Novosti iz raznih medija

Autor pajdo77, Veljača 17, 2016, 16:23:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Sg.Pepper

Ja sam kupio prije godinu dana i morao sam prijaviti! 5,5 se svaka prijavljuje a 4,5 samo ako je preko 300m/s (ako se dobro sjecam)!
Kad sam prijavio bio mi policajac viditi i popricati samnom, kao zasto sam kupio? Hocu gadjati susjede? Dali sam u svadji sa okolinom itd! Ali za ormar me nije pitao!
dec d vej aj lajk it....

Jožef1

Citat: pajdo77  u Rujan 18, 2019, 00:42:56
Čitam u "Večernjem" neki članak o zračnom oružju. Naime od 1 studenog 2018 je izašao novi zakon po kojem je kako piše obavezno prijavljivanje svog zračnog oružja u roku od osam dana od kupovine istog. Naime kako sam shvatio do sada je zračno oružje bilo podijeljeno na dvije kategorije, "c" i "d" u zavisnosti od brzine zrna ili samog njegovog kalibra. Ne posjedujem isto pa me zakon niti ne zanima niti sam upućen kako je to do sada bilo. ako je pripadalo u "d" kategoriju nije bilo potrebno niti prijavljivati njegovo posjedovanje. Po novom se to mijenja i svo zračno oružje sada pripada pod kategoriju "c" i samim tim je obavezno njegovo prijavljivanje Mup-u. Malo se informirajte ako ga posjedujete da ne bi imali neugodnosti. Sada u kategoriju "d" pripada samo oružje za peintbal i ono nije podložno prijavljivanju ako ga ne prenosite preko granice.
Hebem ti ovaj glupi zakon  :pirate: Tu se radi o tomu, da imaju kontrolu nad svemu. Još malo i ovi iz sabora - jao koje face- izglast će : Obavezna prijava građana prilikom velike nužde  :icon_scratch:  :rofl2:  :rofl2: I sveto radi smanjenja plača, jer čovjek ne smije previše jesti  :sha: Što se tu sve događa....  :icon_scratch: Ja imam samostrel, odličnu pračku i ko ih  :thefinger: a sada ću kupiti F16 barak  :eek:  :rofl2:  :rofl2:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Jožef1

Citat: Sg.Pepper  u Rujan 18, 2019, 06:49:00
Ja sam kupio prije godinu dana i morao sam prijaviti! 5,5 se svaka prijavljuje a 4,5 samo ako je preko 300m/s (ako se dobro sjecam)!
Kad sam prijavio bio mi policajac viditi i popricati samnom, kao zasto sam kupio? Hocu gadjati susjede? Dali sam u svadji sa okolinom itd! Ali za ormar me nije pitao!
E o tomu pričam.... dobro 5,5 - se lagano prepravi (ali zna biti opasno), ali 4,5 do 200 m/s i jačine 10 Joula, nikada se prije nije trebaloprijavljivati  :no: po njihovom zakonu sada DA. Neka hvataju tatine sinove, koji sa oružjem hodaju po bijelome svijetu - za to nemaju muda  :veryangry:

Jožef1

Nego ljudine, recite Vi meni što ću sa silnim reklamama -koje mi se neprestano pojavljuju  :angry5: Evo ovako ja čitam te idiotske reklame: Zubi su mi počeli crniti  :uf: Skinio sam 25kilograma te vratio se iz pakla impotencije i sada to radim kontinuirano -MOŠ MISLIT.  :stripii: Sretan sam na Dunavu, lagano vračam 25kilograma a kada me ribe ne hebu 100% odmah se vrati impotencija i crni zubi  :dontknow:  :hi:

majstor

Još malo i morat ćemo prijaviti i štapove za ribičiju. Onda smo nahebali od žena. :stripii: :stripii:
Sigurno ćemo ih morati zaključati u ormar radi policije, a inventuru će raditi žena i punica.  :rofl2: :rofl2:

maverick

Mislim da je brzina 200 m/s...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

Citat: maverick  u Rujan 18, 2019, 10:48:04
Mislim da je brzina 200 m/s...
Ništa je ne prijavljuje  :nono: praćku koju imam, sa 8mm čeličnom kuglicom sa 10m prošišam znak,  :evil6:  ma kakva zračna puška, jedino ako nema minimalno 350 m/s i jačinu udara od minimum 150Joula i još dobra optika :ok:  :oussama-bin-laden: onda može biti i 4,5 cal. ali takvo što se i plaća  :uf: Ne bi ni to prijavio. A ono za štapove  :eek: otjerat će me žena  :no: valjda nisu ludi baš toliko da i to stave u zakon  :no: na stare dane postat ću bezkućnik  :stripii:  :stripii:  :flasica:  :rofl2:  :rofl2: ma nije baš smiješno  :icon_scratch:  :no:

maverick

A mislim da je prije bilo preko 200 m/s da trebala prijava...a sad je to vec nesto pobrkano.....Ni ja ne prijavljujem nista.... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

Cal., 5,5-uvjek se moralo prijaviti. Pazi da nemaš sličajno dva kauča, dva ormara -motat ćeš platiti porez  :icon_scratch:  :stripii:

Mudri

Citat: Jožef1  u Rujan 18, 2019, 15:07:56
Cal., 5,5-uvjek se moralo prijaviti. Pazi da nemaš sličajno dva kauča, dva ormara -motat ćeš platiti porez  :icon_scratch:  :stripii:
Svaka zračna puška i pištolj se MORAJU prijaviti,ili reskiraš kaznu i to ne baš malu,pročitajte malo novi zakon.....

alex7777

Citat: Mudri  u Rujan 18, 2019, 20:47:18
Citat: Jožef1  u Rujan 18, 2019, 15:07:56
Svaka zračna puška i pištolj se MORAJU prijaviti,ili reskiraš kaznu i to ne baš malu,pročitajte malo novi zakon.....
ovisi u kojem kvartu zivis  :stripii: :uf:

Jožef1

[/quote]
mudri to je točno, međutim čitamo i o zakonu gdje piše  :icon_scratch: kolika je minimalna plaća   :sha:  dobiješ minimalac kako veli alex 7777 ovisi u kojem kvartu živiš  :icon_scratch:  :veryangry: a pišljavu zračnu puškicu od koje je jača i seoska pračka  :stripii: moraš prijaviti  :uf: hebem ja ovakav zakon  :tongue3: ovaj zakon izgleda ovako  :baba:  :flasica:

Mudri

mudri to je točno, međutim čitamo i o zakonu gdje piše  :icon_scratch: kolika je minimalna plaća   :sha:  dobiješ minimalac kako veli alex 7777 ovisi u kojem kvartu živiš  :icon_scratch:  :veryangry:
Kod nas može i da radiš a ne dobiješ plaću,nemoj sad da spominjem jednu bivšu veliku firmu sa puno ljudi koja je otišla đavlu i sada radi destak puta manje ljudi a dobijaju plaću za deseti mjesec prošle godine......tako da kad treba raji otet novce sve može....

majstor

Znači, morat ću prijaviti zračnu pušku. Posudio sam je nekom i vidim da mi je vraćena sva hrđava. Osim toga, podešena je tako da ne mogu pogoditi ni punicu iz blizine. :eek: Da izbjegnem kaznu bacit ću je u staro željezo.  :uf:  :stripii: :stripii:
Klasika na brdovitom Balkanu, riba se čisti od repa a smrdi od glave.  :smjeh:
Još i nebuloza sa zaključavanjem u ormar i policijskom kontrolom. :sha: :eek: :takoje: