Vez za čamac

Autor maverick, Prosinac 24, 2012, 23:31:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ervin

Kod mene isto ima kamera i refletkora.

jura

Ma nije nigdje sigurno osim zimske luke, stvarno tražim neko rješenje za ćamac vremena sve manje za odlazak na Dunav. Jednom nedjeljno mogu i iz Osijeka a svaki dan stignem na Dravu, J.biga tako diktira tempo života :angryfire:

Darko

zimska luka ima velikih mana, smrzavanje u zimskom peridu , parking se plaća , nosi ko budala gorivo i ostalo do čamca dok ti ja.a ne otpadnu.... , zato sam otišao odande u neptun
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

jura

Znam za te nedostatke ćak i provjerio tri puta nosio Motor od 25 kila sa parkirališta a bogami i nazad majko mila :BangHead:. Sve sam bliže ideji da sa još nekim napravim flos na pampasu :icon_thumleft:

retfala

maverick

sto se tice pampasa i neptuna...najbolja rijesenja do sad s kojim sam se susretao...plus ..nadzorna kamera...lopovu ni to nista ne znaci...kao da je u bogazu nesto sigurnije...ili kod mene u Josipovcu..luka je najsigurnija ali meni smeta taj led...na koji nikad ne mozes racunati od do....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko

zamisli mene , subota ujutro ukradem sat -dva i odem napecat kedera u luku , odnesem gorivo , pribor mi je skroz bio u čamcu , pogledam ima malo leda oko flosa ali tanak. Nedjela ujutro dizanje u 6h , dođem u luku , nemogu isplovit , cijela luka zaledila  :BangHead:

jura

Citat: retfala  u Prosinac 25, 2012, 22:11:52
moraš požuriti
Baš mi se javio tip koji žuri, pa znaš kako to ide dok se nađemo popijemo i pojedemo pa lagani dogovor i prođe 2013 godina :toothy9:

jura

tako je to kad bi svi radili bez dozvola :thumbsup:

Darko

ništa čudno , takva s.anja su normalna kod nas

maverick

pa ovo im nevalja, dobili lovu za to, izgleda pristojno ali ubi dokumentacija...trebamo se vratiti u eru trklji i vezanja camaca za prvo drvo...kod nas nista ne moze normalno od birokracije
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

simba

Znaš onu staru....snađi se ...ako budemo njih čekali da nam nešto na udičarskom naprave proći će godine a načuo sam da je nešto u planu kao na KONJIČKOM

maverick

To sto je u planu na plaži nema veze s tim vezovima, ako dodju tamo onda ce te samo oterati odande....jer taj vez bi trebao biti pristaniste za camce kad po ljetu dolaze u birtiju, i nitko se ne bi vezao na njemu stalno....a onaj drugi dio price o klubu ...to ima nekog smisla, ali malo je zainteresiranih

šime

dečki evo probati ču vam nšto pojasniti  a zasniva se na mome provjerenom iskustvu a evo kako ide:Uredbom od 2005 godine a na osnovu zakona o unutarnjoj plovidbi i sidrenju vlada je donijela odluku da nema i nesmije biti "divljih vezova" čak je propisala i kazne i transport (CIJENA UKLANJANJA)takvih plovila., te je odobrila i odvojila sredstva za lagalizaciju takvih pristaništa gdje god to zadovoljavaju određeni uvjeti i regulirano prostorni i urbanističkim planovima, za sve ovo je nadležna LUČKA UPRAVA OSIJEK;ako se ne varam do Varaždina. E sad da ne duljim ja i moja klapa saznavši to osnovali smo motonautički klubz zatim pokrenuli postupak za izmjenu i dopunu Generalnog urbanističkog plana(to smo čekali oko 2 godine uz sve moguće načine smo to gurali)koji obuhvača jako puno sudionika anajbitniji su Hrvatske vode,Kapetanija Osijek,Agencija za vode, i još dosta takovih i sličnih zainteresiranih strana (UŽAS) i samo jeda od ti mnoštava vam kaže ne nema ništa od sportskog pristaništa. E da sve se to pokreče da bi se napravile lokacijske i građevinske dozvole, pa onda ide izrada projektne dokumentacije koja ide na javni uvid i onda ako ima od ovih gore navedenih zamjerki  onda ide opet sve nanovo i ako prođe onda ide glavni projekat,zatim ide raspisivanje javnog natjecaja za izvođača radova, pa žalbeni rok pa onda u fazama izrada.Lučka uprava Osijek po pravilniku o pristojbama za vez naplačuje svaki vez po dužini plovila do 5m 200 kn  od 5do 6 300 kn i preko 6 m 400 kn. A klub određuje visine upisnine i članarine i ne smije se nadovezivati na pristojbe za vez(tako piše u ugovoru). E sada ima tu još cijeli niz radnji koje su potrebne za osnivanje kluba i priprema za izradu jednog sportskog pristaništa a u svrhu legalizacije "divljih pristaništa" e sada napravljeno je nekoliko takvih pristaništa i kada se završe recimo mi pa Donji grad ,Ušče (Aljmaš) i eventualno tu još jedno kod  novog mosta (za koje sam načuo da ga radi jedan privatnik) oda dolazi primjena te uredbe o sidrenju pa sami time micanje i kažnjavanje vlasnika divljih vezova. E sada svi Flosovi MORATI če se ukloniti i vlasnici če se morati priključiti jednom od tih sportskih pristaništa . Eto ukratko to je to nadam se da nešto nisam propustio ako vas zanima slobodno tu sam.