bučkanjem na soma

Autor miha, Prosinac 25, 2012, 19:28:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvona

I pretpostavljo sam da brzo spustim u vodu pa mi se to dešava..neće više..

Tićo

Uzmi štap za bućku i baci ručni alat u smeće to se radilo pre 100 godina kada se nije ništa drugo imalo nego olovo od sačme i ribarski konac, ja lično na štap imam dosta uspeha i to bez kićanke i sličnih stvari.
Maverick što se tiče toga da dobijaš samo sitnog soma pretpostavljam da je to do izbora terena, ja uvek na pesku i dubini do 7-8 metara dobijam sitnog soma od 2 kg do 7-8, već u limanima i dubinama preko 10-15 metara sa panjevima na dnu dobijam dosta veće komade, mada kada spuštam sistem spustim tik iznad panjeva na nekih 10-12 m i to mi je davalo veće rezultate nego kad sistem stavim na 3-5 metara.  :hi:

maverick

A ja se nekako uvatio tog alata , stap mi samo smeta ali budem ga uveo opet
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

miha

Citat: Kugla  u Lipanj 20, 2014, 21:13:53
Nisam nikada bučkao . ali ovo ljeto moram isprobati, moram vidjeti kod tebe susjed kako izgleda ta montaža na špagu pa da si složim jednu pa na probu
dobro je čovjek napisao malo niže na 12 str.Tičo.... uzmi štap bez kičanki i ostalih sranja i deri . pogotovo ko nikad nije bučkao (na ruku ) TEBA TO ZNATI I PRIPREMITI SE ..... Kugla namontiraj štap i sa nekim u društvu na bučkanje...

zvona

Ja nisam sam nikad bučko do ove godine..i lovim sistemom na prst.nekad na flašu okačim kedera neka pliva..on kad lupi odma ruka sama lupa kontru..nakon udarca nemogu se sjetit kakav je bio.valjda praksa od varaličarenja.imo sam jednog gore do čamca i dva puta fulo..kad si nabavim adekvatan štap onda ču probat tako..pretpostavljam da ti tičo koristiš sonar prilikom bučkanja pa znaš dubinu..ja ne..spustim do dna i jedan rasteg dignem gore pa povremeno provjerim dubinu..kod mene su gadno strujom poderali savu..idemo skupim sonarom kao u bunaru..

maverick

Kad mi uzme...pustim mu par sekundi da povuce i onda kontriram...slicno kao kad muvam na kedera...realizacija mi je vrlo visoka...i to buckam na normalnu udicu i ne koristim trokuku....samo ubi me taj sitan som..nikako da opalim nekog većeg...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

Zvona, idi na autopijac u Osijek. Pogledaj štapove (pune) ima gore američka zastava, imaš raznih dužina a cijene se kreću cca.130-150kn. Sa tim štapovima ne moš omašit  :icon_thumright:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Kugla

Miha vidjeti ću nisam nikad bučkao pa ču probati i štap i na ruku pa vidjeti što mi bolje leži

kova

^
Buchkanje, samo na shtapove, je "Buchkanje" u pravom smislu te rechi. Bez "ruchne' to je daleko od ugodjaja. Mozda, kao da u golfu koristite unaopako kishobran kao palicu.

:hi:

šajzika

dragi susjed, nista te ne koci da probas oba sistema u isto vrijeme,
jedan je na stapu a drugi na ruci.

opcenito sto se tice buckanja, danas sam saznao od  :red_indian: da sam koristio krivi koncept buckanja  :crutch: :crutch: :crutch: :crutch: :crutch: :crutch: :crutch: :crutch: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2:
Audentes fortuna iuvat

zvona

Šajz pojasni i nama taj koncept :D

zvona

Jožef imam punih štapova šekspirovih  i neke damove stare

Jožef1

Citat: zvona  u Lipanj 25, 2014, 16:22:51
Šajz pojasni i nama taj koncept :D
Okrenio bučku naopako  :clap2: koncept  :icon_thumright:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

zvona

mossi

Pa da, ima taman udubljenje za prst!  :stripii: :stripii: :stripii: