Ribolovna dozvola i članstvo u udruzi nisu uvjet za kupnju iste

Autor maverick, Prosinac 17, 2015, 06:57:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

miha

pajdo77

Navodno će sad ko masoni imat tajne sastanke da im Dravski ne uleti dok si lijepo divane :rofl2:

Rap

Većina ovih pati od Alzheimera tako da je dravski bez brige  :icon_biggrin: ,prije će ima na đenazu ić' nego na idući sastanak  :stripii:

kobac

neka si ih, neka vide da nisu nedodirljivi i da ljudi znaju neke stvari,a odakle tebi sve to neka razmišljaju....

dac

Možda je netko dobio dozvolu bez plaćanja članarine? Ja pokušao u Osijeku u ORŠK-u i u Višnjevcu ali svi se prave grbavi! Ne daju bez plaćanja članarine i nikad čuli za bilo kakav dopis ministarstva!

vatrogasac

Evo konkretni odgovor inspektorice s drugog foruma.

Da svaka udruga ima ovlasti odrediti cijenu članarine za svoje članove,no ne može uvjetovati kupnju godišnje dozvole učlanjenjem niti odbiti izdati dozvolu onome tko ispunjava zakonske uvjete i istu plati. Sve takve slučajeve molimo prijavite što prije ribarskoj inspekciji.

Branka Tarandek,dipl.iur.
viša inspektorica za ribarstvo

Ministarstvo poljoprivrede
Uprava ribarstva
Odjel za kontrolu ribarstva- P.J.Čakovec
Zrinsko-frankopanska 9, 40000 Čakovec
Tel. 040/370-807
Mob. 099/364-7457
e-mail: branka.tarandek@mps.hr

Smithwick maniac

Zasto ne ovlaste jos nekoga za prodavanje dozvola kako bi se izbjegle neugodnosti i natezanja oko placanja clanarine jer stvarno mi se ne da razjasnjavat s lopovima zasto necu i ne moram placat clanarinu?
Klubski ljudi i zadrti clanovi neka idu u u svoju lopovsku zajednicu po dozvolu a sav ostali posten svijet npr. na kioske Tiska po dozvolu
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

vatrogasac

Ovdje je konktetno pojasnjeno kako kupiti samo dozvolu,opet odnosi se na medimurje al posto je inspektorica djelatnica ministarstva ne vidim zasto bi igdje na podrucju RH bilo drugacije:
Postupak kupnje dozvole u slučaju kršenja zakona:

Inspektorica je rekla ovako:
Prvo trebaš otići kod ovlaštenika i tražiti da ti prodaju dozvolu. Ako ti ne žele prodati SAMO dozvolu po 400 kuna onda uplatiš 400 kuna na račun ovlaštenika i na mailbranka.tarandek@mps.hr pošalješ prijavu koja sadrži kratki opis onoga kaj su ti rekli u ovlašteniku , kopiju uplate i kopiju potvrde za ribički ispit.
Svejedno se još dodatno informiraj na 040/370807 . Tražiš Marijanu Fabić Rusak ili Branku Tarandek. To su inspektorice i one ti budu sve objasnile.
Bitno je da ti u ovlaštemnik prvo odbiju prodati dozvolu.
Broj žiro računa ovlaštenika je HR::::::::::::::::::::::::. I taj broj probaj još nekak provjeriti na Fini jer češ ga teško naći na internetu. U FINI bi ti trebali potvrditi jel to taj broj.
I naravno ovlašteniku pošalješ na mail kopiju uplate i kopiju potvrde za ribički ispit.

Klifton

Kako i u svemu tako i u ovome zakon nije precizan.Pa zašto oni ne prodaju dozvolu putem interneta gdje ti klikneš u koju udrugu želiš se učlaniti a članstvo dobrovoljno ako želiš  platiti ako ne ne moraš,kad je to tako,to je rješivo preko noći,zašto im uopće šalju dozvole, sve ovo je prepucavanje preko interneta koliko ja vidim a promjena nema nikakvih,i svatko tumači kako hoče.

vatrogasac

Ma znam da nije,mislim sigurno si na cro carpu to procito vec, al vrijedilo bi to provjerit, zar ne mislis tako?

No

Jednom od mojih prijatelja ribočuvar je prodao samo člansku kartu.Pošto ovaj ima dozvolu  u brodskoj županiji a onda je sutradan došao vratit sto kuna i tražit člansku nazad.   :sha:
Kaže ipak se ne može.
:sha:

Klifton

Ma čitam ja to već mjesecima druže,na puno mjesta.Smjene gazdu pa ga vrate,severa ruše pa ga vrate.Stvar je u tome da je osnovni problem koliko sam ja shvatio "zdravo seljaćki" u 100 kn članstva,barem kod nas u slavoniji. S tim da je okolica zagreba ponegdje problem i 500-700 kn ,kako gdje.Tih 100 kn neče me spasiti,kupio sam im dobrovoljno jednog šarana od 5 kg i sve 5 ,barem meni.Glavni problem guraju pod tepih a to je jedinstvena dozvola za otvorene vode,o tome se ne govori više maltene.Vi na dravi imate taj problem,ja ovdje nemam na savi,sve je jedan ovlaštenik,na savi je u pitanju 70 kn konkretno.I pokriva od Nove gradiške do babine grede ima cirka 100 km save ta dozvola,osječki je problem hrpa malih udruga koje svatko polaže pravo na neke kilometre,čega to,otvorene vode,u koju nisu ubacili ništa,napravili ništa ali jebu raju s dozvolom jer s tim mogu,(čast možda nekim udrugama da nešto i rade ako ih ima)ili nek daju slavonsko baranjskoj u kompletu i razjebu te male udruge ,jedino tako se to može riješiti.Moje skromno mišljenje

vatrogasac

Clanska ovisi samo o statutu drustva, tj kako je doneseno na skupstini, to se zovu dopunski clanovi, ako vec imaju dozvolu izdaje se samo clanska koja varira od 100-300kn za koje ja znam.

vatrogasac

Citat: Klifton  u Veljača 14, 2016, 11:21:17
Ma čitam ja to već mjesecima druže,na puno mjesta.Smjene gazdu pa ga vrate,severa ruše pa ga vrate.Stvar je u tome da je osnovni problem koliko sam ja shvatio "zdravo seljaćki" u 100 kn članstva,barem kod nas u slavoniji. S tim da je okolica zagreba ponegdje problem i 500-700 kn ,kako gdje.Tih 100 kn neče me spasiti,kupio sam im dobrovoljno jednog šarana od 5 kg i sve 5 ,barem meni.Glavni problem guraju pod tepih a to je jedinstvena dozvola za otvorene vode,o tome se ne govori više maltene.Vi na dravi imate taj problem,ja ovdje nemam na savi,sve je jedan ovlaštenik,na savi je u pitanju 70 kn konkretno.
E to je problem,za jedinstvenu za otvorene vode, tu svi srackaju oko tog.