bučkanjem na soma

Autor miha, Prosinac 25, 2012, 19:28:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Greys

Ajmo neka počne grijat više voda, vrijeme ...

peugeot

jedino ako staviš grijače u vodu nema još dugo tople vode

TopMix

Nedavno moj komsija sa Tise uzeo dozvolu za bucku i naostrio udice. Pitam ga ja da napravimo eksperiment, da idemo zajedno u camcu, on da bucka, ja da mlatim sa varalicama okolo... Uh, skoro da se uvredio  :alas: Kaze, ja da buckam, a ti da mi vadis somove ... :nervous: Ja mu takticki ponudim da sve ono sto dodje na varku delimo na dva dela, al on i dalje anti-protivan...
Na kraju ga pitam da l bi imao nesto protiv da ako naidjem sa mojim camcem u zoni gde bucka, da cackam okolo sa varkama, al vidim da je bio jako ozbiljan :not: Tu ja odustanem od daljeg ubedjivanja... jbg, ipak smo komsije, treba i sutra da popijemo pivkana  :occasion14:

TonyC

Zajebana situacija   , al to za buckanje i dozvole , to mi bez veze  !

maverick

Probao sam ja tu foru s varalicarenjem dok ovi buckaju...na dunavu jednom bez uspjeha i na dravi nekoliko puta...imao sam cak i jedan udarac...somovski na osmicu rapalinu ali dubokoronca...e sad...tko zna oni ga dignu pocesto ali ne uzme njima...sto ne znaci da nama ne bi...i da Tony....u Srb se placa dozvola za bucku...kod nas je odavno ukinuta
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

U Srbiji je bućka od pre par godina ribolovni alat PROFESIONALNIH ribara, a samim tim dozvolu je mogao kupiti samo onaj ko je profesionalni ribar.
Sad ili je komša ribar ili ono drugo...

TopMix

Sad mi je objasnio. On jeste registrovan kao privredni ribar, al ne placa godisnju dozvolu za mreze i ostale alate koje niti ima niti ih koristi, nego samo za bucku, kolko sam razumeo 35.000 dinara

Ervin

Ovi moji sa Tise bućkaju na istu foru.
Položi se ispit za ribara i moraš imati privatnu firmu kojoj dodaš u delatnost nešto u smislu ribarstvo (ne znam tačno, mogu se raspitati).
Uzmu dozvolu samo za bućkanje, a full alasku dozvolu ne uzimaju i ne konkurišu za deo reke...

Greys

Uuuuu, to je mnogo para za bučku  :crybaby2:

Tićo

Dozvola za bućku... interesantno  :icon_scratch:  ko to još kupuje  :icon_scratch:

maverick

Pitanje za kolege iz Srb, da li je bućka uopce toliko uspješan način ribolova da se isplati kupovati dozvolu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Tićo

To i kažem po meni samo "ludak" može da da 300-400 eura za dozvolu za bućku, pa koliko oni to soma uhvate kada se to isplati. 

Greys

Bogami, neznam da li je isplativo, gledavši gorivo, mamce, pa ta ogromna dozvola. Kroz moje skromno iskustvo bučkanja, znam da kada ideš bučkat, to te dođe slijedeće: 20 mrmaka, ili durbahera, ili zelenih glisti, malo više goriva, jer treba ''curit'' rijekom ili po nekoliko kilometara, a dosta često i ponovit istu rutu. A ulov? To je relativna stvar, ovdje kod nas ima jako sitnih somića, tako da nekakva isplativost, hm  :icon_scratch: . Više to gledam kao hobi naravno, i što volim soma za klopat

maverick

To kod nas...a tamo tko plati dozvolu...sigurno ocekuje i neku zaradu kad je toliko skupa

Kugla

Ne bi ljudi plačali toliko za dozvole da im se ne isplati, uostalom bilo je slika na forumu sa puno somova u dvorištu, možda je to to.
Okušati ću se ove godine u tom sportu, al prvo trebam instrukcije a Članovi Greys i Silure su ponudili obuku zar ne  :icon_thumright: