Akumulator za sonar

Autor zvona, Veljača 08, 2016, 10:33:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Blade78

Citat: maverick  u Travanj 02, 2022, 18:18:23
U bilo kojoj trgovini koja se bavi prodajom autodijelova...akumulatora...25-30 eura...ali trazis bateriju...ono tipa 7-10 Ah
hvala Maverick  :hi:

šajzika

Posto sam konj, tak sam naletio i na akumulator za konje.
S solarnim punjacem i mogucnoscu punjenja na 220v. Jedino cijena od 1000kn je malo neatraktivna

https://www.decathlon.hr/komplet-solarne-opreme-id_8627395.html
Audentes fortuna iuvat

maverick

Meni je to preskupo bez obzira sto mu to gore dodje i regulator punjenja i ispravljač... :eek: Ali je zanimljiv koncept
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Mislim da bi u nekoj snazi od 55ah s tom cijenom i svim đinđama  bio pobjeda
Svakako ce i ovo biti nekom zanimljivo, svidja mi se taj koncept neovisnosti.
Audentes fortuna iuvat

madmax

Nemam čamac, nemam sonar, ali me zanima koliko to često mjenjate akumulatore za sonare, koliko se to brzo isprazni?

šajzika

Kao i sve, ovisi koliki je aku, stanje same baterije, imas li regler , koliko koristiš sonar itd itd

Dok sam imao regler na hondi a koristio struju samo za sonar i napunit mob durao mi je cjelu godinu 45 ili 55ah

Sad bi nakeljio el motor i u budućnosti sonar pa kemijam. Planiram koristit el motor za spust do Dunava, varalicarenje uz obalu i slicno pa ce biti dost u funkciji prilikom neke jace eksploatacije.
Sve mislim da ce za takve podvige ici kamionski 185ah koji cu onda poslije  akcije nosit kuci punit i nek bude tamo dok ne zatreba opet
Audentes fortuna iuvat

DJ17

Pozdrav, molim Vas ako je neko voljan da pomogne koji akumulator - bateriju sta vec kupiti i di je najpovoljnije, imam Lowrance Elite 9Ti koristim sonar za buckanje tako da ga dosta sati koristim u sezoni,motor mi nema regler pa redovno dopunjavam kod kuce, nisam bas pri parama pa trazim neko najbolje resenje, fala unapred...

maverick

Evo ti tablica koliko koji sonar trosi

https://ampedoutdoors.com/pages/lowrance%C2%AE

Vidjeces da trosi oko 2 Ampera na sat...pojednostavljeno...vidjeces koliko sati moze raditi s kojom veličinom i vrstom baterije. Najpovoljnije su ti one od skutera ali vidi hoces puniti svaki dan i koliko sati u prosjeku koritis sonar kad buckas
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DJ17

Fala puno,sad znam sta cu...