Vez za čamac

Autor maverick, Prosinac 24, 2012, 23:31:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Grof

Ako je ovo za Neptun istina što si napisao to mi je uredu, to sam spreman prihvatiti.
Tu je brate odmah iza panja

Darko

odi u neptun popodne oko 17h i raspitaj se , uglavnom su popodne tamo glavni i odgovorni
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Slaven

Citat: mossi  u Siječanj 06, 2013, 00:07:49
Mislim da sve to diktira neki "pravilnik" EU.
Još pre par godina sam čuo da se u nekoj "bliskoj" budućnosti čamci na Dunavu neće moći vezati uz vrbu,
nego će svi morati biti u nekoj marini.

Koliko je to paradoksalno: imaš vikendicu na recimo Zelenom otoku, a marina ti u Aljmašu.. ha ha ha ha :icon_geek: :pottytrain2: :thefinger:

Zato su na Batini napravili lep betonski spust, pa će čamac svako veče morati na prikolicu! :blob8: :BangHead: :violent1: :icon_jokercolor:

Koliko sam bio vidit taj spust, napravljeno je sve po projektu i propisu, ALI hebem projektanta u dupe, čim Dunav padne ispod 200 ne možeš spustit čamac, ostavili su stepenicu i moš se hebat, eto toliko o propisima i pravilima, šta jedna ili koliko već, budala shebe 100 pametih ne mogu ispraviti. Al je po propisu

maverick

bas...vidio sam taj spust u Batini....takav je bio i u Aljmasu prije one organizirane rekonstrukcije....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Ja ga video ali malo mi daleko, nekih 600m  :icon_geek: :toothy9:

maverick

izgleda lijepo...funkcionalnost nula...nemas ni gdje zavezati camac kad ga spustis....ili obrnuto...kad dizes....ali prekrasno izgleda
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Hebeš izgled kad nije funkcionalno, Projektanti svašta nacrtaju, iako o pola stvari nemaju pojma kako što funkcionira u stvarnosti.A da se konzultirao sa jednim ribolovcem koji ima čamac sve bi bilo super.

maverick

A radili su onoliko koliko je dopustio vodostaj...ali sto kazes...trebali su pitati nekog tko se treba koristiti s tim

Slaven

Sad da se iskipa par šlepera kamena na taj rub, malo bager i bilo bi dobro, na te silne milione koliko je sve koštalo to je sitnica

šime

Evo što znam, naime opčina Erdut pod koje pripada i Aljmaš pokrenula je uz suradnju sa Lučkom upravom Osijek izmjene i dopune Prostornih i Generalnih urbanističkih planova u smislu stvaranja sportskog pristaništa na području Ušća rijeke Drave i Dunava i to od 0km rijeke do 1. km rijeke Drave, e sada nznam dokle se došlo s tim izmjenama ali ima jedan problem samih ljudi na tom prostoru jer nisu se organizirali da bi stvorili JEDINSTVENI KLUB koji bi dobio na korištenje tog lučkog područja , pa postoji mogučnost da to ode u koncesiju.Lučka uprava zapravo nema sa kime surađivati osim sa općinom Erdut, a oni baš znaju kako to prilagoditi potrebama samih budučih korisnika.

mossi

river

Citat: šime  u Siječanj 08, 2013, 11:14:43
Evo što znam, naime opčina Erdut pod koje pripada i Aljmaš pokrenula je uz suradnju sa Lučkom upravom Osijek izmjene i dopune Prostornih i Generalnih urbanističkih planova u smislu stvaranja sportskog pristaništa na području Ušća rijeke Drave i Dunava i to od 0km rijeke do 1. km rijeke Drave, e sada nznam dokle se došlo s tim izmjenama ali ima jedan problem samih ljudi na tom prostoru jer nisu se organizirali da bi stvorili JEDINSTVENI KLUB koji bi dobio na korištenje tog lučkog područja , pa postoji mogučnost da to ode u koncesiju.Lučka uprava zapravo nema sa kime surađivati osim sa općinom Erdut, a oni baš znaju kako to prilagoditi potrebama samih budučih korisnika.

na jednom sastanku sam bio i ja.
problem.
Daljci bi marinu kod Jame,Erdutci dole kod Kule,Aljmašani bi proširivali bogaz...
nema zajedničkog jezika
pa je prijedlog bio da zbog Dunava ne može nešto zbog Eu bla bla bla...
rečeno opcija Drava 1rkm...
svi se ustali i otišli....
na tome i ostalo,a više nisam ni pitao
išao sam jer mi tata ima čamac pa reko da vidim o čemu je riječ jer se pričalo da će se ukiniti divlji vezovi...

šime

Jura u pravu si,ma nije to nikakva komplicirana fora samo što  taj proces traje ali neznam, mislim da bi trebali otiči u Lučku upravo Osijek i za detalje o vezanju čamaca kada se ostala pristaništa srede bojim se daće (ne odmah, ali u skoroj budućnosti)biti frke u svezi vezanja čamaca za "vrbu"

Greys

Budući da nažalost nisam uspio nešto riješiti, zna li netko, ima li netko nekakav vez (ušće Aljmaš, Aljmaš) gdje bih mogao postaviti i svoj čamac? Naravno, ako nešto treba mjesečno nadoknaditi... Bio bih zahvalan za nekakav info

pampasexpress

citajuci sve postove , mislim da vam je kolega šime pruzio najkvalitetnije odgovore i pojasnjenja vezana uz postavljanje pontona jer "oni svevisnji" imaju nekoliko kategorija , od luke , sidrista ,sportskog pristanista itd. , itd. ,,,
ja sam na pampasu (MNK Retfala) i veoma mi je poznata sva problematika i procedura koja traje od 2006g. kad smo osnovali klub,,,
sreca je da je lucka uprava zahvaljujuci famoznom GUP-u u koji je uvrsteno i nase sportsko pristaniste  , odobrila postavljanje sportskog pristanista u svom dvoristu , jer oni su ti koji odredjuju gdje ce tko parkirati i kako u njihovom dvoristu kojim oni gospodare pa su nama kao klubu dodijelili nekih cca. 210m prostora (obale) na koristenje u kojem se mozemo smjestiti i tu je prici kraj a administraciji se nevidi ni pocetak a ni kraj , od projekata , elaborata i kojekakovih drugih raznih dozvola raznih ministarstava i agencija i ,,,,, ma bljak,,,,
kako god  , ide ali puzevim korakom,,,
a sto se tice praznih mjesta kako je grof primjetio , da , ima praznih mjesta ali su to uglavnom sva mjesta clanova koji su negdje vani , sto duzim odsustvom na dunavu a manjim dijelom vani na suhom vezu radi popravka ili drugih razloga  , uostalom , pogledaj u zimskoj luci koliko je mjesta praznih  a mjesta slobodnih nema,,,
a sto tek da mi u klubu kazemo koji smo ograniceni prostorom,,, za razliku od luke ili neptuna,,,
ako vas nesto jos zanima oko sportskog pristanista i postavljanja plutajucih objekata (pontona) , pitajte ili se informirajte kod nas u klubu , uoostalom kao i u drugim klubovima no glavnina se ipak svodi na onaj prvi post koji je postavio šime jer u njemu je skoro pa sve receno a naknadno jos i dodatno pojasnjeno,,,
toliko za ovojutarnje filozofiranje od moje malenkosti
kava mi se ohladila a lula ugasila , odoh nastaviti citati druge tekstove,,,
pravilo je da nema pravila