bučkanjem na soma

Autor miha, Prosinac 25, 2012, 19:28:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Harley

Ja buckam na stap 160cm-200gr, inace sam buckao  na spagu, ali je lakse na stap, kao sto Jožef rece, dublja voda veci som i samo dignem jedno metar cak i manje od dna, sa novim sonarom sam se spasio zbog dobrog ocitavanja dna, rola Tica CatFish sa spagom 0,40 ako su skoljke onda trokuka owner sa filo elastico, ako su durbaheri ajmzerica i preko vrha udice navucena kockica gume, buckam lagano iz zgloba, tri cetri puta lupim pa cekam dvije tri minute, i tako oko tri km, ucio sam od starih majstora i jos uvijek ucim, imah ih par u Jasenovcu vrhunskih.
Living your dreams, do not dream the life

silure

Ja 7-8 puta udarim pa nakon par sek. 2 puta pa za par sek..5-6 puta ali promjenim zvuk i tako 3 serije pa oko 2 min pauze...cesto mi udari u pauzi...dapace uvijek sitni ali nadoce jednog dana i deda nadam se

zvona

Kod mene i nije neka dubina di bučkamo oko 7m a nizvodno ima mjesta di je dubina oko 11m ali tamo je kao u bunaru..na lepicu nemamo grizeva a lepica je provjereno dobra..tako da tamo neidem nikako..uzvodno je kažem oko 7m sa di kojim prelazom i kršem i tu bude javljanja..sljedeči put ću ponjet sonar pa da vidim šta je dole..je da nemam skup sonar al poslužit će.

Za sad ostajem na prstu jer nemam para za kupovinu špage role itd..

silure

Naravno da ce posluziti....ja moram uzeti bucku za takve plice vode sa ovom ispupcenom mi je tesko raditi visoke zvukove

zvona

Ja imam kao klobuk od glive dole promjera oko 3.5cm i fin visok zvuk..mađari je proizvode..al moram si kupit još jednu sa večim klobukom ili čak onu udubitu ili ravnu..jbt šta ih ima neznaš koju bi

silure

Ma uzet su jednu manju ravnu i jednu udubljenu i to je to....tko ce ih sve pokupovat koliko ih ima

Tićo

Ja za bućku koristim dva štapa od 160 cm 20-50lb za troling, mašinice velike, dosta jake ništa posebno, monofil 0,80mm, olovo od 140 gr. virbla i predvez sa običnom mustad udicom 6/0, mamac dva tri turboka i par glista, bućke sam pravim imam ih par komada ali uvek bućkam na istu, kao ta mi se pokazala najbolje  :uf:

zvona

Probali smo i mi sami radit bučke al nikako da ih centriramo jer nemam adekvatan alat za to..vec djelam s nožem..nebude centrirana al fino lupa

Hunter

jebemvam sunce,nagovorište me da najdem oni par bučaka na tavanu i stavim deblju spagu na multic...nego kako stoji sa vodostajem?jel bolji nizak,visok,porast i sl.
posto je kod mene ove godine gadno visok i usran.

Slaven

Evo sima da ti i ja malo pomognem, prošle godine bučkanje na dravi, kod nas, znači to nema veze sa onim u osijeku, dok sam imo mrmaka imo sam i grizeva od bajićevog kamena do bunkera, samo mali somići, kad mi je nestalo mrmaka stavljo sam školjke ili durbahere i ni takac, išprico se, napatio ko isus na križu, odustani odma, moj savijet.

Hunter

za rovce znam,a znam i di ih ima...dosadno mi,nemam di bacat varala pa izmisljam toplu vodu.

kova

Citat: šajzika  u Lipanj 25, 2014, 15:49:42
dragi susjed, nista te ne koci da probas oba sistema u isto vrijeme,
jedan je na stapu a drugi na ruci.

opcenito sto se tice buckanja, danas sam saznao od  :red_indian: da sam koristio krivi koncept buckanja  :crutch: :crutch: :crutch: :crutch: :crutch: :crutch: :crutch: :crutch: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2:

Malo sam strelica postavio, trebalo je 7 ... za Ticha je bio odgovor. Naravno da ide i jedna do dve pomochne na shtapu, ;)
:glasses9:

Jožef1

zvona, imaš Okuma impakt 65 (pogledaj kod Benka) za malo para i silk kako Tićo piše i udri  :icon_thumright:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Tićo