bučkanjem na soma

Autor miha, Prosinac 25, 2012, 19:28:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

TopMix

Hm, koliko se isplati...? Pomenuti komsa je strastveni ribolovac, sa akcentom na smudja na kedera. Ima sigurno 250 izlazaka godisnje, ima i ulova, al koliko ja znam niti ima sanse da  pokrije sve troskove, niti mu je to prioritet. Pogotovo od kad je pala cena ribe zbog parazita. Tako nekako ce biti i sa buckom. On zivi od sasvim drugih stvari a pecanje mu je uzgred. Retko ko danas sebi moze da priusti takav luksuz, da ima izlazaka na vodu koliko mu dusa zeli, a egzistencija mu ne zavisi od toga.

silure

ta cijena za dozvolu je previše para...mozda za nekog bolje potkovaog penzionera koji je na vodi svaki dan i da toliko voli loviti na bućku...jer u danasnje  vrijeme na bucku vise nisu ulovi kao nekada kada nije bilo profesionalnih ribokradica koji su poremetili riblji fond,što sa strujama pa plinovima itd itd...nije da ribe nema,ali više je sitniša nego vrijednosnih primjeraka....naravno od stotinu bućkaroša petero ulove nesto tek jedan nešto malo vrijednije...ali svatko ima pravo na svoje mišljenje a ja to poštujem...ovo je moje mišljenje

silure

čast izuzetcima koji poznaju terene više od ikoga a ima ih i takvih...oni i jesu među njih pet koji jedino i ulove nesta...

Greys

Temperatura Dunava raste doslovce iz dana u dana. Kada je krenio porast bilo je 15 stupnjeva, sada je vec gotovo na 22, još samo da voda padne, i krećemo lupat. Kugla, naravno da idemo  :icon_thumright:

Kugla

Bučka spremna, torba sa ledovima i cugom spremna, neka klopica će se staviti u torbu, štap čeka ko zapeta puška, pa ako neće som onda će mo se barem okupati i osvježiti u Dunavu i uživati.  :icon_thumright:

Tićo

Na kakav pribor bućkate soma ? prvenstveno mislim na štap i mašinicu, pa onda posla monofili , udice i ostali pribor...?

zvona

ja pecam ovako,,na letvicu namotam 15-20m ribarske špage debljine 3mm olovo oko 150gr i ispod black cat fish udicu i to je to..sistem držim u ljevoj ruci a desnom bučkam ako je na meni red..  :thumbsup:

silure

A fa bi borba bila prava tako se moze isto samo sa stapom,a ima i puno ostalih sistema..

silure

Ajmo buckarosi nema vas nesto na ovoj temi...dali ste probali raka kao mamca...ja ga nisam isprobo za bucku a brko ga bas voli...

miha

nemoš mrmka nabavit a ne raka

Greys

Klasični sistem na ruku, i uvijek na ruku, štapova nisam ljubitelj. Dakle špaga zavezana za karnister 15metara, držanje u ruci, olova okrugla (malo spljoštena), tzv.12 apostola, crvena vunica, i dobra udica. E sad, što se same tehnike bučkanja tiče, svatko ima svoju varijantu. Ja radim kako sam gledao nama ovdje ''Dedu'' - majstora za bučku, pokojnog Matkovića. Vjerujem da ga dobar dio sa foruma zna. Čovjek koji je uvijek znao maznut soma na bučku. Udarci ne konstantni u nizu, kao što dobar dio čuo da radi, već nešto tipa ovo: tup, tup, pauza 3-4 sekunde, tup, pauza 3 sekunde, tup tup tup, pauza, itd. Dubina postave od ruke do mamca, na cca 1.80metara. I tu nastaje velika razlika. Dobar dio ljudi spušta gotovo sistem  na dno, traži ga u slojevima. Ja ne. Ja pokušavam pratit ''Dedu''. Nadam se da sam nekima pomogao  :love7:

maverick

Danas od Osijeka do Belišća desetak buckarosa...bas ih je bilo lijepo vidjeti...mada nisu imali nekih ulova
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Već bučkaju na Dravi? Nisam bio 3dana na vodi, i gle novosti

maverick

Svi bućkaju, jedino kum jiga  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

za sada sa mamcima nisam imo problema sto se tice mrmaka,ćika,durbahera itd tiće...jedan iz suljoša ih uvijek ima...