Ribolovna dozvola i članstvo u udruzi nisu uvjet za kupnju iste

Autor maverick, Prosinac 17, 2015, 06:57:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

alex7777

Debeli šef

u članku 6 st. 1 imate kukavičje jaje jer,
1) Hrvatski ili strani državljanin kod odabranog ovlaštenika ribolovnog prava podmiruje sve obveze prema članstvu u Savezu i članstvu kod odabranog ovlaštenika ribolovnog prava, te sve njegove financijske obveze za provođenje ribolovnog prava, koje ovlaštenik samostalno određuje internim aktom u skladu s člankom 44. stavkom 3. Zakona.

a to znači da ćete morati podmiriti dubioze koje ovlaštenik napravi.

umjesto njegove mora stajati svoje.

madmax

Dobio sam danas informaciju kako će nam dozvola rasti na 80 eura ili 85.
☹️

maverick

Pa treba...i lijepo je poribljeno...ulova je sve vise...Ribocuvar nas obilazi svaki dan...i treba veca cijena  :stripii: Znas da je poskupilo gorivo pa oni kotrljaneri iz Saveza sad teze dolaze do besplatne klope .....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

Citat: madmax  u Listopad 28, 2022, 16:40:00
Dobio sam danas informaciju kako će nam dozvola rasti na 80 eura ili 85.
☹️

Koliko ja imam informaciju ide na 700 kuna ili ti 94 eura

umpahpah

da nešto se šuška o cijeni ribolovnice od 100e i vrijedila bi za cijelu županiju,izuzetak bi bile vode koje su za takmičenje,za sada se samo šuška pa nemojte to uzeti kao zdravo za gotovo,lp!!!

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Citat: umpahpah  u Listopad 29, 2022, 06:55:08
da nešto se šuška o cijeni ribolovnice od 100e i vrijedila bi za cijelu županiju,izuzetak bi bile vode koje su za takmičenje,za sada se samo šuška pa nemojte to uzeti kao zdravo za gotovo,lp!!!
Samo da ne ostane na tom šuškanju, valjda će to biti tako jer to bi bilo normalno pa ni veća cijena od 250 kuna onda nije problem.

miha

Za koji kurac povećanje nek ostane na šuškaju... Ne treba mi županijska dozvola kad ne rade Niki kurac... Samo puste priče i takmičenja... Nek se časte i takmiče za svoje pare.

Kugla

Miha, da ribolovnica važi za cijelu županiju to mi je ok, ovo što spominješ oko takmičenja slažem se sa tobom, ali to se nikad neće promijeniti to i sam znaš, oni neće slušati nas, oni će cijenu povećati pa kad ju već povećavaju onda da barem bude ta odredba da važi za cijelu županiju.

maverick

maverick

Pozdrav rekreativnim ribičima
Iz nekih komentara ribiča vidi se da, nažalost, ima dosta ribiča koji nisu upoznati sa Pravilnikom o ribičkim dozvolama za slatkovodno ribarstvo, koji je važeći, stoga sam odlučio članak koji propisuje visine naknada za ribolovne  dozvole koje je propisalo Ministarstvo Poljoprivrede Uprava za ribarstvo za 2022. g. objaviti u grupi.
Iz Pravilnika o ribičkim dozvolama za slatkovodno ribarstvo
Visina iznosa naknade za ribičke dozvole
Članak 9.
Visina iznosa naknade za dozvole iznosi:
– 100,00 kuna za godišnju dozvolu
– 100,00 kuna za godišnju dozvolu za HRVI
– 20,00 kuna za dnevnu dozvolu
– 50,00 kuna za trodnevnu dozvolu
– 70,00 kuna za sedmodnevnu dozvolu.
Od te naknade raspodjela se vrši na slijedeći način:
- 40 % ( 40,00 kn ) ide u Proračun ( Ministarstvo poljoprivrede )
- 40 %  ( 40,00 kn ) ide HŠRS
- 20 %  ( 20,00 kn ) ide Ovlašteniku tj. ZŠRU
Na isti princip raspodjela se vrši za višednevne dozvole.
Ministarstvo Poljoprivrede prepustilo je Ovlaštenicima tj. ZŠRU da odrede ukupnu visinu naknade koju ribiči moraju platiti za dozvole kroz tzv. ČLANARINE.
ZŠRU Osijek za 2022. g odredila je slijedeće visine članarina i ukupne naknade za ribolovne dozvole
- Godišnja dozvola: Članarina 400,00 kn+100,00 kn = 500,00 kn
- Dnevna dozvola: Članarina 80,00 kn + 20,00 kn = 100,00 kn
- Trodnevna dozvola: Članarina 150,00 kn+50,00 kn= 200,00 kn
- Sedmodnevna dozvola: Članarina 230,00 kn+70,00 kn = 300,00 kn
Članarine ostaju Ovlaštenicima i nigdje nije propisano kako se ona raspoređuje, a trebala bi se koristiti za održavanje ribolovnih voda, poribljavanje i organiziranje ribočuvarske službe.
ZNAČI DA UKUPNU VISINU NAKNADE ZA RIBOLOVNE DOZVOLE NE ODREÐUJE MINSTARSTVO, kako neki tvrde, NEGO OVLAŠTENICI tj. ZŠRU vjerojatno po dogovoru i odobrenju HŠRS.
Bistro

maverick