Mercury

Autor toktiz, Studeni 17, 2012, 11:24:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

troši manje ali idem na zihericu  :icon_biggrin:...i 2,5 l nikako nije realno za 20 ks ....
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Surikarn

Ma kad sam dobio podatke koliko trosi Frkijev Merc i kad sam preracunao i meni je ispalo manje od 2,5l ali mi se nije dalo to napisati zbog nevjernih Toma pa da kasnije moram to i dokazivati...

Surikarn

stavljam 200€ na RJ   :toothy10:

retfala

u odnosu na konkurenciju je stvarno mali potrošač. ispada da troši 20% manje od ostalih 4t motora. zbog toga kažem da je realno.

rj

Citat: retfala  u Veljača 06, 2013, 08:13:59
u odnosu na konkurenciju je stvarno mali potrošač. ispada da troši 20% manje od ostalih 4t motora. zbog toga kažem da je realno.
hmmmmm...vidi sa bruninom hondom 20 ks ...isti čamac samo brunin bez algi ...ja i bruno žuta zemlja spust 5,5 -6 l ...garantiram da andrija nemože 3 l potrošit na toj relaciji čamac pun algi ...dakle  ...neštima ti postotak  :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

baka

Citat: Retfalački mačak  u Veljača 05, 2013, 21:25:14
04.02.2013. prilikom registracije auta za pecanje-lada niva-u krugu stanice za tehnički pregled sreo sam majstora Brstila. Saznao sam novi, interesantni podatak za mercury motore.
Mogu ići i na diesel gorivo. Dokazano, ispitano, provjereno, desilo se to u Osijeku-područje zimske luke. To je u detalje ispričao majstor Tomo. Isto je čuo i Marijo.
Osim vrste goriva, motor je prethodno testiran gorivom benzin, puni gas 15 minuta i potrošnja je bila 0,5 litara za to vrijeme. Ako laže koza, ne laže rog.

Istina je da postoji Mercury koji može ići na svaku vrstu goriva od dizela,benzina,petroleja i ne znam čega već, ali je to rađeno za vojsku i košta da to nije normalno - 20ks skoro 20000E. Ako nađem negdje sliku stavit ću. Možda je na to mislio taj 'vrli majstor', ali sve u vezi njega bi uzeo s jako velikom rezervom.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

peugeot

meverik  ono otom potom sam mislio na elisu jer sam bio kada se motor vozio pun gas u bazenu al sa normalnom elisom  ( nema ljutnjr  moja isprika ako sam nekog nasekoro sa otmom potom )

mossi

Ma to je on samo ustao na levu nogu, ali o tom po tom.  :tongue1:

Rap

maverick

A ja sam onda ovca i naivan...sto u stvarnosti i nije daleko od istine  :icon_biggrin: ako je majstor rekao da ima ja nisam ni posumnjao  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Retfalački mačak

Još u II svjetskom ratu, tenkovi made in firer, su mogli ići na bilo koje gorivo. Međutim, to nije nama bitno. Bitno je da se sa sigurnošću može reći, da motor mercury "proguta" gorivo i da nije osjetljiv kao ostali. Npr. kupio sam gorivo na ovoj ili onoj pumpi, ovakvo je, onakvo je. Bitno da je da goriva ima i da motor dobro radi.

maverick

Lako mu trositi bilo sta kad super malo trosi  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Tesko da razumijete šalu na rad benzinskog motora na dizel  :icon_biggrin:

baka

Citat: jura  u Veljača 06, 2013, 18:12:06
Kolegama koji nisu upućeni na kojem principu rade dizel i benzinski motori preporućio bi da se malo pozabave internetom. Ako zbog nićeg drugog onda zbog neiskusnih kolega i onih koji ćitaju ove postove da bi se odlućili šta kupiti.

Znao sam da će neko to komentirati jer sam i ja to prvo pitao kad sam čuo za te motore što mogu ići na sve vrste goriva, znači i na benzin i na dizel. Kako je to moguće nemam pojma, neusporediv je rad jednih i drugih motora, to mi je nespojivo. Ali ide, radi, može i na jedno i na drugo. Ali je zato cijena.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

maverick

Neki mogu..naravno...ali ovaj mercury ne moze...