bučkanjem na soma

Autor miha, Prosinac 25, 2012, 19:28:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

Citat: Greys  u Lipanj 22, 2013, 20:12:20
Već bučkaju na Dravi? Nisam bio 3dana na vodi, i gle novosti
[/quote ]

i mentor ti je krenio jučer sam bio do čamca a mentorovog nema i onda čujem u daljini e reko sad da je ič :hello2:

vedro

Ja i kolega jucer buckali tri sata tj on buckao ja probao pa se uspricao cjeli. Imali smo 5 pecanja i cim kontriramo nista a stap savije do vode. Izgleda da su tako mali da ni malo vecu udicu nemoze progutat nego uhvati durbahera pa nateze. :icon_scratch:

silure

To nije nista novo...ali to je dobar znak,znaci da su aktivni i da ih ima a i ti mali ce narasti kad tad.
A realno receno proces hranjenja imje jos uvijek dugacak voda je dobila temperaturu ali tek nedavno kada voda dostigne temperaturu izmedju 22 i 27 onda im se proces hranjenja skracuje na otpprilike svaka 3 dana to vrijedi za odrasle primjerke...tako da ostane ovako toplo jos par dana i da opadne voda to bi bilo to...

Greys

Moram i ja krenut definitivno. Kroz koji dan ću onda svakako se pustit od Gata do prema Nehaja.

Kugla

Greys u moje vode dolaziš ne zaboravi na mene, a Vedro vjeruj i mali somić stisne i nema puštanja to što vam je pecalo nije bio som.

maverick

Ma skrati se proces hranjenja i na duplo manje...s tim sto sitnije jede cesce , krupniji rijede  :icon_salut:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Upravo tako, to ti govori i podatak za gotovo uvijek imaš barem tih malih ''ko kucina'' somića koji se gotovo uvijek jave na bučkanju. Treba trefit ''idealne'' uvjete i pravi će doć

silure

Slazem se u potpunosti sa vama sa vama!!dobri uvijeti se dobijaju vec od porasta temperatura vode...a ovisno o vremenu,tlaka zamucenosti, i svega ostaloga treba predviditi gdje bi se onaj pravi trebao nalaziti i kretati...ako se to potrefi rezultat moze biti dobar...prosle godine uspio sam predviditi nekoliko puta pomocu mog nekog filozofiranja i jedan se PRAVI uzdigo skroz do mamca a prije toga sam ga uocio na sonaru dok se od ispod mene uzdigao a i prilicno velike mjehure sam vidio...zanimljivo da je prosao pored mamca totalno nezainteresirano koji je bio pusten mozda malo jace od metar od povrsine...tako da ttema malo i srece u dobro odradenom poslu...

TopMix

Jedan moj kolega sarandzija stalno pizdi kad prodje buckaros tu u zoni gde on peca. Kaze, ovi s buckom smetaju ostalim ribolovcima, pokrenu somove, a sva ostala riba se isprepada, posebno saran, pa nece da grize i sl. Meni to zvuci bez veze, al voleo bi da cujem misljenje i drugih kolega.

Greys

Ovdje slična situacija. Ovi koji vozaju na bijelu ribu, šize non stop, jer se događa situacija da brko prati buku i po stotine metara, i naravno da to utječe na bijelu ribu. Dok s druge strane, ljudi koji na zenk pecaju na soma, oni još uvijek napomenu u šali, prođi dvaput  :icon_thumright:

silure

I ja sam se pito dali je ta bucka i ostalo lupanje na vodi problem za druge ribice...pa tu ima vise varijanti..da se saran plasi to je istina!!pa moze biti problema ali isto tako moze i pomoci s time da sarana koji nije u pokretu da ga pokrene s tim plasenjem...e sa ako je bjela riba u vasoj blizini to stoji da ce se rastjerati ali isto je moguce da ce pobjeci sa nekog drugog mjesta do vas...ili na povratku u svoj teritorij gdje je nasao neku hranu bas prodje kraj vaseg mamca...e sada ako ste ljepo lovili smetat ce vam to "lupanje"ako niste mozda vam to i "pomogne"tako sam i ja cuo od starih ribica...dal je tako neznam...ali mogu potvrditi kada sam jednom varalicario nisam imo ni udarca a kada je prosao brod dobio sam 3 bajkosa za redom...na dunavu naravno...

TopMix

Ko će ga znati  :icon_scratch: Puno toga zavisi od okolnosti. Recimo, neko peca šarana pored same obale, a bućkaroš prolazi sredinom reke udaljen 100-200m....

retfala

nikada ne bućkam kada prolazim pored pecaroša. tih 100-150m mi ne znači ništa na 10km koliko se obično puštam. mada sam imao slučajeva gdje su tražili da bućkam slobodno pored njih.

Tićo

Uglavnom nemam tih problema, kod mene pizde jedino oni što pecaju soma (dubinskom metodom) a ja kao dižem soma na površinu pa im to smeta, ali ja mislim da im samo pomažem  :icon_scratch:

TopMix

Bućkanje ne može da smeta somu, bez obzira da li je na površini ili na dnu. Naprotiv, dodatno ga uznemiri i pokrene. A na koji način to može da smeta šaranu, hm... pitanje je sad. Što smeta po nekom ribolovcu koji peca šarana, e to je sasvim druga priča.