Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

90 posto ribolovaca u pecanju na Dunavu trazi ekonomsku računicu u tome...zbraaja se gorivo za auto, gorivo za čamac...pribor...potrošni materijal ...i sad se tu nadje rj koji kaze da bi zabranio spavanje....ajd kontroliraj se sta pises  :icon_biggrin: to spavanje smeta samo tebi...jer ti kabinasi sjednu na mjesto i pecaju....niti sam ja niti si ti nesto bolji od njih...
u normalnim zemljama kad upecas prvu ribu..npr smudja ili pustis ili odmah ides kuci....nema dalje....nema cak ni pecanja po noci ali ima spavanja na vodi....

Sam problemm kopčkog rita je prekomjerni izlov...ribari...strujarosi...ribiči....redom....a kako doprinosimo tome....da napisem koliko vas uopce kupi dozvolu svake godine...a pravila bi krojili...uh...od sebe prvo...pa onda utjecati na ostale
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Slaven

Teško će se tu išta promjenit, ajd jedino da se zabrani ribarima. Šime je fino to smislio i čovijek se kuži kako šta i kome se treba obratiti i to pozdravljam, ali napominjem sve je to jakooo teško sprovedivo zato što smo mi takav narod hebiga. Na primjer da se kao organiziraju prosvijedi, koliko bi ljudi stvarno došlo na te prosvijede, realno 10% od očekivanog. Glavni izgovor bi nam bio, pa šta da se ja tamo "blamiram" i da prosvjedujem, za koga, za nekog da on ulovi koju ribu više, itd itd itd. Premalo je istinskih zaljubljenika, evo ja predlažem da se ukinu ribari i barem 5godina da na Dravi i Dunavu bude režim C&R za soma, smuđa i šarana, ko voli jest ribu nek si upeca koju deveriku, mrenu ili babušku. U tih 5 godina nek se pojavi novi soj sportskih ribiča i nakon toga nek svi poštivaju donesena pravila i eto to je jedino pravo riješenje. Isto nam je u svemu, javnim službama, poslovanju, neplačanju, monopolima, fuj fuj fuj.....

Taj problem je dublji od same zabrane da se nešta smije ili nesmije

maverick

Sve se to može ali ...teško ce se promjeniti svijest i nacin razmisljanja....treba poci prvo od sebe pa onda traziti od drugih nesto drugo....to se jos godinama nece promjeniti...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Deki nisam se htio uključivati u bilo koju raspravu zadnje vrijeme oko ovoga problema samo da bih došao do ovoga što sada pišem. Vidio sam da nas sa velikim ogorčenju bez obzira nkako i nakoji to nači manifestira, sve ama baš sve tišti, i to mi vjerujte daje podstreka da idem dalje za riješavanja ovoga goručeg problema, ma dečki ne bojim se nikoga od ovih koji su upleteni u to sranj.... i kada vidim i čitam vaša razmišljanja IDEM DO KRAJA, negdje mora puknuti, možda neto će kazati vidi budalu, ali to može onaj koji ne razumije što je ljubav prema Dravi i Dunavu i odmah takvima opraštam P.S. došao sam do Vlade sa tim pitanjem i čekam pisani odgovor.

Retfalački mačak

Šime pridružujem se stavu, razmišljanju i izjavljujem da imaš  moju podršku u svemu.

dravski pecaros

šime cim bude konkretnih saznanja i odluka za kretanje u akciju ak se moze pomoci javi  :icon_thumright:

Jožef1

Šime- imaš moju potporu u svakome pogledu, računaj i na mene, zovi, samo zovi.... :thumbsup:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Jožef1

i moj slučajali svakako obratimo pažnju na ono što piše tole. Dva puta javi za mreže i prave se tupani..., zar se tu radi o nekomu organiziranome kriminalu???, da je kriminal što rade JE!, NIKAKO POJEDINAČNO ne uzimati "pravdu" u svoje ruke, jer samo će dobronamjerni pijedinci nastradati! Ljudi, čuvajmo jedni druge, kako bi nam i djeca to isto činila sutra....

Jožef1

I još nešto: treba se izboriti za to kako sa jednom vađenom dozvolom omogućuje pecanje na obije rijeke, je nije niti Drava ni Dunav ničija privatna prčija!!!!!

rj

Citat: maverick  u Siječanj 07, 2013, 11:54:17
90 posto ribolovaca u pecanju na Dunavu trazi ekonomsku računicu u tome...zbraaja se gorivo za auto, gorivo za čamac...pribor...potrošni materijal ...i sad se tu nadje rj koji kaze da bi zabranio spavanje....ajd kontroliraj se sta pises  :icon_biggrin: to spavanje smeta samo tebi...jer ti kabinasi sjednu na mjesto i pecaju....niti sam ja niti si ti nesto bolji od njih...
u normalnim zemljama kad upecas prvu ribu..npr smudja ili pustis ili odmah ides kuci....nema dalje....nema cak ni pecanja po noci ali ima spavanja na vodi....

Sam problemm kopčkog rita je prekomjerni izlov...ribari...strujarosi...ribiči....redom....a kako doprinosimo tome....da napisem koliko vas uopce kupi dozvolu svake godine...a pravila bi krojili...uh...od sebe prvo...pa onda utjecati na ostale

meni spavanje u parku prirode ni najmanje ne smeta ...ja svoju ribu nađem i ulovim ...rjeć je bila o problemima sa ribarima ja samo tvrdim da su ribari za nas "sportske ribolovce " kišne gliste i tema je licemjerna to dokažem kad god poželite
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

prvo sto si napisao da ti smeta je spavanje...a druge probleme si zanemario...sjedi KEC  :icon_biggrin:

rj

citiraj mi gdje sam napisao da mi smeta spavanje ....rječ je bila o ribarima a ja sam se nadovezao da so problem i ribići ....iza te tvrdnje i sad stojim ...svaki dan sam tamo i znam o ćemu pišem ....dakle tema je licemjerna ....

maverick

ali moras priznati da na dunavu na tom potezu imas od pedeset tri postena pecarosa...ostale mozes ladno otjerati odande...pogotovo smudjarose...prekomjerni ulovi...hrpa ulova ispod mjere....ribari su prica koja ocito zavrsava ove godine a sta s ostalim....sta s policijom koja peca umjesto da radi svoj posao....sta s policijom koja peca u zabrani...pa dobivali smo slike od kolega od preko koji su ih uslikali...

trulo je to sve kompletno...u tom je problem...

maverick

Citat: rj  u Siječanj 06, 2013, 19:34:37
NIŠTA OD TOGA  zaboravi ...samo jedno je rješenje ...zabrana privrednog ribolova i zabrana noćenja na području parka prirode a to nikad neće proč

zatamnio sam ti da malo bolje vidis  :icon_biggrin: onim slovom I izmedju si problem razdijelio na dva dijela  :icon_biggrin:

rj

jesi bosanac ali probaj ponovo .... :icon_biggrin: proćitaj cjeli post ...jel se radi o PROBLEMU ili SMETNJI kako si ti naveo ....šaranđije si zaboravio ....eeee kume jesenac u starom dunavu noćilo se po 4-5 dana...10 ćamaca ... a kući vukle desetine šarana .....