Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

kawasaki

Brzi od Bolena.

šime

Pozdrav svima, nakon dužeg vremena eto mene, ako je  čamac zeleni kratki sa Hondom onda je to Marin lopina iz Aljmaša, za druge neznam nisam siguran ali čuo sam da su uhvačeni poznat krivolovci navodno iz Brijesta,   sa juga 2 i  jedan vrlo poznati iz Aljmaša, samo ta kombinacija malo neštima ali sve je moguće.

Jožef1

ja čuo kako su uhvaćena trojica ribokradica te kako će biti drastično kažnjeni  :thumbsup: o komu se radi, ne znam- navodno su se muvali u blizini Kopačkog rita  :dontknow: neki govore o kazni od 50 tisuća kuna, čak i zatvorske kazne, tko će ga znati.  :hello2:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

maverick

Stara vijest...prije par dana, imas negdje iza pise...trojica , ekipa koja radi iz Aljmasa, vise manje svima poznati  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

viest nije najnovija, nisam htio prije pisati o tomu jer svatko svašta priča ali vidim kako je istina  :thumbsup: neka su uhvaćena!! Vjerujem kako će biti adekvatno kažnjeni.

GOGAŠ

Neko će reći nije u temi ali
ako je DRAVA i DUNAV , UŠĆE u pitanju ,
Bački Monoštor, Apatin , Sombor tada je i
KOPAČKI RIT u ?.

http://www.soinfo.org/vesti/vest/11811/1/Jednaka-zastita-preko-granica/

jura

Gogaš daj pojasni šta želiš reći s ovim  :icon_scratch:  :icon_scratch:

Jožef1

GOGAŠ- ni meni nije jasno što s time želiš reći  :icon_scratch: Ali da te upitam: gdje se to Mađarska i Srbija graniče sa Dunavom i Dravom... :help:

GOGAŠ

Ovo je slatko dragi Jozef1. :thumbsup:

Preko Batine a tu je i Kopačevo.

Koliko znam DRAVA teče i kroz Austriju pa i u Hrvatsku a možda čak i deli granicu
(mislim, nisam siguran, pogledaću sad na Google).

E sad Srbija i Mađarska se dogovaraju bez KOPAČKOG RITA,
da je istina to neželim.

Meni je jasno da mora biti i KOPAČKI RIT uključen.

Naravno Hrvatska
od tromeđe imaš 30-ak km do rita.

mossi

Na žalost novinar iz soinfo.org je verovatno vrlo nekompetentna ličnost i nije adekvatno napiso članak.

Lično poznajem Tibora Mikušku iz Društva za očuvanje ptica,
trebali smo nešto raditi ali sam ja od toga odustao.
Nije mi se mnogo toga dopalo u predlozima g. Mikuške.  :nono:

Sve u svemu još pre dve godine Tibor je propovedao priču o medjudržavnoj zaštiti ptica na
celoj ovoj regiji koju obuhvata Kopački rit i Gornje podunavlje, a verovatno i na severu deo Madjarske.

Tako da.. novinarka je ... nestručna tj nema pojma.
A tekst nebulozan.

Evo jedan mali tekst o tome:
http://www.zeleni-osijek.hr/rezervat-biosfere-mura-drava-dunav-utociste-za-vise-od-163000-ptica-mocvarica_41_n

Cela ta priča oko triangla HR/HU/SR biće izvodljiva tek kad sve tri članice postanu deo istog jata. EU

Dotle.. će nam samo komarci biti zajednički!  :toothy2: :help:

šime

Da sve ok ,ali pitam se dali će biti mjesta u granicama (Dunav) Kopačkog rita u nekoj takvoj viziji "zaštite" Kopačkog rita i za nas sportske ribiče, bojim se da ne.Ako ga proglase rezervatom ili najvišim mogućim stupnjem zaštite onda naše pecanje na tom području ide u zaborav.U ovom i svakom drugom slučaju u svi raspravama i donošenju odluka pa i zakona ,zajednice ribolovnih društava i Srbije i Hrvatske MORAJU biti uključeni.A poznavajući rad(zapravo neprepoznavanje krucijalnih problema)postojeće sportsko ribolovne zajednice-društva(iznimno razjedinjena i bave se samim sobom)ništa od toga.Ima krasnih ljudi koje vode zajednice u pravom smjeru samo mislim da su u manjini.Stoga se bojim da što se tiče Kopačkog rita može se vrlo lako dogoditi da samo jednog dana (a debelo sam uvjeren da hoće i to vrlo brzo)dođe i kažu VIŠE NEMOŽETE tamo pecati.

maverick

Nama bi još i mogli ali mislim da u Srbiji tesko da tako od toga svega nista...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Na TV kanalu F&H, za koji sam imao priliku nešto da radim, stalno se provlače emisije o njihovim lovnim područjima.
Nekada su to bila državna gazdinstva, a sad su data privatnicima u koncesiju na xxx godina.
Toga se ja najviše bojim, da će nekom pasti na pamet da izrentira velike lovne parcele.
A kad se to desi evo nama ograde, a onda baj baj  :hello: :wave:
Kad ti zabrane prolaz, zabranili su ti sve.
Na karju će nam ostati neke male enklavice na kojima će pecati raja,
a oni sa dubljim džepom će pecati po vodama tipa Joca, ili negde po belom svetu.

Ali ko zna, možda dobijemo još koju godinu bonusa!   :help: :toothy2:

šime

Upravo tako , mnoga lovna gospodarstva su otišla u koncesiju privatnicima,a mislim da bi mogla i vodna gospodarstva također u koncesiju, vlada Republuke Hrvatske je pokušala (nije još u proceduri),ali vjerujem da su nacrti u izradi zakona u svezi toga.Malo se digla prašina i od jednom se zašutilo,raja digla glas da se ne rasprodaju strateške grane ,šume, vode i slično .Neće u prodaju ,ali vjerovatno u koncesiju pa tu postoji bojazan da se zakupe određene površine  pa onda good bay pecaroši.Vjerovatno to neće biti vrlo brzo,ali smatram da bi sye moglo desiti,samo područje Kopačkog rita je nama ribolovcima zanimljivo i tu bi se mogle dogoditi(malo teže-međunarodna voda Dunava)zabrane ribolova,eto koliko sam načuo raditi će se monitoring flore i faune (naročito poslije ribara) na tom području ,pa ako se ustanovi da je ona smanjena ili ugrožena eto nama EMBARGA, pa ti dokazuj da je jednom politikom vođenja (davanja koncesije ribarima)JU kopački rit sama prouzročila deficit ili ugroženost flore i faune.

maverick

Bas na tv-u emisija o tradicijskom ribolovu i Kopačkom ritu...hoce da im se dozvoli privredni ribolov...sreća pa Opačić je pametan čovjek....pa ih je lagano lansirao na odjeb...