bučkanjem na soma

Autor miha, Prosinac 25, 2012, 19:28:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DIDAPATAK

..potpisujem  :clap2:..lijepa fešta  :icon_thumright:
.. :baba:

alexdja

Dođite sledeće godine!

Smeštaj i čamce ćemo naći...

Soma ima samo loša voda bila, ogromna i mutna ko oranje, ali opet se iščačkalo za prva tri mesta na sreću...
       Nema više divljeg bučka. :no:

DIDAPATAK

..ako uspijem upisati i završiti školu kod  :red_indian: dolazim nagodinu na maturalac  :takoje:
.. :baba:

Kugla

Odlično druženje, svaka čast. Na godinu kum i ja stižemo bučkati, al nekako mi se najviše svidjela slika gdje ona dvojica mješaju u onom kotlu pripremu za nešto fino  :ok:

alexdja

Ma neki lovački gulaš, bezveze...   :icon_biggrin:

Kugla

Hhehee Alexdja baš si šaljivđija, lovački gučaš pa loš  :uf:  :jede:

Ervin

Vid, vid, nisam ni znao za ovu bućkijadu!
Čudi me da se moji Kanjižani nisu upisali, a Vlada, klasika, ne mož bez medalje...

alexdja

Kanjižani su redovni i uvaženi gosti, kao i Vlada i još nekoliko poznatih ekipa bućkaroša... :thumbsup:

Ozbiljni igrači... :icon_salut:

šajzika

Razmisljam si vec nekoliko dana i   nisam pametan.
Visok vodostaj drave a sto je s buckanjem ? Ipak ga ti zvukom zoves-provociras .
Audentes fortuna iuvat

baka

Ništa, to je tako, nekad ide nekad ne ide.
Pet dana sam bućkao po Dunavu od Mohača do Aljmaša, promijenio 3 bućkala, svaka daje drugačiji zvuk, mijenjao mamce, bliže obali dalje od obale, po kamenu po sprudu. Sve sam probao i ne vrijedi, nema šanse da ga isprovociraš. Jbga, možda sutra krene, nikad ne znaš.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

maverick

Radi na Dravi stalno...mislim jos se nije dogodilo da ne ulovim ni jednog...bez obzira na vodostaj....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

bb

Fali mi ovo bučkanje,nisam bučkao već 8 godina jer kad dođe bučkanje i som ljeto ja tacnu na jadranu moram nosit,al neće više...inače razmišljam sad prije lovostaja ako vrijeme dozvoli jedno dva tjedna bučkat svaki dan.Inače ja koristim običan štap za dubinku,prebacim rolu na free spool i lagano cigara i tup tup.
A pravo bučkanje kako se bučka sa špagom e za to treba bit i jak i spretan i koncentriran tijekom cijelog bučkanja.
Meni je neke osnove bučkanja pokazao jedan pokojni i za mene jedini čovjek koji je znao one velike ulovit i to po par komada u jednom spustu,mislim to je bilo ljepo za čut kako čovjek bučka.
E sad dužina špage natreba bit dugačka drugi kraj vežeš ili za karnister i za kontra egiju u čamcu(drvenom),mamac se spušta 1,80 kako moji kolege kažu jer je to prosječna visina čovjeka a ne jel som baš pliva na toj dubini,tako da kad ti kad zakačiš soma,najača kontra predpostavljam lijevom rukom i u istom trenutku se dižeš iz sjedečeg u stoječi položaj i povlačiš desnom rukom špagu som je več praktički izvan vode.(ovo sam probao jedanput i zapeo sam kod kontre i usro se od straha).Uglavnom som kolki god bio mora bit brzo vani dok ni nezna što ga snašlo jer di je jedan veliki tu je još vjerovatno jedan.

rsimon4

Da li na stap koji ne drzite u ruci, tj u camcu je ide klizeći plovak pa sistem ili ga samo napravite kao za dubinu pa pratite vrh stapa? Zanima me za Dunav?
Sve drugo su kerovi samo je rottweiler pas!

NORIS vom Grunteblick

bb

Prijatelju moš čep moš ko i za dubinku,nemaš tu šta pratit vrh ode dole,čep pod vodu...kontra

rsimon4

Sve drugo su kerovi samo je rottweiler pas!

NORIS vom Grunteblick