Mercury

Autor toktiz, Studeni 17, 2012, 11:24:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Retfalački mačak

Pozivam administratora da razmisli da otvori poseban post-temu mercury 20-4taktni. Osim toga, pozivam ga da osobno ponese svoju vagu slijedeći puta. Imam i kontaktni i bezkontaktni brojač okretaja. Kada bude toplo, mjeriti ćemo broj okretaja, napisati podatke o elisi, opterećenju i slično.
Mogu samo reći da mi je drago da sam vlasnik toga motora. Mislim da je bitno još nekoliko činjenica kao na primjer: motor je razrađivan po uputama proizvođača, bio je na nultom servisu i prvom servisu u propisanom terminu kod ovlaštenog servisera. Gorivo točim u crne kanistere na INI i isti dan sipam u rezervoar.

mossi

Još jedno malo podpitanjce: Koliko ste se kilometara vozili u tih 20 minuta i na kolikom gasu?

:occasion14:

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Retfalački mačak

Aktivno smo vozili 16-17 min, ja sa 4/5 gasa, a RJ različito-po želji. Vozili smo uzvodno, protiv jake struje vode, na visokom vodostaju, sa dobrim opterećenjem u kg (da se ne hvalimo sa težinom). Nakon toga se ponovno mjerila težina rezervoara i podaci javljeni Mavericu telefonom.
Rezultat računa je on izbacio. Znači dvije osobe kojima se može vjerovati.

TonyC

Cijenim majstor Tomu , velika je ljubav njegovih ruku i mog Tohatsua , al ljudi plačam duplo samo da raskrinkamo ovu marketinško promiđbenu kampanju  :laughing7: :laughing7:   ! ! ! !   
Ubija me u pojam sa ovom potrošnjom , pa ja koda Uaza vozim  :BangHead:   

maverick

definitvino smo danas ja iMacak racunali...netko kao RJ koji ide svaki dan na pecanje kroz godine i razliku u potrosnji otplati kredit koji motor kosta....nama ostalim se to ne isplati
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mudri

Hej ljudi a koliko troši kad ostave vesla i upale motor  :enjoying:

maverick

a znao sam da ti neces vjerovati...ni kum nije pa je isao mjeriti.. :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Retfalački mačak

04.02.2013. prilikom registracije auta za pecanje-lada niva-u krugu stanice za tehnički pregled sreo sam majstora Brstila. Saznao sam novi, interesantni podatak za mercury motore.
Mogu ići i na diesel gorivo. Dokazano, ispitano, provjereno, desilo se to u Osijeku-područje zimske luke. To je u detalje ispričao majstor Tomo. Isto je čuo i Marijo.
Osim vrste goriva, motor je prethodno testiran gorivom benzin, puni gas 15 minuta i potrošnja je bila 0,5 litara za to vrijeme. Ako laže koza, ne laže rog.

Retfalački mačak

To je slučajno napravio jedan vlasnik mercury motora. Motor je štucao prilikom paljenja, nije imao puni gas, kao ni ler gas bez čoka, ali je radio i išao. Istu priču, sa više detalja je čuo i Maveric. Ja to sigurno neću probati namjerno.  Jako dobro znam što je dvotaktni, što četvorotaktni, što benzinski, a što diesel motor i kako rade. Ove godine još nisam točio rezervoar, a vozio i vozio.

šime

Eh pa moram se malo umiješati , ta potrošnja je relativna stvar, a na nju utječe nekoliko stvari ( a da pojednostavim)prvenstveno hidridinamika plovila(težina ,širina , dužina) i naročito podvozje plovila, nije i nemože biti ista potrošnja sa istim uvjetima jednog čovjeka u čamcu od 100 kg i isto tako od 65 kg,Kataloške numeracije potrošnje motora su zasnivane na tvorničkim normama koje svaka tvornica motora određuje po sebi određenim mjerilima, naime nema jedinstvenog načina utvrđivanja normi potrošnje goriva.Međutim u stvarnosti u koriščenju tih motora,nas korisnika je kako sam naveo relativna stvar kako sam gorenaveo.Imao sam prilike dvojici prijatelja ukazati jedan problem ,naime obojica imaju iste čamce i iste motore i jedan ida kao zmaj a drugi zaostaje znatno, ma problem je bio samo u podvozju , naime jedan imao pun klinac algi (taj išao puno sporije)  DRUGI GOTOVO NIŠTA. MA IMA PUNO TOGA KOJE BI SE MOGLO  ARGUMENTIRANO RASPRAVLJATI.

maverick

Sve to stoji, ali ovako malu potrosnju jos nismo sreli...a da dizel  :icon_biggrin: :icon_biggrin:

Retfalački mačak

Citat: maverick  u Veljača 05, 2013, 22:10:55
Sve to stoji, ali ovako malu potrosnju jos nismo sreli...a da dizel  :icon_biggrin: :icon_biggrin:
Diesel sigurno neću probati, a mjerenje ću ponoviti sa novim prisutnim osobama.

maverick

Slijedec mjerenje cu obaviti sam u camcu...pola voznje uzvodno pola nizvodno..onako pošteno da bude  :thumbsup:

šime

ečki ovo sa dizelom mi je jako dobro poznato jer radi se om jednom mlađem prijatelju koji je igrom slučaja sipao u kanister za gorivo DIZEL gorivo , a u žurbi nije toga bio svjestan, ma nije niti maknuo sa mjesta u luci jer motor strašno dimio i radio na večim obrtajima.Lega promijenio gorivo i motor radi perfektno.Slučajno čovjek pogriješio a sada vidim da se oko toga napravila cijela fama, mislim da nijkorektno da se dotični majstor odnosi prema svojim korisnicima usluga.