Vez za čamac

Autor maverick, Prosinac 24, 2012, 23:31:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Uglavnom...stavicemo u ovu temu da nam je kasnije lakše naci.
Što se tiče sinoćnjeg sastanka vezano za registraciju floseva...Koliko sam ja shvatio prvo moramo dobiti od Hrvatskih voda tu suglasnost i onda to Kapetanija registrira. Nisu dali nikakv vremenski okvir...nisu dali ni neke rokove do kad se mora ali rečeno je da ce njihov izlazak kostati dvadesetak eura i evidentirace zatečeno stanje i nece biti puno muke oko toga. Neka godisnja članarina ili pristojba se neće plaćati vec ce to ici kao samogradnja čamca...nisam skuzio koliko ce trajati...tipa svakih 5-7 godina
Oni koji krecu u izgradnju pontona---flosa ili kako ga tko vec zove ici ce postupak kao kod samogradnje čamca...neka skica ...pregled i onda spustanje u vodu uz odobrenje H voda da tu mozemo drzati ponton...Ta dozvola valjda isto nece biti trajna vec ce se izdavati na neko odredjeno vrijeme. Pošto sam ja osobno preferiram legalnost u svemu to mi ima smisla...pogotvo mi koji smo do sad drzali u posjedu vez na nekim drugim destinacijama i plaćali svake godine...zbog kaska i sličnih stvari...sad nam to nece biti potrebno...ali meni cijela priča izgleda malo neorganizirano i traljavo ali ajd...pokusajmo kako su rekli pa da vidimo koliko ce se napraviti od toga. Oni koji su jutros nazvali u Kapetaniju dobili su odgovor da je Kapetan u Zg i da nitko nema pojma o tome...
Što se tiče ostalih ista priča ide cijelim tokom Drave...tako da valjda od nas su krenuli pa ce ici redom
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Garofeeder

Na Dunavu sam, ispod Vukovra, nitko nista ne spominje. Ali, kad sam prije par godina pravio flos, prijavio sam ga kao samogradnju camca i trajno registrirao (kao camac), cisto da ipak imam neki papir i da okacim tablicu. Jedva sam ih natjeraoda ga registriraju, tvrdili su da ne treba nista do valjda 2000 kg istisnine. Jedino nisam Hrvatske vode nista pitao ga nego usidrio u dunavcu gdje i svi Turci...

maverick

Nisam upratio da je jučer spominjao Dunav...pričali su samo o Dravi, ali mozda me pred kraj malo prebacio i pelinkovac pa nisam dobro čuo  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

hranki

Kugla

Citat: maverick  u Veljača 21, 2024, 19:20:22 Nisam upratio da je jučer spominjao Dunav...pričali su samo o Dravi, ali mozda me pred kraj malo prebacio i pelinkovac pa nisam dobro čuo  :stripii:
Vidio sam kako je krenulo pa kako nisam u kondiciji s pelinom na vrijeme sam otišao kući, zaspao kao beba, znači češće bi trebao po tom pelinkovcu.  :uf:  Što se tiče kapetana, spomenuo je da se od ponedjeljka počne dolaziti u kapetaniju po tom pitanju, i d aće oni sve riješiti i po službenoj dužnosti tražiti i od HR Voda što treba.
Baš ću otići u ponedjeljak pa ćemo vidjeti što kažu.

maverick

Meni neki zanimljiv tekst o  brodu u zimskoj luci

maverick

maverick

Za one koji nisu upratili krenila je registracija floseva. 25...oko...eura se dobije uplatnica i ovaj jedan se ovjeri kod javnog bilježnika. Izadju izmjereni i valjda treba napraviti registraciju oznaku koja je vidljiva i s vode i s obale. Nesto u guzvi pa se još nisam uhvatio s tim ali budem poslije godišnjeg

maverick

Jutros ispunio, uplatila supruga i otisli do biljeznika da ovjeri jedan primjerak....prosetali do Kapetanije ..predali papire...Taman oko ručka zvoni telefon...javlja Denis da su zvali iz Kapetanije da dolaze vec ujutro na registraciju...Nedugo zatim zovu i mene...termin je u pola devet...Ugodno iznenađen brzinom...Videjcemo sta ce reci ujutro  :ok:

maverick

Kapetanija izašla po dogovoru od jučer...još treba imati i osobnu koju sam naravno ostavio kući  :stripii:  pa sam morao po nju...Uglavnom izmjere, procjene neko stanje...Ako su limena burad registracija ide od jedne do 4 godine maximalno...ako su plastična ide čak do 7 godina na koliko smo i dobili. Tj dobicemo riješenje na kućnu adresu i onda smo duzni staviti registracijsku plocicu da bude vidljiva s obale i s vode. U slučaju nekih izmjena na flosu ili ako se pravi novi ide zahtjev za samogradnju...pa oni kasnije izadju i pregledaju.
 Što se tiče kupoprodaje ovaj flos je registriran i ako ga takvog prodajem ide s tom registracijom kao i čamaci sto se prodaju
Inače bila je priča da ima neka duzinska ograničenja po pitanju flosa...nema ništa...moze se registrirati i s prikolicom tko ima bez ikakvih problema.Jedini propis je maximalnih 15 kvadrata i kod nas ima par floseva koji su preko toga i odbili su im registraciju dok ih ne preprave. Svatko moze imati vise pristana tj floseva na svom imenu i moze vezati više čamaca na jednom...
Uglavnom nista komplicirano...ništa preskupo a mozda ce pomoci da se uvede red na obali...na vodi...Jos jedna zanimljivost vezana uz kucice na pontonima...Moze se i to registrirati ali potreban je projekt i lokacijska dozvola pa onda ide slična procedura....Ako se jos čega sjetim sta su sve ispričali napišem naknadno  :ok:

maverick

Stiglo rijesenje na email...i to je to...brzo i profesionalno  :ok:

Kugla

Svaka im čast, u ponedjeljak idem to riješiti  :ok:

maverick

Susjed riješio tablice

Kugla

Evo ja svoje i namontirao

ps

A jeste dobili inicijale
Dobro da nije PĆ 😭