Plastika ili aluminij

Autor maverick, Prosinac 24, 2012, 19:11:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Kume loži te Ćavo... :stripii: slika je više informativna....a i da se zamislimo šta se dogodi nekom nepravilnom exploatacijom...bilo aluminija bilo plastike....neki dan gledam cink protektor za yamahu 190 kuna...nekako mi bilo puno...a kad vidis sta se dogadja ako ga nema kroz duzi niz godina...onda i nije skup ...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Slaven

Da ne otvaram novu temu, može se i tu pisat. Gledo sam juče one likove što love aligatore, pa je bilo između ostalog panika oko početka nevremena i gromova. Spominjali su al čamce i opasnost od udara groma u takav čamac. Kakva je situacija kod nas, jel imo ko iskustva oko udara groma u al čamac :rofl2: ili plastični.

TonyC

Citat: maverick  u Svibanj 12, 2014, 08:29:23
Kume loži te Ćavo... :stripii: slika je više informativna....a i da se zamislimo šta se dogodi nekom nepravilnom exploatacijom...bilo aluminija bilo plastike....neki dan gledam cink protektor za yamahu 190 kuna...nekako mi bilo puno...a kad vidis sta se dogadja ako ga nema kroz duzi niz godina...onda i nije skup ...

Moram malo da ga podhajcam , zaspo nam je u svim temam !  :toothy12: 

rj

Citat: Slaven  u Svibanj 12, 2014, 09:56:22
Da ne otvaram novu temu, može se i tu pisat. Gledo sam juče one likove što love aligatore, pa je bilo između ostalog panika oko početka nevremena i gromova. Spominjali su al čamce i opasnost od udara groma u takav čamac. Kakva je situacija kod nas, jel imo ko iskustva oko udara groma u al čamac :rofl2: ili plastični.

ne brini kad ta klepi grom rješio si se svih nedoumica ...svejedno jel plastika il AL :rofl2:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Slaven

maverick

Ne sekiraj se. Nece grom u koprive
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Retfalački mačak

http://oi62.tinypic.com/2cp6hdk.jpg
Voda je kao i zemlja nulti potencijal. Tamo gdje udari grom, atmosfersko pražnjenje, nastaje takozvani naponski ljevak. Na tome mjestu je ogromna energija i napon. Što se ide dalje to je napon manji i negdje u daljini je ponovno 0.
Razlika potencijala između točke 1 i 2 potjera struju kroz npr. čovjekovo tijelo. Čovjek stoji jednom nogom na točci 1, a drugom na točci 2. Otpor čovjekovog tijela je cca 800 ohma. Tu postoji još cijeli niz faktora, ali sve se to odnosi kada je na zemlji. To je za usporedbu ona izreka: grom ubio kravu. Ne bgrom nego razlika potencijala između točke 1 i 2. U slučaju čamca, opasnost nastaje ako munja prolazi kroz čovjekovo tijelo, bez obzira na vrstu čamca.

DIDAPATAK

..zato ja sanjam kabinaša :ok:..i ne samo zato :stripii:..
.. :baba:

ibro dirka

Citat: Retfalački mačak  u Svibanj 12, 2014, 14:29:37
http://oi62.tinypic.com/2cp6hdk.jpg
Voda je kao i zemlja nulti potencijal. Tamo gdje udari grom, atmosfersko pražnjenje, nastaje takozvani naponski ljevak. Na tome mjestu je ogromna energija i napon. Što se ide dalje to je napon manji i negdje u daljini je ponovno 0.
Razlika potencijala između točke 1 i 2 potjera struju kroz npr. čovjekovo tijelo. Čovjek stoji jednom nogom na točci 1, a drugom na točci 2. Otpor čovjekovog tijela je cca 800 ohma. Tu postoji još cijeli niz faktora, ali sve se to odnosi kada je na zemlji. To je za usporedbu ona izreka: grom ubio kravu. Ne bgrom nego razlika potencijala između točke 1 i 2. U slučaju čamca, opasnost nastaje ako munja prolazi kroz čovjekovo tijelo, bez obzira na vrstu čamca.

znači ako grmi trebamo stajati na jednoj nozi i nemamo problema?

maverick

maverick

Da završimo ovu raspravu..PLASTIKA ipak...djeluje ipak malo toplije  :toothy12:

pajdo77

Pametna djevojka..vidiš da je stavila dupe na poklopac da joj ne kradu hladno pivo :clap2:

rj

Citat: maverick  u Srpanj 13, 2016, 19:55:33
Da završimo ovu raspravu..PLASTIKA ipak...djeluje ipak malo toplije  :toothy12:

ovi guzovi su razvaljeni  :takoje:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mossi

Kažu poskupeo aluminijum!  :rofl2:

Bili mi (ALU) u pravu ili ne glasanje je na strani plastičnih čamaca. :takoje:
Trebalo bi ovo glasanje ponovo aktivirati..
Pročitao iz zabave temu od početka do kraja..  :uf:
A onda pronašao na Vukovima, korene RJ-ove prepiske sa Tigrićem iz 2009-te..
Daiwa vs Shimano.. smešno..  :rofl2: :stripii:

maverick

U zadnje vrijeme plastika je gubila bitku jer ponuda je ograničena, bar sto se tiče nase riječne nautike...U aluminiju mozes dugačko, široko i konjskih snaga koliko hoces. A tome je svakako donijela i popularnost bass bootova....sonara...minn kota...šarenih boja ...Jednostavno takav trend. Plastika je u nizoj, tj manjoj klasi oduvijek bila u prednosti, bar cjenovnoj..Kakav bi to bio AL čamac koji bi cijenom mogao parirati recimo jednom Tandemu koji kod nas kosta nepune dvije milje...Tako da onaj tko je uzimao Al iz nekih razloga kupovao i kupovati ce  i dalje...i obratno naravno. Trziste svim sirovinama je poprilično poremećeno i nadam se da ce uskoro ipak otici na neki normalniji nivo....Osobno sam uvijek bio za plastiku i shimano...a sad vozim aluminij i imam sve daiwe  :stripii: :stripii: Necu reci da je bolje, vec jednostavno ide to tako svojim tokom...spremni smo na neke promjene...itd...itd . Odavno nisam uzivao u plovidbi i čamcu kao ovom sadasnjem...tko zna sta ce me drzati za koju godinu....Mozda i neki brod od ćelika...