bučkanjem na soma

Autor miha, Prosinac 25, 2012, 19:28:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mata postar

na dravi stavljam oko 2metra, dosta često znam spustit gotovo na dnu, pogotovo na terenu kojega znam, da nema zapinjača. potez ulaska u šiblje držim na 2metra. poanta je da se aktivan som digne za tvojim mamcem

maverick

Ja sam jucer bućkao nesto kratko, vjetar me smetao...inace lovim dosta komada ali su u pravilu dosta sitni. Na terenu koji poznajem...kao i mata pustam na metar od dna i pratim teren ...na nekim mjestima drzim na 3 metra gdje je ispod krupan kamen pa opet zapinjem....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

pola metra- metar od dna i češće cimnut u zglobu prema gore.    najlakše ćeš naučit bućkat ako uzmeš bućku, sjedneš u čamac i lagano miluješ vodu. znači  opuštenom rukom poooooooooolako, dodiruješ kao da miluješ  vodu ,uđeš,prođeš i na kraju izguraš van tako što zavrneš u zglobu . nakon nekog vremena  jednostavno ubrzavaš. kad čuješ jeku okolo dobro je. ostaje ti samo ritam, kad nađeš ritam i uhvatiš soma onda si kvalificiran da se pržiš na suncu i lupaš po vodi kao luđak s manje ili više uspijeha  :uf:

mata postar

većina u selu je učila ili pratila bučkanje pokojnog dede, no nekima je i dan danas teško bučkat, tj imat bučku u istoj ruci kao i kanap

miha

mislim da su počeci išli od pokojnog Degla ....a onda dalje ...

ossa

Za ljubitelje buckanja na soma otvoreno takmičenje u toj disciplini...  Ko voli dobrodošao. A ko hoće može da prati dešavanja na
https://m.facebook.com/petrovaradinskabucka?refsrc=https%3A%2F%2Fm.facebook.com%2Ffbrdr%2F274%2F1762482707310973%2F&_rdr
Naidju krize, drukcije grize...

No

na savi radi som na bućku, mamac školjka. u dva dana dobio 15-tak komada. najveći 9 kila   :ok:  najmanji  20-tak deka. najviše onih od kilu dvije.  imao i krupnijeg, otkačio se. a da je vruće je. uzmem šešir zagrabim vode , stavim šešir na glavu i ajmo dalje. takva je to igra.

bb

Kod mene najveći za kojeg sam čuo na bućku 2 kg,moj najveći 90dgk neće veći pa neće.

miha

da li dipujete mamac i špagu ...ako dipujete šta uzimate i ako nije tajna di....

mata postar

probaj klasican dip sto imas uzet u gotovo svim radnjama. samo neces uzet za smudja, vec koji je baziran za soma, da mora imat efekta vjerujem da da, na silikoncima provjereno. danas samo ako nepiri do pridvece odradim i ja

miha

Smithwick maniac

Mrmak na vrhu udice je najbolji dip
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

miha

No

miha

šalu na stranu ...som je grabljivica parexelans ...lignje ....školjke ... mrmke ...durbahere ...itd .... :clap2:  ja pitam za dip ...