Plastika ili aluminij

Autor maverick, Prosinac 24, 2012, 19:11:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

IVEK 85

Pozdrav dali je netko pokušavao napravit od plastike čamac recimo model aluminijskog čamaca kao od Brumara,sviđa mi se model opčenito tih al. čamaca,šta vi mislite o tome da se napravi isti od plastike?

maverick

Kalup moras praviti..odnosi dosta vrmena i materijala...za jedan se ne isplati...vise od dva ne mozes registrirati u kapetaniji...puno posla a ustedis koju tisucu kuna...sto nije malo...ali prvi put uvijek imas neke dodatne probleme i ne iskustvo u radu s plastikom...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

MIF

Ja jesam... ::)
Zgodna zanimacija,pusti Maverika,lijenčina,ne da mu se :toothy12: :toothy12:
Ako te šta zanima,tu sam!

IVEK 85

Evo mog plana,nabavka nekog nacrta od jednog modela čamca,iskovat od daski željeni model i obuč ga komplet u plastiku,čamac radim za sebe znači oču da bude tenk i nema štednje na materijalu,MIF radio sam jedno vrjeme kod Kosanoviča tak da znam s plastikom,kaj vi mislite jel bi to igralo,ja ne vidm razlog zašto nebi!? :help:

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

IVEK 85

Nije mi bitna brzina,znači težina još bolje bit če stabilniji!

alexdja

IVEK 85

E jebiga sad imamo u Jasenovcu željezni čamac ima 6 m,lim oko 3mm,ima preko 300 kg i gura ga tomica 4 ks i yamaha 5 ks nama ok!

alexdja

Pazi, moj čamac (Tajmen, dugačak 5.25m) je težak oko 180kg (samo plastika), ako dodaš tu i te daske, neće biti puno lakši od tog metalnog, bar ja mislim...

Čitao sam na Vukovima, mislim da je Zankiki pravio čamac od blažujke i kompletno ga plastificirao, pa ako si tako nešto mislio možeš se s njim konsultovati... :thumbsup:

IVEK 85

Imam u susjedstvu firmu koja se bavi protuprovalnim vratima,a ja ču pokupit sva vrata koja su šuplja iznutra i od tog napravit model,ujedno dobijem i komore,malo glupavo zvuči al zašto bi kupovao daske kad ih tu imam đabe,odličan je Tajmen ima kompič nacrt od njega!

alexdja

Nacrt? Jel to neko pravio alu-Tajmena ili slično?

To bih voleo da vidim... :thumbsup:

IVEK 85

Da mislim da je čovjek radio Al.!

maverick

Dobro Mif kaze...mi smo lijencine i teoreticari  :icon_biggrin: u principu sve se moze ako netko ima smisla za nesto....ipak to nesto ne ispadne onako kako izgleda kod nekog tko to radi godinama, ali da moze biti puno funkcionalniji od kupovnih....moze  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

MIF

Ivek,pusti te jebe...Šper ploča uz adekvatnu pripremu je najbollja opcija za kalup..I jeftina je.pa sko nešto i ne ispadne kako treba..
A te komore:ma za mene budalaština.Imam neke ideje,al to ćemo uz kavicu!
To moblačenje drveta u poliester je za mene bespotrebni,jer kako god ga ri obukao,voda će uvijek pronaći put unutra,iz više razloga.
A i zašto nabijati težinu,kad je jako lako napraviti i bez toga.Kalup te neće koštati više od 50-60 eu,što i nije neka cifra.

maverick

sper ploca s epoxijem umjesto plastike je najbolje rijesenje...nesto malo skuplje ali smanjis posao( sto je jako bitno meni  :icon_biggrin: ) i napravis nesto sto ce trajati dvadesetak godina bez problema