Monarch Dok Vibro Zack

Autor Mariorhr, Travanj 04, 2016, 21:47:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DOK

sorry, bio sam duze na putu pa nisam ni stigao pogledati pitanja....

Ponekad i na nastelovanom wobleru žica stoji ukoso i radi perfektno, pa tako i na tom Vibro Zacku sa slike, svaki je provučen kroz vodu i korigiran ukoliko vuče malo u stranu, inače teško je porediti glavinjare iz silikona i ove krute iz polimera, fizika im je drugačija, ja sam imao svoje razloge zašto sam birao kruti materijal, a vrijeme će pokazati dali je vrijedan tog novca koliko se plati...
I naravno, kao i kod svih ostalih MD proizvoda i Vibro Zacka pokriva garancija, ako nesto nije ok - zamjeni se !

Vezano za štelanje kljunova, više desetaka kolega sam poučio kako se štela MD mamac, svi su nakon toga otišli zadovoljni, nije problem još koji put pokazati.. Svaki mamac se testira prije prodaje, ukoliko se desi previd , to se ispravi lako, al učestalost tog previda je u promilima, bar za sada !

Vezano za vibraciju, možemo mi rječima opisati sitna, jaka, srednje jaka, ali najbolje je ipakk stavit na kopču i provući kroz vodu i sam definirati...

Brk

To kaj žica nije paralelno sa tijelom glavinjare na leđima di je izašla ne znači da je i balans uteg otišo u krivo.
Ako je žica pokopčana tj. ako su joj krajevi spojeni ona nemože stajat ravno, jer prelazi jedna preko druge.
tj. može al samo ak se naknadno korigira nakon izlijevanja utega.

Kad več komentiramo slike.. ja na slici vidim jedan jako fin i precizan uradak napravljen očito od materijala koji se da farbat i ima fin završni sloj.
Vidim atraktivne dekore, i jako lijep dizajn.
Da bi pričao o bilo čem drugom prvo bi morao varalicu isprobati.

DOK

Upravo tako, test na vodi je jedini validan, tebi je Brk trgovina Spinnka u Prečkom najbliži izvor VibroZacka, odeš, uzmeš, probaš....

Koristimo opružnu inox žicu 0,8 do 1 mm - duplo se proteže u sva tri pravca i nakon što polimer stisne, zna malo uvrnuti izlazni dio, ipak su to sile koje djeluju jedna na drugu pa iako je kalup aluminijski, vanjski dio žice je u slobodnom prostoru i može se minimalno zakrenuti. Ali zato postoje kliješta pri štelanju !

Inače nakon vađenja iz kalupa, ima tu još dosta posla, brušenje, impregnacija, farbanje airbrushom, lakiranje u 3 sloja, montaža udica, test i na kraju sve to mora da se uklopi u cijenu prosječne glavinjare na tržištu, dakle nije baš tako simple kako se misli....

A Ive ti znaš što te čeka kad se vrneš iz Švabije :-)

maverick

Nisam neki dokov fan  :stripii: ali porilično često izadje s nekim novitetom u vlastitoj proizvodnji...neki proizvodi su vise a neki manje lovni kao i kod vecine proizvodjaca. Podosta osluškuje pecarose i tu uskace s dekorima , vibracijama, i po meni ono bitno umije pecati pa zna sta bi trebalo napraviti da ulovi i kupca i ribu... :ok: Onaj tko se dovoljno dugo bavi jednim poslom ima vremena da dodje u sukob uvijek s nekim. Tako i on vjerojatno...pa tko voli da lovi na njegove kreacije kupovace tko ne voli nece, mislim da to ne utiče pretjerano na njegove kapacitete. A ova glavinjara, iako nisam neki fan glavinjara opcenito...izgleda zanimljivo...i zasigurno moram otici da nabavim par za probu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DOK

Dzassy ima krasne modele i čovjek se razumije u svoj posao, tako da nije potrebno ti da mi ga predstavljaš, imam lijep broj njegovih mamaca u kutiji. 

Radi se o tome Batice da si kolegama pokušao pojasnit što je to polimer i to sveo na hot stick tube, što sam ja nazvao BULLSHIT-om, i to je još blaga riječ.

Generalno ljude koji komentiraju nešto što niti su u rukama imali a kamoli zabacili i testirali ubrajam u "tastatura-ribolovce" - a ti ne zaslužuju previše vremena.
Stoga ću moliti admina da se pobrine o suvislim stvarima na temi.

maverick

Koji sam urac i pitao sta je polimer  :uf: Opustite se malo i uzivajte. Nema potrebe da ide tema u ovom smjeru  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DOK

Napokon dobar vodostaj za test Vibrozack-8 na Dunavu, 3 smuđa na red head  i na kraju mu štuja presudi   :angry1:  :angry1:

DOK

20 i kusur lijepih bucova (2-4 kg) 2 smuđa od oko 2 kg, 1 mrena oko 4 kg - facit jučerašnjeg ribolova na vibrozack, razne boje su radile, ali ovaj "ranjeni" ih je najviše prevario....

ibro dirka

Citat: DOK  u Svibanj 04, 2016, 23:40:20
sorry, bio sam duze na putu pa nisam ni stigao pogledati pitanja....

Ponekad i na nastelovanom wobleru žica stoji ukoso i radi perfektno, pa tako i na tom Vibro Zacku sa slike, svaki je provučen kroz vodu i korigiran ukoliko vuče malo u stranu, inače teško je porediti glavinjare iz silikona i ove krute iz polimera, fizika im je drugačija, ja sam imao svoje razloge zašto sam birao kruti materijal, a vrijeme će pokazati dali je vrijedan tog novca koliko se plati...
I naravno, kao i kod svih ostalih MD proizvoda i Vibro Zacka pokriva garancija, ako nesto nije ok - zamjeni se !

Vezano za štelanje kljunova, više desetaka kolega sam poučio kako se štela MD mamac, svi su nakon toga otišli zadovoljni, nije problem još koji put pokazati.. Svaki mamac se testira prije prodaje, ukoliko se desi previd , to se ispravi lako, al učestalost tog previda je u promilima, bar za sada !

Vezano za vibraciju, možemo mi rječima opisati sitna, jaka, srednje jaka, ali najbolje je ipakk stavit na kopču i provući kroz vodu i sam definirati...

Najbolje bi bilo da se napravi neki video kako se šteluje. Nisam nigdje našao slično...

pajdo77

Ni ja ne razumijem to štelovanje :no:,jedino zakretat onu kukuicu na leđima gdje se glavinjara kači koliko ja razumijem

ibro dirka

Pa da tako nekako koliko i ja kužim a neprostaje nam ništa nego kombinirke na pecanje i mrdat žicu dok ne udari...  :stripii:

pajdo77

Ništa ja ne diram Ibro kako se drma-drma se :stripii:. Stvarno nema ničega što bi se moglo nekud zakretat kad je sve ostalo zaliveno

DOK

nema mi druge, stavim vas u čamac i odvezem na neku poziciju i pokazem kako se to koristi....  prodano par tisuca komada za ovo kratko vrijeme i nitko nije imaoo prituzbe na rad, dakle samo treba pokazati tehniku....

Inače ovo je paleta dekora,, za svakog po nešto...

pajdo77

Pa neki trening-kamp,edukacija nas šegrta i tako to :stripii:. Al bi bilo pirsinga kad bi ja uletio među ljude,zato i pecam sam :rofl2:. Varalice super izgledaju,ja bih pohvalio osobu koja ih boja,treba to znati. :ok:

Mudri