Tiger Shark by Bakara

Autor Bakara, Travanj 21, 2016, 10:21:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ako je an rubu kao kod tebe onda je prljavstina u svakom slucaju....sumnjam da ces to moci na pijesku oprati ali probaj....do pola s jedne strane i od pola drugu...ne smije ne imati algi vec i ona ljiga treba biti nula posto
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Bakara

Ma ribao sam ga dosta, cini mi se da je korito isto kao i na pocetku sezone :/
Nego znas sta mi je cudno jos i zasto mi sumnja pada na motor;
na pocetku sezone, posle par nedelja koriscenja motora, resim da stavim filtercic goriva izmedju motora i rezervoara. Krenem ti ja uzvodno na dalju destinaciju, a on nece u obrtaje, isto ovako. Uzvodno idem 13kmh, i ja stanem u obalu, setim se da je filtercic 6mm pa sam ja stavio po komad creva na ulaz/izlaz, jer su sva creva inace 8mm. Skinem ja filter jer sam pomislio da ga uzi precnik gusi, i kad sam to uradio, motor progovori i opet sam imao brzinu od preko 20kmh i pun gas.

Ovo sad je da te muka uhvati, jer znam kako moze da ide sa punim gasom :)

šajzika

Dobro ti maverick kaze, prvo vidi za alge.
Ona ljiga sto se uhvati isto usporava jako camac. Nemoraju alge visit ko lijane
Ja sam nekidan isto imao taj problem , znam da su alge ali nisam mogao vjerovat koliko me uspori.
Kolega na istom vezu nije mogao izglisirat alu camac sa yamahom 20ks , alge.
Jel djonika cist?
Prvo ocisti sve da ne dajes majstorima pare

Poslano sa mog NOA_MOVEse koristeći Tapatalk
Audentes fortuna iuvat

Bakara

Ok momci, onda cu jos malo da se potrudim oko ciscenja korita na sledecem izlasku, pa se nadam da cu resiti problem.
Hvala!  :icon_thumright:

maverick

To je jednostavan motor...treba mu gorivo i dobra svjecica. Nema sad sto senzora ili da je bas izgubio snagu i kompresiju...Moguce je...ali malo vjerojatno...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

baka

Ma sigurno nije do motora nego, pogotovo sad preko ljeta kad ugrije voda problem su samo alge ili sluz, barem jednom tjedno ili svakih desetak dana ribaj komplet dno i vidjet ćeš da je sve u redu.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Bakara

Pa da, ispada da su male šanse da je nešto sa motorom. Kompresija je bila 10.5 bara na oba cilindra kad sam ga uzeo, pali uvek, radi dobro, izuzev tog problema. Sledeći put ga ribam još više pa da vidimo.

Bakara

Opet sam uzeo da proverim stanje sa algama i korito je čisto skroz. Onda sam malo proverio šta se tačno dešava kad dam pun gas na motoru i da li sve vezano za karburator otvara do kraja. Kako sam taknuo jednu plastičnu pločicu koja služi da na punom gasu otvori i leptir karburatora do kraja, tako je i pukla... Posumnjao sam da je tu neki problem, i pošto sam sa tim problemom mogao da dajem max 2/3 gasa, vežem ja parče kanapa za tu polugicu leptira na karburatoru. Kad sam na komandi dao pun gas, povučem i kanap da otvori do kraja, i Džonika i Tiger Shark konačno polete punim gasom i izglisiram za nekoliko sekundi! E nakon toga sam osetio kako se gas odjednom smanjio pa opet pojačao, i onda se opet smanjio i išao sam oko 15kmh. Zaključujem da je nešto sa karburatorom, tako da ću motor krajem nedelje da nosim u servis na zamenu te pločice, i da mi reše problem sa punim gasom.

Bakara

Uzeo motor, kažu da nije bilo nikakvih problema osim te pločice koju su uspeli da srede. Motor sad stvarno prede, i nakon čišćenja korita, i ugradnje hidrokrilaca, imam uzvodno brzinu id 19kmh, nizvodno 24kmh. Merio sam potrošnju na punom gasu, štoperica i 0.5L goriva u flašici. Vozio sam se tačno 6:30 minuta i ostalo je trunka goriva u flaši. Ispada da za 13 minuta potroši litar, što mu dođe oko 5L na sat. Čudno jel da?
Da ovo nije ipak 9.9 motor? :D

Bakara

Još malo čišćenja korita i uspeo sam da vratim brzinu sa početka sezone, uzvodno 21kmh, nizvodno 26kmh...! Mislim da je i ta pločica na zamajcu imala luft ranije, pa Džonika nije uspavao da dođe do punog gasa. Uglavnom, sad je sve ok

šajzika

Citat: Bakara  u Srpanj 24, 2017, 10:27:11
Uzeo motor, kažu da nije bilo nikakvih problema osim te pločice koju su uspeli da srede. Motor sad stvarno prede, i nakon čišćenja korita, i ugradnje hidrokrilaca, imam uzvodno brzinu id 19kmh, nizvodno 24kmh. Merio sam potrošnju na punom gasu, štoperica i 0.5L goriva u flašici. Vozio sam se tačno 6:30 minuta i ostalo je trunka goriva u flaši. Ispada da za 13 minuta potroši litar, što mu dođe oko 5L na sat. Čudno jel da?
Da ovo nije ipak 9.9 motor? :D

Ako ces cjepidlacit , onda trosi i manje od 5litara na full gasu  :ok:
bitno da si zadovoljan  :glasses9:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Čist čamac je čudo...tako malo vremena je neprecizno mjerenje u svakom slucaju i 5 litara moze trositi samo u slucaju da full gas nisu ujedno i maximalni okretaji. Ustvari potrosnja ide s obrtajima a ne polozajem rucice gasa u vecini slucajeva

Bakara

E to si sigurno u pravu. Ne dostiže pune obrtaje skoro sigurno, jer tacno osetim na tih 20-22kmh da promeni zvuk kad mu se smanji otpor vode. Mislim da bi elisa trebala da se zameni bar za "broj" manju, ali bi svakako prvo trebalo saznati do kojih obrtaja stiže sa ovom elisom.

Bakara

Ovo piše na elisi:
9-1/8 x 10

šajzika

Gle . ak je to tako. Nemenjaj nista. Samo uzivaj. I ne pomisljaj na 4t motor jer ce ti vise trosit od 4.5 l na full gasu
Audentes fortuna iuvat