Novosti iz raznih medija

Autor pajdo77, Veljača 17, 2016, 16:23:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

umpahpah

Izmiještanje ribe prekršaj po zakonu o slatkovodnom ribarstvu!!! U prekršaju obje strane !!!

Poslano sa mog M2101K9G koristeći Tapatalk

pajdo77

Nisam to znao. Mislio sam da se ne smiju ubaciti neke ribe koje nisu autohtone a ove nzv domaće trpaš gdje hoćeš i još činiš dobro djelo jer si poribio neku vodu.

dravski pecaros

Bitno da njihov predsjednik zna pametovati i provoditi neke odluke kako on želi..
Inače je i član ovoga foruma i policajac umišljen da je najpametniji a eto javno su prekršaj i to veliki napravili ..

umpahpah

Citat: pajdo77  u Siječanj 14, 2023, 03:14:47 Nisam to znao. Mislio sam da se ne smiju ubaciti neke ribe koje nisu autohtone a ove nzv domaće trpaš gdje hoćeš i još činiš dobro djelo jer si poribio neku vodu.
Ma prije par godina poslije visoke vode ostalo milijarde šaranaca tu kod mene po barama,da bi ih vratio 50m u Dravu morao sam po papir kod ovlaštenika,obući odoru ribočuvara i tek onda prebaciti i zapisnik napraviti

šajzika

Citat: umpahpah  u Siječanj 14, 2023, 08:40:19
Citat: pajdo77  u Siječanj 14, 2023, 03:14:47 Nisam to znao. Mislio sam da se ne smiju ubaciti neke ribe koje nisu autohtone a ove nzv domaće trpaš gdje hoćeš i još činiš dobro djelo jer si poribio neku vodu.
Ma prije par godina poslije visoke vode ostalo milijarde šaranaca tu kod mene po barama,da bi ih vratio 50m u Dravu morao sam po papir kod ovlaštenika,obući odoru ribočuvara i tek onda prebaciti i zapisnik napraviti

Dada, nema spasavanja ribe. Nema nista. Samo ce sve, doci ce kormorani i prenjet ribu. Sta god napravio zakonski si uvijek u prekršaju
Bljak
Audentes fortuna iuvat

umpahpah

Da na žalost,al izmještanje je zakonom regulirano zbog bolesti koju neke bolesne ribe mogu prenijeti na neku vodu koja se njeguje kao takmičarska,i sad npr ovaj šaran koji je u dobroj namjeri pušten u krasnu vodu ako je bolestan eto belaja!!!
Svako poribljavanje ovlaštenika recimo mora imati popratnu veterinarsku dokumentaciju

Garofeeder

Jasno, veterinar ce pregledati te male sarane iz bare pa ako je sve u redu (nemaju, recimo, koronu) mozes ih vratiti u rijeku iz koje su se izgubili u plicaku.

Posebnu pozornost bi trebalo posvetiti i koristenju alohtone vrste kao mamca, ono kad upecam babuskicu pa ju vratim u istu baru na trokraki. Ili kad zabacim na senk alohtonog glavoca upecanog ispod camca pa pokusam upecati smudja.

Odnosno, pravimo svemirske zakone dok ribari/ribokradice rade sto hoce i love koliko zele.

pajdo77

Ima mi smisla to sa veterinarom ako se riba baca u neku zatvorenu vodu tipa bajer,ribnjak isl. Ako puštam neku ribu u rijeku da bih tu istu spasio da ne krepa u nekoj bari koja će presušiti onda mi nema logike. U Dravu npr može doći riba iz Karašice,Mure,Dunava. To se ne može spriječiti bila riba bolesna ili ne. Teško da bi naštetilo jednom Dunavu da u Dravu kod Miholjca bacimo desetak šarančića al ajd,ako je takav zakon tko ga hebe. Bolje onda pustiti da ta riba krepa uslijed zijeva i sličnog nego da ju se prebaci u rijeku a sve bez tone papirologije. Naša posla i logika

miha

Novci novci ništa drugo svaki taj pečat i potpis ima svoju cijenu...
Logike tu nema... Na kraju krajeva rezultati se vide i sa pijeskom... Ribom... Dabrovima...dravom itd... Ima toga još pon kufer sranja...

šajzika

Citat: pajdo77  u Siječanj 14, 2023, 15:54:38 Ima mi smisla to sa veterinarom ako se riba baca u neku zatvorenu vodu tipa bajer,ribnjak isl. Ako puštam neku ribu u rijeku da bih tu istu spasio da ne krepa u nekoj bari koja će presušiti onda mi nema logike. U Dravu npr može doći riba iz Karašice,Mure,Dunava. To se ne može spriječiti bila riba bolesna ili ne. Teško da bi naštetilo jednom Dunavu da u Dravu kod Miholjca bacimo desetak šarančića al ajd,ako je takav zakon tko ga hebe. Bolje onda pustiti da ta riba krepa uslijed zijeva i sličnog nego da ju se prebaci u rijeku a sve bez tone papirologije. Naša posla i logika
Sva riba je bolesna dok veterinar ne da papir da je zdrava :stripii:
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Tako nekako ispada. Moraš ribu prvo na medicinu rada da ode na sistematski pregled pa onda sa lječničkim uvjerenjem u vodu

šajzika

U biti, cudno da to nije kroz stoljeća i stoljeća sve pocrkalo bez naseg nadzora. Cudo jedno. Sad trebamo pojacat nadzor i mozda uvest obavezno cijepljenje
Audentes fortuna iuvat

dravski pecaros

Novac je prolazan ali Legende žive vječno

"Kada je svadba završena, Toma i ja smo krenuli uz kaldrmu lagano, jer sam ja nosio kofer sa harmonikom. Negde kod kafane "Tri šešira", iznenadi nas pravi proljetnji pljusak. Sklonili smo se u baštu dok kiša ne stane . Tu, ispod strehe, snuždeno je stajala Cigančica s velikom korpom punom ruža.
Toma ju je znao i upita je:
- "Je li, Zorice, kako si noćas prošla?" - pritom je pomilova i poljubi u crnu kosu.
- "Loše je bilo, mnogo loše, Tomo", odgovori mu dečijim glasom umornim od dugog lutanja od kafane do kafane.

Toma je iz džepa izvadio novac i bez reči ga prosledio u njenu kecelju.
Zorica mu je uzvratila jednom lepom ružom.
Pravo iznenađenje je tek sledilo.
Kad smo, nakon što je kiša prestala, izašli iz Skadarlije, a pošto smo se rastajali, jer smo išli u dva različita pravca, Toma mi reče:
- "E, majstore, daj mi 100 kinti za taksi."
Tek tad sam shvatio da je maloj Zorici dao čitav honorar od 700 maraka.
On se nije dao iznenaditi. Pogledao me je onim tužnim i setnim očima i rekao:
- "Njoj su pare potrebnije, a i ova ruža, veruj mi, više vredi od bilo kojih para."

Kad je Toma preselio na neko lepše mesto, svirao sam negde u Švajcarskoj. Žao mi je, nisam mogao biti na poslednjem ispraćaju najvećem boemu koji je šetao ovim prostorima. Moj gitarista mi je kasnije pričao. Na sahrani je dominirao jedan veliki venac od prirodnih ruža na kojem je pisalo:
"Tomo, moje detinjstvo te žali", a donela ga je, tada već devojka, lepa romkinja Zorica..." ❤️