Akumulator za sonar

Autor zvona, Veljača 08, 2016, 10:33:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

majstor

Po izgledu, to je gel baterija, hermetički zatvorena. Taman ti to i treba.  :hi:

mossi

7Ah obično traje jedno celodnevno pecanje ukoliko se napuni noć pred pecanje.

Potreban ti je punjač koji može puniti gel/vrla baterije malih kapaciteta, nešto ovako:

Punjač MXS 5.0 12V CTEK (56-999)- NOVO - u kompletu nekorisceno - na stanju               
Punjac je sa CRVENIM dugmetom, to je novija unapredjena verzija punjaca sa temperaturnom korekcijom napona punjenja     
Zaštitna guma za punjač košta 1000 din         

Garancija 5 god               

• Potpuno automatski punjač u 8 faza               
• Namenjen za punjenje 12V olovnih akumulatora (WET, MF, GEL i AGM) punjenje asortiman na svim vrstama baterija olovnih od 1.2Ah do 110Ah sa dodatnim mogućnostima održavanja do 160Ah
NOVA FUNKCIJA - uklanjanje štetne naslage olovnog sulfata sa ćelija pre početka punjenja          • Impulsno punjenje u svhu održavanja produžuje vek trajanja akumulatora.                 
• Puni čak i potpuno ispražnjene akumulatore.                 
• Poseduje tri jedinstvena načina punjenja za upotrebu na malim akumulatorima, velikim akumulatorima i poseban način punjenja pri niskim temperaturama, takodje pogodan za AGM akumulatore               
• Niska struja pražnjenja, neosetljiv na nestabilnost napona (radi na naponu od 220-240 V)            • Visoka efikasnost: 85 % • Isporučuje se sa dva izmenjiva konektora, klješta i CTEK brzi konektor
• Punjač može biti spojen na akumulator mesecima - idealan za sezonska vozila (motocikli, skuteri, plovila itd. )
• Kompaktnog dizajna sa rupama za trajnu montažu
1. KORAK - uklanja štetne naslage olovnog sulfata               
2. KORAK - ispitivanje akumulatora, punjenje će započeti ako je sa akumulatorom sve u redu          3. KORAK - glavno punjenje, akumulator se puni do 80% napunjenosti
4. KORAK - apsorpcijsko punjenje, vaše vozilo možete upaliti nakon ovog koraka
5. KORAK - ispituje da li akumulator može držati napunjenost   
6. KORAK - obnavlja duboko ispražnjene akumulatore       
7. KORAK - potpuno napunjeni akumulator, vrši se održavanje akumulatora konstantnim naponom
8. KORAK - pulsno punjenje u svrhu održavanja, akumulator dobija pulsni napon kada napon
akumulatora padne ispod zadane vrednosti.   

majstor

Bravo Mossi. Detaljno obrađeno.  :ok:
Ljuska može doći i do mene da mu napunim akumulator, jer imam sve verzije punjaća, pod uvjetom da me uzme u ribolov, ali mu je jeftinije da kupi svoj.  :stripii: :stripii:

maverick

Bas...covjek lijepo rece da je dobio na poklon ....sad jedino da mu mossi pokloni takav punjac  :stripii: :stripii: koliko kosta takav punjac u EUR
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Imamo svi takve, barem 4 takva. ista.

Košta oko 70-75 eura.

Ali puni sve vrste akumulatora od 1.2-110Ah.. malo li je?!

maverick

I ja imam nekakav solidan...samo nisam tome pristupio tako duboko kao ti  :icon_salut:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Nema tu dubine... za dug život akumulatora se mora voditi računa o DVE stvari:

1. Nikad manje od 11V poželjno 11.5V
2. Struja punjenja što manja, tj adekvatan punjač za male akumulatore.

Sahranio sam barem 5 malih akumulatora... dok nisam kupio punjač.  :BangHead:

ljuska

ljuska

ili bi bio bolji ovaj
www.njuskalo.hr/autoelektrika-elektronika/automatski-punjac-akumulatora-ctek-xs-0.8-garancija-5-godina-oglas-21329253

ljuska

ili još bolje pošto ču dobiti još jednu takvu novu bateriju kad sam na dunavu da je stalno jedna baterija kod mossi na punjenu  :stripii:

maverick

Rekoh ti da je opcija s mossijem najbolja  :stripii: on se sad malo buni ali kasnije ce sve biti ok... :stripii:

majstor

Uzmi mene u ribolov i nosimo, uz ostalo, profi punjać za gel akumulatore, i 2 rezervna akumulatora od 155 ah, teška 150 kila, sa kojima sonar može raditi doživotno bez punjenja.  :stripii: :stripii:

mossi

Ljuska, taj mali CTEK je za sve vrste akumulatora do 32Ah, košta 50 eura, dodaj još koji kupi taj kao moj i puniš sve do 110h.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Blade78

Kupljen Garmin Striker Vivid 5cv (s krmenom sondom CHIRP 77/200kHz/ClearVü GT20-TM, 4-pin), GPS, Fishfinder. Zanima me neki mali akumulator ( za skuter ) koji ga moze drzat na zivotu par sati dok se bućka som. I gdje ima za kupit? Cijena otprilike?

maverick

U bilo kojoj trgovini koja se bavi prodajom autodijelova...akumulatora...25-30 eura...ali trazis bateriju...ono tipa 7-10 Ah