Novosti iz raznih medija

Autor pajdo77, Veljača 17, 2016, 16:23:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

nekinho

Sve je to moj pajdo tamo zapadno bio Divlji zapad...
Sad ostala samo sjećanja i pokoji "divljak" se nađe  :stripii:

kuka

Jako dobro... Kakva oštrina kad se zoom- ira... :eek: :eek:
Mudrost dolazi s godinama. Međutim, ponekad godine dođu same.

majstor

Za par godina, to će imati svaki mobitel.  :uf:

Astacus

U sljedećih par mjeseci divlje svinje moraju ići na biološki minimum.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2018_12_115_2281.html
Tko je jedanput bio u toj našoj drevnoj šumi s onim divnim stabarjem, spravnim, čistim i visokim, kao da je saliveno, taj je ne može nikada zaboraviti ...    J.K.1888.

maverick

Nije dobro nista sto narusava prirodnu ravnotezu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Debeli šef

mi smo ti koji narušavamo prirodnu ravnotežu.

gledam ovih dana ponovo dokumentarac život na zemlji, iz 1979. godine, knjigu sam pročitao valjda 50 puta, i sir david na kraju jedne epizode posvećene insektima izjavi kako ih rokamo svim živim i neživim već stotine godina a nismo niti na tragu da barem jednu vrstu uništimo.
prije nekoliko dana, njemački zavod za zaštitu prirode izjavio je da u posljednjih 40 godina imamo 80% manje biološke mase insekata a još i veći postotak je nestao ili je na rubu izumiranja.

sve smo efikasniji, nema šta.

maverick

U potpunosti si u pravu....ali sta sad trebamo dati lovcima da budu non stop u lovistu...bez nadzora i uvijek s nekim dobrim razlogom. Ovi moji tu po selu ukradu i ribu za poribljavanje "rupače"...A svaki drugi prodaje divljač na prozoru...ono klošarijada jače nego kod nas pecaroša...bog dusu da nam prosti na ovaj dan  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Sg.Pepper

dec d vej aj lajk it....

rale2505

http://prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=242

Pajdo ajd ti kao iskusan ribolovac im objasni da nismo krvoloci.

Debeli šef

Citat: rale2505  u Siječanj 09, 2019, 16:10:21
http://prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=242

Pajdo ajd ti kao iskusan ribolovac im objasni da nismo krvoloci.
evo mogu ja dok pajdo ne dođe: životinje su zaštićene zakonom. njegov članak 4 glasi:
(4) Ovaj se Zakon ne primjenjuje na ribolov.

dok je tako...

pajdo77

Ne vidim taj clanak bas citat jer gledam na mobu pa sam citao napreskokce ali ako je na pocetku teksta taj Bajron lord Bajron,pjesnik i pisac onda znam sto je on imao protiv ribolova i ribiča općenito, Bajron je koliko sam ja upoznat rodjen sa tjelesnom manom ili invaliditetom. Naime covjek je šepao. E sad,kao takav nije on mogao samo tako dolje do rijeke,nije tada bilo šetnica,nije se mogao ni popet u čamac jer ga hebale stranice,ne mož zakoračit i otud ta zavist prema ribičima,oni mogu,ja ne pa ajd da ih popljujem. Mrzio je sve vezano uz rijeku,tako i noćne kupače jer su spomenuti sa djevojkama išli na kupanac u koje doba noći a kako Bajron nije mogao do vode on im je mogao samo čuvat stvari dok ovi hvataju djevojke za njihove ribice. To je drugi razlog zasto nije volio ribolov. I eto malo po malo i napiše on to što napiše samo da bi popljuvao one koje su hvatali ove i one ribice na dvije noge. To je moje osobno mišljenje i ne odražava razmišljanja svekolikog pučanstva. Da se zna a malo to ljudi zna poslije je Bajron otvorio manufakturu i pravio blankove a jedan od njih,nama najpoznatiji je Bajron tri fibre,dakle tu pljuje po pecarošima a s druge strane im dila štapove,ma zaheban čovjek taj Bajron

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk