najlon za feeder

Autor kawasaki, Prosinac 27, 2012, 18:39:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

michael1

Jožef, svi mi ispravno pecamo samo je razlika u "pogledima".
Netko teži da usavrši određenu tehniku, a netko je "ribič
opće prakse".
Za sebe mogu reći da sam pomalo od obje sorte.

Nekad feederam sve po PS-u, onako kako bi i takmičenje svojim
pravilima zahtjevalo. Ponekad prekršim sva "pravila feederaja",
hranim raketom, stavljam predvez za smuđa itd....
:be happy: :beee: :not speak:
Bistro!

Kugla

Osobno nisam nikad pecao tom tehnikom i nepozanta mi, ali imati ću prilike vidjeti kako to u praksi funkcionira, jel tako Michael  :occasion14:

michael1

Budeš se zarazio (kao i ja), pa ćeš prodati
sav drugi pribor...   he,he  :enjoying:
Bistro!

fera

Žagi je to vrlo dobro objasnio u novom broju Ribolov Novina.
Ukratko...
Postoje 2 vrste feederaša... oni koji su došli iz modernog šaranolova i koji su došli iz plovka.
Prvi idu na finiji pribor koji je u konačnici ipak grublji jer žele lovit samo kapitalnu ribu i križaju feeder s modernim šaranolovom (špaga, shock leader, method, dlaka...), dok drugi teže što finijim štapovima, tanjim najlonima i predvezima, manjim udicama jer su tako navikli.
Kao i Žagi (i Nenad iz texta u novinama) pripadam drugoj skupini i došao sam u feeder iz natjecateljskog ribolova na plovak tako da vas ne dira moje povremeno čuđenje gruboći.

:icon_biggrin:

P.S. Ako Bog da, ode sutra Ultimate Q Box...
Um je poput padobrana, funkcionira jedino ako je otvoren!

michael1

Gdje ćeš "uložiti" "tri mikice"? U nove štapove? he,he

P.S. Slažem se sa gore navedenim.

Bistro!

fera

Citat: michael1  u Ožujak 29, 2013, 23:02:05
Gdje ćeš "uložiti" "tri mikice"? U nove štapove? he,he

P.S. Slažem se sa gore navedenim.

Za štapove već imam, a glede stolice... nešto ću dodat pa uzimam ... ma pokazat ću vam kad kupim hehe, nek bude iznenađenje!

:angel4:
Um je poput padobrana, funkcionira jedino ako je otvoren!

Jožef1

Citat: michael1  u Ožujak 29, 2013, 21:34:33
Jožef, svi mi ispravno pecamo samo je razlika u "pogledima".
Netko teži da usavrši određenu tehniku, a netko je "ribič
opće prakse".
Za sebe mogu reći da sam pomalo od obje sorte.

Nekad feederam sve po PS-u, onako kako bi i takmičenje svojim
pravilima zahtjevalo. Ponekad prekršim sva "pravila feederaja",
hranim raketom, stavljam predvez za smuđa itd....
:be happy: :beee: :not speak:
:thumbsup: ja sam se već zarazio feederom- nema ljepšeg pecnja :icon_thumleft: a, udice- njh sam samo postavio onako (kvalitetne su)- i nisu za feeder štapove. Za njih koristim br.8 A kad uđem u praksu?, biti će moža i 10 :headbang:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

kawasaki

Citat: fera  u Ožujak 29, 2013, 22:55:32
Žagi je to vrlo dobro objasnio u novom broju Ribolov Novina.
Ukratko...
Postoje 2 vrste feederaša... oni koji su došli iz modernog šaranolova i koji su došli iz plovka.
Prvi idu na finiji pribor koji je u konačnici ipak grublji jer žele lovit samo kapitalnu ribu i križaju feeder s modernim šaranolovom (špaga, shock leader, method, dlaka...), dok drugi teže što finijim štapovima, tanjim najlonima i predvezima, manjim udicama jer su tako navikli.
Kao i Žagi (i Nenad iz texta u novinama) pripadam drugoj skupini i došao sam u feeder iz natjecateljskog ribolova na plovak tako da vas ne dira moje povremeno čuđenje gruboći.

:icon_biggrin:

P.S. Ako Bog da, ode sutra Ultimate Q Box...

sto posto ispravno napisano  :thumbsup:
-ja sam ovaj prvi
Brzi od Bolena.

Kugla

Ja nisam šaranaš, 90% pecanja je blinkanje i ponešto postav,dubinka, samo ponekad na plovak. E sad moram da kupim nešto za šarane i što sad da idem na klasične šaranske štapove ili feeder? Moram odlučiti jer za oboje trenutno se nema love.

domba

Kugla feeder je univerzalniji , a nanjega možeš pecat i smuđa, a komotno možeš i na plovak bijelu ribu  :thumbsup:
Ja bi ti preporučio feeder stapove.  :occasion14:

Kugla

Domba a onako malo jeftinij koliko koštaju i koje role na njih, kako to kod tebe u radnji funkcionira, utorak ili srijedu moram svratiti do tebe svakako pa će mo porazgovarati o tom feeder priboru  :icon_thumright:

domba

Kad dođeš pa popričamo, mogu se naći solidni feederi za malo love. Pokazat ću ti ja jednog svog sto mislim da je odnos uloženo dobiveno i vise nego dobro  :icon_thumright:

Jožef1

kugla- Ron Tomsonov feeder, 3,6m  do 150gr i dobiješ tri vrha raznih jačina oko 340 kn sa popustom. Izvrstan štap. ja sam takav štap kupio ove godine u Žabici? Toplo preporučam, možda ima i jeftiniji....
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

mossi

Danas sam pazario, K-Karp MIMETIC 0.30mm 600m pakovanje.   :hello2:

Za feederisanje u težim uslovima.

Na dodir izgleda jako moćno.

Kakva su vaša iskustva?

kawasaki

Nepoznat mi je
Ali od kad sam otkrio Daiwa Justron imam problem da otkinem najlon 0,26 ili 0,28
Pakiranje 500 m cca 13,5 eura
:icon_salut:

Made in Japan
Brzi od Bolena.