene se mora odraditi na razini države

miha

- jedinstvena ribolovna dozvola
- ribočuvarska služba
- problem privrednih ribolovaca...( uvesti kvote za privredni ribolov)
- aktivnije uključiti policiju u kontrolu na dravi ...
- veča posvečenost dravi i dunavu ( konstantno zanemarivanje istih ....a forsiranje koje kakvih bara i barica ....)

No

-Jedinstvena ribolovna dozvola za  more i sve rijeke osim rijeke Gacke-koje se kupuju od
  ministarstva zaštite okoliša.

-kupovina dnevnih ili višednevnih dozvola na kioscima i bankomatima, poput bonova za mobitel

-ribnjaci i jezera po pravilima društava ili vlasnika

-organizacija natjecateljskog ribolova po klubovima

-ukidanje gospodarskog ribolova na rijekama (ako se može na moru obeštetiti ribare koji se prestaju baviti tim poslom što to ne bi bio i ovdje slučaj)

-jasna pravila oko količine i veličine ulovljene ribe.

-ribolov kontrolira policija uz takve kazne koje bi ujedno bile znak da  prekršitelji zakona financiraju njegovo provođenje.

-u cijeni ribolovne dozvole od 500 kn svaki mjesec ribolovne novine na kućnoj adresi

-oko bilo kojeg problema, referendum svih onih koji imaju godišnju dozvolu za tu godinu, o tom problemu

i to je to, napisano za par minuta

maverick

Svako malo me netko naživcira iz Zajednice, iz Ribočuvarske službe..iz Parka...iz mame mamine...Pa onda tu započnem neku temu i tako "kao malo se izjadam" i onda mi bude bolje par dana...Pa onda opet i tako iz kruga u kruga, ali niti šta oni mijenjaju...niti se šta dogadja kod nas..Pa se zapitam pa kakav smo mi to narod...oni nas hebu...i to toliko često da sad samo malo u početku kmečimo i onda se valjda naviknemo ili sta vec koji urac bude...Nikog ništa dugoročno ni ne zanima...Živimo u društvu di onaj jadnik prodje 600 km sa križem.. i to za pravu stvar...za bolesnu djecu...a u Zagrebu ga jedva dočeka par desetaka ljudi i to polovina novinara a pola stiglo s njim...Kao da se nikog ne tiče ...kao da nitko nema djecu koja mogu ne daj bože biti bolesna...
Kao da nitkog od nas ne zanima šta ce se sutra pecati...sta ce s nasim novcima od dozvola...kad ce maknuti te šupke s vrha...Što nam se to dogodilo...što trebamo učiniti da se sve to malo pokrene...ili su ove godine lopovluka učinile svoje pa smo se i navikli...mozda bi nam i bilo čudno da zivimo u nekom pravednijem svijetu...ili ono i malo sto je imalo bunta se odselilo pa smo ostali mi koji smo navikli da imamo prst u dupetu....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Kuha tebi, kuha meni, kuha mnogima u glavi i želudcu. Valjda zori neka kritična masa za promjene.

Ne reforme reformirane reforme već baš promjene.
Pokazati će vrijeme.

šajzika

Eto ne slažem se s vama.
Nekuha nikom nista.
Pokazite mi dvojicu kojima kuha u glavi, ovi s stomacnim problemima piju gastal.
Audentes fortuna iuvat

maverick

:stripii: Postaješ kao Pajdo...Ma kuha...samo ne znam s čim se trebamo pokrenuti...sta nam moze biti okidač...do kad ce nas hebati a da mi stojimo i gledamo...Ovo zlo koje nas kao vodi u ovom nasem sportu..rekreaciji ili kako god je nazovemo...nece stati samo od sebe..nece se nitko odreci love koju ne zaradjuje...

šajzika

Cek da se otvori ponovno pp kop rit. Kad krene riba i trpanje u kese pa lagano prodaja nece se nitko zanimat za ribolovna drustva. Jos ce biti sretni jer nema kontrole .
Kao i sada što nema nikakve kontrole i javašluk na vodi pa se lovi bez ribolovnice , lovi smudj pun ikre a poslje ce biti majke im ga lopovske nema ribe
Mi smo svi (cast rjetkim iznimkama) alavi, pohlepni i prokleti.
Jedan drugog ce prijavit ako jedan lovi a drugi ne. Onda ce pljuvat i srat kak nema kontrole. Kad krene lovit onda je sretan sto nema kontrole jel moze po brojnoscu ribe i ribom ispod mjere namirit neke dugove , platit režije, kupit novi stap , motor , sonar ili sta vec koji qrac.
Mi smo loši i dok se mi ne promjenimo necemo traziti promjenu ribocuvara , rib. društva ili koga vec.
Audentes fortuna iuvat

maverick

Vidiš da umiješ reći sto te muči samo kad hoćeš... :notworthy:

pajdo77

Šajzi svaka ti je Njegoševa  :icon_thumright:,imaš mastan burek kad se sretnemo.

pišta

Maverick, u pravu si što se tiče malih Udruga, na žalost zakon dozvoljava da svaka ulica može imati Udrugu.
Iako nemaju predstavnika u Zajednici, svaki član bilo koje udruge, može biti prisutan na sjednicama odbora Zajednice i diskutirati. Iako nema pravo glasa, ponekad je i diskusija korisna, a, na samoj skupštini Zajednice, svaka Udruga ima svog predstavnika s punopravnim glasom u odlučivanju, a bez skupštine, ni jedna odluka upravnog odbora, nije važeča.
Na žalost, nemaju sve Udruge internet, pa se ovakove ideje moraju širiti od uha do uha i stvarati kritičnu masu da se ove fakine makne sa scene.

miha

Na žalost, nemaju sve Udruge internet, pa se ovakove ideje moraju širiti od uha do uha i stvarati kritičnu masu da se ove fakine makne sa scene.....mislim da će oni otići kada oni to budu željeli ....