Vodostaj Save

Autor Rajo, Prosinac 24, 2012, 14:23:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

Citat: ljuska  u Ožujak 08, 2017, 23:22:03
u ovo vrijeme na savi mi najbolji ulovi soma več godinama samo dok je primjeren vodostaj

:hi:   :takoje: Najbolji ribolov soma je u proljeće samo zato što ga velike vode pokrenu,a on se tad uglavnom drži dna. Lovio sam i na ekstremno visokom vodostaju i na mutnoj vodi da ne može bit mutnija,znači oranje. Glista,durbaher, obala,vatrica sa strane i čekaj. U zadnje vrijeme sve ga je manje na terenu gdje lovim, al ipak ga još ima.  :ok:

No

:eek: ode Sava u šikaru   :dontknow: odoše smuđ i šaran  obavit onu stvar, odoh i ja obavit neke druge obaveze.
Dok se ona  smiri,smirit ću se i ja, a onda ćemo kao prijatelja dva opet dijelit nadolazeće dane.

Volim kad voda krajem četvrtog i početkom petog mjeseca uđe u šumu.

Sjedit ću opet na jednom mostu i u bujici koja teče ispod njega kupati voblere. Udarci bucova su svugdje odriješiti i silovni,al nigdje kao tamo. Na tom kanalu,u toj bujici,to je čisti infarkt.  :takoje:   

No

:uf: Sava bilježi najniži vodostaj i nije za pecanje. Vodom putuju alge tako da je nemoguće baciti gumu ili vobler.
Nemoguće je čekat i šarana,za sat dva kvrga tih ljigavih algi je na nailonu.

Nema druge nego čekat kišu koja će saprat i odnijet te alge i ove vrućine i vratit nas na savske obale. 
Nadam se što prije.  :icon_scratch:

ivan 84

Alge krenile proslu nedjelju,ja uranio,a nisam znao  :pije:
I tata bi sine...

Mornar Popaj

Sad je pravo vrijeme za slaganje kamenih prepreka u plićaku  :occasion14:
Šteta što nisam sada doma, nego šljakam na moru, složio bi si nekoliko top pozicija  :BangHead:
Nadam se da će potrajat još 3 tjedna ovakav vodostaj  :occasion14:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

No

S obzirom da ova najavljena obilna kiša pada kao luda  :uf: ,mogao bi vodostaj do nove godine ostat ovakav.   :stripii:

No

Evo konačno došlo 2,5 m sviježe vode, i još dolazi ali ne puno, protok se digao na 566,81 m3/s  :ok:. S ovom vodom ušli smo lagano u jesen.  :ok:

:hello2:

ivan 84

Konačno.sad ce ribice da krenu  :pije:
I tata bi sine...

šajzika

Gledao jucer u zagrebu, ljepo se podigla
Audentes fortuna iuvat

No

:ok: je i ovoj vodi se raduju svi redovni "pacijenti" rijeke Save.  :stripii:                 
Nadam se da će se  stabilizirat  u idućih par dana.

Mornar Popaj

Potjerala nas danas Sava kući. Bili smo 4 dana na ribolovu, taman kad su stale alge, kad je riba došla na hranilište, kad su i dvocifreni šarani u najkasnije sate počeli uzimat mamke, kad su poslije njih i prve jutarnje kave, a nakon obilne prihrane, i amuri dolazili na gozbu, vodostaj krene gore, i riba kao da je nestala.
Dva dana prije porasta je radila velika riba. JEdan dan, odnosno noć prije porasta, deverike od 3 do 4 kg. Ujutro kad je krenila gore, i prvi dan porasta, noć, cijelo korito sablasna tišina. Sumrak, mir, niti sove nisu izašle, a po njima se ravnamo kad kreću smuđevi u prvi cug. Nevjerojatan je taj utjecaj porasta vode, kao da sve živo osjeti da voda dolazi, i u tišini se priprema za to.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

No

:uf:  "Pacijentima" pada osmijeh s lica proporcionalno porastu koji ne staje i ode polako u nebesa.
Kako god bilo ponedjeljak je dan za pokret pa kako bude  :stripii:  :stripii:

Harley

Biće roda biber melje, nosi Sava kroz Zagreb kokošinjce i plotove, ali bolje na Savi nego na Floridi 😊

Poslano sa mog E6853 koristeći Tapatalk

Living your dreams, do not dream the life

No

Nek je došlo vode,malo i previše, al neka,proći će. :ok:

Slikat ću prijatelju smuđa, da vidiš kako izgleda smuđ iz kokošinjca ili onaj što se mota oko plota.  :takoje:

Mora to netko i carinit  :ok:

:occasion14: