Negdje u Darkwoodu

Autor Zagor, Srpanj 02, 2016, 23:05:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Zagor

Ako zadovolji crash test od Volva, tek onda cu ja biti zadovoljan  :stripii:

Ili sudar u bovu  :stripii:
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

Kugla

A vidim i bačva i preša je spremna, kad je berba i sve ostalo to te ja pitam, hebo čamac  :ok:

Zagor

Kugla svaka čast. Dobro si me sjetio. Moram to iznesti van prije nego zapocnem sastavljati čamac.
Spasio si me, ja bi zaboravio. Hvala  :hi:
Berba je najvjerojatnije 02.10.

baka

Citat: Zagor  u Rujan 02, 2016, 12:51:35
Da ići ce traka širine 10cm i s jednu i s drugu stranu. To je prvenstveno zato da dodatno učvrsti spoj da prilikom manipuliranja i namještanja stranica nebi slučajno puko ili napuko.
Konačnu čvrstoću ce dati 3 sloja izvana i 2 iznutra rowing platna.

Pa ti si pukao!!! :eek: :sha:
To je samo čamac! I to samo za pecanje! I da sam umjesto 'e' stavio 'r' opet se svodi na isto!
Ali opet, svaka čast, treba imati i vremena i živaca za tako nešto! :notworthy:
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Kugla

Citat: Zagor  u Rujan 02, 2016, 14:22:38
Kugla svaka čast. Dobro si me sjetio. Moram to iznesti van prije nego zapocnem sastavljati čamac.
Spasio si me, ja bi zaboravio. Hvala  :hi:
Berba je najvjerojatnije 02.10.
Ako sam učinio dobro dijelo onda me to veseli, i kad vino bude gotovo mora neka degustacija  :ok:

Zagor

Ma ja ti imam opsesivno kompluzivni poremećaj pa volim predimenzionirane stabilne konstrukcije.  :stripii:

Dok sam čekao da se kit malo stisne i pređe u gel fazu prepisivao sam koordinate sa laptopa. Moj nacrt za bočne stranice izgleda ovako.

Pa da malo pojasnim još. Na dužoj stranici ploče mi je x OS , a razmak je 5cm. Na svakoj x točki imam 4 y točke (gornji i donji brid jedne i donji i gornji brid druge stranice). Znaci x mi ide ovim redom 0,5,10,15....cm, a y točke iscitavam iz freeship programa.

Gustoću mreže sam biram, a bolje je sto gušće

U praksi to je ovako. Na pripadajucu x točku nanesem 4 y točke tako da od ruba razvucem metar i iz tablice nanesem 4 točke koje su upisane u mm.

Danas sam nanjeo i traku rowinga na spoj. Metodom na mokro. Metoda na mokro je ta da se prvo nanese cisti epoxy pa dok je u gel fazi nanesemo platno preko njega i još jedan sloj epoxya. Amerikanci najčešće koriste metodu na suho a ona je ta da se platno nanese na suho drvo i preko toga se epoxyra. Bolja je metoda na mokro jer drvo vise upije epoxy i rowning ne ostane "gladan". I manja je mogućnost da ostane mjehurića zraka između platna i drva.

Naravno budala ja pa zamjeso vise epoxy nego sto mi treba pa sam pola bacio.

Jakoooo je važno točan omjer zamjesati A i B komponente kod epoxy jer dodavanje manje ili vise B komponente nećete postići da brze ili sporije veze nego se neće nikada stisnuti!!!!!

Zagor

Kugla donesem na okupljanje forumasa na degustaciju. Samo cu ja nazdravljati pivom jer vino nepijem  :occasion14:

Zagor

Citat:
Ali opet, svaka čast, treba imati i vremena i živaca za tako nešto! :notworthy:

Vremena se nađe, a radim iz gusta za sebe pa imam živaca gustati u svakoj fazi rada. I naravno veselit ce me gotovi proizvod za koji znam da ce biti čvrst, trajan i napravit kako spada. Nadam se  :stripii:

jancika

Svaka cast....jako lijepo i precizno....samo nikako da bude gotovo  :hello2:

Zagor

Ja ti to polako kao special agent Jethro Gibbs sve prvo dobro premjeriti okom i ispipati rukama pa onda kroz cijeli serial laganini u podrumu  :stripii:

DIDAPATAK

..to je pravi uzor  :ok:
.. :baba:
p.s...ja sam još na nivou Grunfa  :stripii: