Novosti iz raznih medija

Autor pajdo77, Veljača 17, 2016, 16:23:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gremlin

Ma i meni je skroz pozitivna, jer novi auto je najbolji auto, kako je i rekao Gosn Ford.
Samo da objasnim kolegi Jokeru zašto "baš Ford"...

E još da se tako nešto desi kod mene u Beogradu gde je i najveća ribokrađa...

:ok:

miha

No

Citat: šajzika  u Listopad 23, 2021, 06:19:57
Meni je to pozitivna vijest. Auti su novi, pod garancijom. Vidim  camci su v korito i velike Honde na njima tako da ce biti brzi na vodi.

Sad platit posteno ljude i nek idu pravit reda na vodi jer tu dolazi do najveceg problema.
Slaba placa te "motivira" na uzimanje mita.
Kad je čovjek zadovoljan i dobro placen, bojat ce se uzet mito da ne izgubi dobar posao.

Dao Bog da tako bude i da sve funkcionira kako je predstavljeno, ali nekako mislim da je kupovina obavljena zbog dobre provizije fordova prodavača i da će njihova upotreba biti amortizirana, zbog provizija od ljudi koji vade ozbiljne novce iz dunava

Volio bih da griješim

DIDAPATAK

..slažem se s No-om..provizije,provizije...
..a sve kao za opće dobro.. :icon_puke_r:
..koliko dronova s kamerom se moglo nabaviti za cijenu jednog Forda..
.. :baba:

pajdo77

Ne može dron u slobodno vrijeme prevozit cigle,cement i građevinski materijal al nećemo gledati sve tako crno. Neka su ljudi dobili sredstva za rad koja će im olakšati posao. Kod nas još očekuju da troše svoje gorivo,drljaju svoje čamce i motore dakle ovi su svemir za nas'

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

Gremlin

Sve je sigurno SNS muljačina sa tenderima...

Samo me zanima da li će ribočuvar legenda, Oliver iz Pančeva dobiti  ovaj komplet, pošto je čovek extra profi po svim pitanjima i zaslužio je jer je svoj teren doveo u red plus se našao  na udaru bande.

:sha:

joker

Citat: Gremlin  u Listopad 23, 2021, 06:28:47
Ma i meni je skroz pozitivna, jer novi auto je najbolji auto, kako je i rekao Gosn Ford.
Samo da objasnim kolegi Jokeru zašto "baš Ford"...

E još da se tako nešto desi kod mene u Beogradu gde je i najveća ribokrađa...

:ok:
Standarna prica zna se od koga ce se kupiti auti ista pricao kao i kod nas.ali losijeg pickupa nisam vozio.amarok je najgori pa onda taj ranger to zapada kao da je uklet.a odbija bubrege na grbavom strava.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

Gremlin

Ne znam kakvi su sa cenama...a i nisam vozio taj model.
Ali Toyota je mama...i tata.

Ajde nek samo počnu da se koriste...

:occasion14:

joker

Samo nek rade da.kod mene se slabo peca.preko ljeta tako tako a blink zimi smuđa nula bodova nas 4 na potezu od 10km.hahahha
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

alexdja

Citat: Gremlin  u Listopad 23, 2021, 12:04:06
Sve je sigurno SNS muljačina sa tenderima...

Samo me zanima da li će ribočuvar legenda, Oliver iz Pančeva dobiti  ovaj komplet, pošto je čovek extra profi po svim pitanjima i zaslužio je jer je svoj teren doveo u red plus se našao  na udaru bande.

:sha:
Neće...

On je u "RSV"-u, ovo su "Vode Vojvodine"...
       Nema više divljeg bučka. :no:

Gremlin

Upravo mi je objasnio...
Ali je čamac za PA u dobrim rukama.

:clap2:

No

Eksperimentirajući s raznim metodama obrade i tretiranja drva, znanstvenici s američkog sveučilišta Maryland došli su do prilično neobičnog rezultata. Uspjeli su stvoriti novi oblik ovog prirodnog materijala koji je dovoljno čvrst i tvrd da se od njega mogu izraditi uporabni predmeti koji bi se inače izrađivali od čelika. Kako bi u praksi pokazali uspješnost ove metode očvršćivanja drva, od njega su izradili nož i čavao – jednako oštre i tvrde kao da su čelični.

Drveni "čelik"
Tajna ovako tvrdog drva leži u celulozi, koja čini 40-50% ovog materijala, a sama po sebi ima vrlo visok omjer čvrstoće i gustoće, usporediv s keramikom, metalima i raznim polimerima. Ostatak materijala, poput lignina, nije toliko čvrst, pa su ga ovi znanstvenici uspješno uklonili. No, kako lignin drvu daje strukturu, morali su tu strukturu zadržati.

U konačnici se njihov proces obrade sastoji od dva koraka – u prvome se iz drva kemijskim procesom izdvaja lignin, a tada materijal ostaje savitljiv i mekan. Takav se materijal potom izlaže pritisku i visokoj temperaturi kako bi iz njega isparila voda i povećala mu se gustoća.

Rezultat je očvrsnuto drvo, 23 puta tvrđe od običnoga, koje se može oblikovati u noževe, čavle ili druge uporabne predmete. Na kraju ga je potrebno tek premazati mineralnim uljem koje ga na prirodan način štiti od vlage i produžuje mu životni vijek. K tome, ovaj proces štiti i oštricu drvenoga noža koja zadržava oštrinu. Pribor za jelo izrađen od ovog materijala ne samo da je jednako kvalitetan i upotrebljiv poput čeličnoga, nego je i sasvim ekološki prihvatljiv. Zanimljivo, moguće ga je čak prati i u perilici posuđa (što se inače ne preporučuje za bilo kakve drvene posude ili predmete).

pajdo77

Gledao neki video na tu temu. Neće to zaživjeti. Tko će bacit bakin servis za ručavanje i kupiti neki drveni escajg ili kovati krov na kući od par stotina tisuća eura sa drvenim ekserima? Da ne pričam da je sa drveta teže otkloniti bakterije pa ne bi bilo praktično u prehrambenoj industriji,živ primjer daska za rezanje u kuhinji,ima kažu više bakterija nego vc daska.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

Sg.Pepper

Bas neki dan gledao to cemu pajdo prica. Kao nozevi se vise ne rade tako masovno sa drvenom drskom bas zbog tog puno duzeg zadrzavanja bakterija i kojekavih ostalih sranja po drvetu nego na plastici, metalu itd!
Sad sta ameri rade i istrazivaju me zaboli ona stvar, samo ne volim kad cackaju mecku kao kinezi ili tko god vec prije 2-3god i onda zajebu cijeli svijet i naprave kolaps!
Zato pusti da drvo bude drvo, i miruj! Ebem ja njih i njihova istrazivanja!
Imao sam potrebu da to napisem pa nek si oni misle!
dec d vej aj lajk it....

No

:hi:  Meni tekst nije bio interesantan, zbog moguće izrade vilica i noževa, nego zbog mogućnosti izrade čamca, od tako tretiranog drveta   :ok: