Ribolovna dozvola i članstvo u udruzi nisu uvjet za kupnju iste

Autor maverick, Prosinac 17, 2015, 06:57:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kobac

ovaj sadašnji zakon uopće nije toliko loš, samo bi ga trebalo doraditi u nekim stvarima a nešto možda dodati ,nešto izbrisati,
e sad šta će gospoda koja pišu novi zakon izmjeniti to je već druga priča..

ljudi koji nerade moj ili posao ribočuvara nemogu ni zamisliti koliko se truda i volje mora uložiti da bi se uhvatili ovi pravi ribokradice, a jedan mali propust ili rupica u zakonu cijeli posao mogu upropastiti jer na sudu se to već malo drukčije..

dođeš na prekršajni sud gdje predmet dobije gospođa koja pojma o ribolovu i ribokradicama nema, pa moraš objašnjavati kao da si u školu došao a sa druge strane obično bude dobar odvjetnik, jer dobra lova se tu vrti...pa i kad budu osuđeni kazna bude da ti se smuči...

Hudini

Ajd još pitanja! Dali to vrijedi za zatvorene vode ili otvorene? Kod nas u Vukovaru, Zajednica je ovlaštenik ali ona ne prodaje dozvole nego udruge, dakle kako god okrenem moram kupit u udruzi dozvolu za Dunav a naravno i člansku. Što ne štima u ovoj priči?

Rap

Citiram kolegu Hanžu sa drugog foruma

U petak 05.02. 2015. održava se  Okrugli stol ovlastenika ribolovnog prava, HSRS-a i MPS u Osijeku. Tema je aktuelna problematika navedena u priopćenju HŠRS-a upućeno MPŠ-u 22.01.2015 godine te svim ovlaštenicima i Županijskim ribolovnim savezima u Hrvatskoj!   

U prilogu se nalazi dopis sa svim prilozima!

https://drive.google.com/folderview?id=0B2f-RxyXusInMTM4enR1dWVvb0E&usp=sharing

maverick

Hebu ih te članarine...nemaju od cega da jedu i piju...pa ce da se skupe i da objasne nama seljacima da inspektori krivo tumace zakon jer oni su obrazovani i imaju niz strucnjaka koji to puno bolje rade  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Debeli šef

http://www.glas-slavonije.hr/292671/7/Neuskladjenosti-zakona-i-prakse-otezavaju-rad-i-djelovanje-ribickih-udruga

Citat:Hrvatski sportski ribolovni savez i Poljoprivredni fakultet u Osijeku održali su jučer na tom osječkom fakultetu okrugli stol o temi “Usklađivanje zakonodavstva i organizacijske strukture ribiča”. Moderator je bio prof. dr. sc. Anđelko Opačak sa Zavoda za lovstvo, ribarstvo i pčelarstvo.
O ribičkoj problematici govorili su Anđelko Martinčević i zamjenik osječko-baranjskog župana, dr. sc. Željko Kraljičak o temi “Važnost ribičkih udruga za lokalnu zajednicu”, a tajnik Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza Tomislav Feldhofer o “Problemativci ribolovnih dozvola i članstva u ribičkim udrugama”.
Prisutni su bili i Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, i Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza.
Kraljičak je istaknuo važnost ribičkih udruga koje daju doprinos očuvanju ribolova i na taj način i razvoju specifičnog dijela turizma. Istaknuo je kako u razgovoru s ribičima sve češće dobiva informaciju o neusklađenosti zakona i prakse koje otežavaju rad i djelovanje udruga, a govorio je i o Financiranju programa i projekata sportskih ribolovnih društava od strane Osječko-baranjske županije. Martinčević je kazao kako bi se mogućnost kupnje ribolovne dozvole bez plaćanja klupske članarine mogla loše odraziti na sportski ribolov i kazao kako ne bi trebali ići tragom prakse u susjednoj Srbiji, gdje se broj članova ribiča s 90.000 prepolovio, već naprotiv ići putem susjedne Mađarske u kojoj je broj ribiča dosegnuo broj 300.000. To je, smatra Martinčević, velik potencijal jer svi ti ribiči kupuju mamce, ribolovni alat i pribor...
Ujedno je upozorio na trenutne trendove - stagnaciju članstva i starenje članova, dva elementa koja su povezana i zbog kojih bi u pitanje moglo biti dovedeno održavanje ribolovnog fonda i uređenje okoliša putem članstva i distribucija ribičkih dozvola. D.Pejić

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

E mladosti moja :stripii: :rofl2:,zbog čega nema nekih mladih tj. mlađih sa nekim svojim idejama pa da se i njih čuje?

dravski pecaros

došao taman sa društvene skupštine..ljudi iz zajednice ostali šokirani kakim ja informacijama raspolažem...  :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2:

maverick

dravski pecaros

popljuvo sam jih na sva kola...

kaže poribili su nasadnim šaranom od 60dk do 1 kg....ja mu na to reko pa nisu to kvočke da ji nasjedaš na jaja..daj ljudima ribu od 2 kg pa nek pecaju...ma šou morali me prekiniti u raspravi ..  :uf:

maverick

dravski pecaros

da...a ovi ko mulci gledaju..sta god kaže ja mu dam odgovor..kaže da je zajednico osijek u blokadi...a ja prepiso sve i to mu citiram zasto i koliko duguju ovaj sam kaže nemam šta dodat..  :stripii:

Kugla

Kod nas predsjednik društva dobio nagradu jučer na dodjeli sportaša godine za "zaslužnog sportskog djelatinka"
Katastrofa, a pola ljudi mu otišlo u druge udruge, a pola onih koji su se takmičili također prešli u druge i tamo se takmiče

miha

Citat: dravski pecaros  u Veljača 06, 2016, 21:46:54
da...a ovi ko mulci gledaju..sta god kaže ja mu dam odgovor..kaže da je zajednico osijek u blokadi...a ja prepiso sve i to mu citiram zasto i koliko duguju ovaj sam kaže nemam šta dodat..  :stripii:
hebiga oni sada u 7 noći piju i jedu a ti ovdje .... :stripii: