Plastika ili aluminij

Autor maverick, Prosinac 24, 2012, 19:11:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Nemam puno iskustva ličnog, ali nešto sam čitao nešto vidim kod prijatelja.

Alu je lakši, ako se ogoli, tj samo korito.
Plastika/čelik/drvo imaju veći izbor kvalitetnijih antialgina.

Lep primer jednog i drugog je Tića.
Imao je Alu pa kupio Tajmena.
On kaže da je Tajmen bolji, ja kažem da je alu imao dušu i išao lepše.
I juče sam video dvojicu u crvenom Tajmenu, i dalje mi nije ubedjiv.  :nono:

Moj glas ide ALU, za kvalitetno plastično korito treba više para blago V celom dužinom, motor 100+ konja.
A tad bih glasao za jogurt ambalažu!

Kako stoji kod vas?

maverick

Tema je vec otvorena pa sam ih spojio...pogledaj prilozeni video pa ce ti biti sve jasnije..imam oba... :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

maverick

da si pogledao bolje ne bi krivo glasovao  :icon_biggrin: :icon_biggrin:

mossi

Svašta sam ja krivo uradio u životu!  :icon_geek:

maverick

osnovna razlika je sto se u aluminijumu moze uraditi onako kako zelis a p'lastika je vecinom takva prema kalupu i nema modifikacija, bar ih mi ne primjenjujemo...isto tako prednost uz nase majstore ujedno postaje i nedostatak jer vecina nema odogvarajuce iskustvo, aparaturu da bi napravila nesto kvalitetno s aluminijem...a ako uporedimo i nase najbolje radove s americkim camcima dolazimo do porazavajucih podataka...njihovi al su ispred svega jedno sto godina  :thumbsup:

jura

Ni sam ne mogu vjerovat da pišem ovo ali mislim da je plastika bolja :enjoying:. Završni izgled bolja plastika, plovnost nebi rekao da je alu u prednosti sjetite se Dunasa i Tajmena i na kraju nisam siguran da je alu jeftiniji od plastićnog ćamca :icon_thumleft:

maverick

pa nije jeftiniji...daje vise slobode...prostora za experiment , nadogradnju

jura

Ja kupio za pecanje a ne za nadogradnju i tako imam posla preko glave a za popravke zato trpim tebe i Grgu :angel9:

kova

Al. , veoma cenjen na otpadima. Bez sigurnog veza u mnogim krajevima - utopija posedovati ga.
Na top Listi Ganaca ubedljivo drugi iza bakra, he he
:glasses9:

maverick

BORKO

Automatski sam odglasao za plastkanera, ne gledajući vaše komentare ili filmić...razloga je više; lakše se popravlja, traje vječnost, nema problema s mikrokorozijama ili glavanskim strujama, lakše ga je bojati i održavati, ako je dobro odrađen, nema potrebe za preinakama itd... (moj je mislim proizveden 1977.g  ::) )

Prednost alumijiskih je; manja težina, pa je automatski potreban manji motor imanja je potrošnja, lakša manipulacija i prepravak, ali protok vremena upotrebe naplaćuje danak, jer se plastičnije deformira kod naprezanja, udara ili slično, što otežava popravke i trajnost...

U svakom slučaju, oba čamca su u rednosti nad drvenima, barem po pitanju posla, oko njih...
Ðe ronimo ?

Tićo

Citat: mossi  u Prosinac 25, 2012, 11:29:39
Nemam puno iskustva ličnog, ali nešto sam čitao nešto vidim kod prijatelja.

Alu je lakši, ako se ogoli, tj samo korito.
Plastika/čelik/drvo imaju veći izbor kvalitetnijih antialgina.

Lep primer jednog i drugog je Tića.
Imao je Alu pa kupio Tajmena.
On kaže da je Tajmen bolji, ja kažem da je alu imao dušu i išao lepše.
I juče sam video dvojicu u crvenom Tajmenu, i dalje mi nije ubedjiv.  :nono:

Moj glas ide ALU, za kvalitetno plastično korito treba više para blago V celom dužinom, motor 100+ konja.
A tad bih glasao za jogurt ambalažu!

Kako stoji kod vas?

Moj glas ide plastikaneru prvenstveno zato što u našoj okolini se nemože napraviti dobar i estetski lep čamac od aluminijuma, kod kolega preko je malo bolja situacija što se tiče alu čamaca.
Moje mišljenje se prevashodno odnosi na pecaroške čamce  :hello2:

mossi

Meni su tvoj i Dizijin bili extra čamci, svaki u svojoj klasi.
Verovatno imaš neku primedbu, jer ga inače ne bi prodao.
Ali veruj mi nisi se video mojim očima u jednom i drugom.

:occasion14: