Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

kobac

Malo si promjenio, ali i da ti odgovorim oko ribarnica, ko danas ima ribarnice, veliki trgovački lanci, znači strani kapital koji neda malom čovijeku da diše, nedaj bože da nešt i zaradi, čkomi tamo i ne mrdaj :pirate:
[/quote]

da ima neš malo tih privatnih ribarnica ali koliko čujem čisto preživljavanje, a ribari prodaju u vukovaru na piji koliko sam čuo (nisam odavno bio), osim šarića koji ustvari sada radi za PP orahovica i sva riba u konzumu i sl. ribarnicama je većinom iz PP orahovice pa tako i nešto dunavske koju šarić izlovi (a koliko sam odnese, kada, kako :eggs:)

kobac

e moj mario ček samo dok se sad uključe ovi što se vrate sa dunava-hih
jebali smo mačku...
lupetamo cijeli dan gluposti jer očito nemamo šta drugo raditi (ručak sam napravio,snijeg očistio, a sad pravim kolače).. :rofl2:

joker

alaj ste otisli nadaleko al mislim da tu nece biti nikakvog pomaka u savjesti ribolovaca uvijek ce biti Za i Protiv.najlakse je covjeka udariti po novcaniku ili mu dati ko zna koliko robije al nemojmo biti djeca covjek je kao i zivotinja kad je ugrozen spreman je na svasta a to nije dobro.da covjek ima normalnu placu nebi to radio treba prehraniti familiju.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

maverick

Problema je puno...
Kao prvo svi smo različiti, imamo drukcije poglede na svijet , na ljubav, na posao...s 40 godina sam naučio da je tesko nametati jednoumlje ...tesko je ispravljati krive drine. Osobno sam pokusao svasta i nesto je imalo odijeka a nesto nije.
Nas mentalitet je mahom lopovski... :toothy12: i tu je tesko nesto uciniti, igrati na svijest kolega..hm...mozes samo do neke granice...pokazati kako se lovi riba...mozes samo do neke granice...kasnije napreduju sami i rade ono sto oni zele..
Nama bi pomogla kvalitetna kontrola...ribara... pecaroša...restorana...itd itd. Mada mislim da u skorije vrijeme toga nece biti ni u Parku Prirode ni na Dravi...zasto je tako...jbg ne znam...sto stvari...takva drzava...takvi ljudi...Odustao sam od svega, odem na vodu, uzivam...hebe mi se ima li ribe... lopova...pametnih ...glupih...iskompleksiranih...retardiranih...i sto rece moj drug Darko neki dan....tesko je ovdje biti budala...jer konkurencija je stvarno prevelika  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alex7777

cinjenica je i slijedeca  DA GLUPOST BOLI , MNOGI BI VRISTALI   :stripii:  i ja ponekad zavristim   buahahahahahh   :takoje:

miha

dali je PARK PRIRODE javno poduzeče ....kolko vidim ovi novi bi sva javna poduzeča ukinili i onda napravili jedan veliki holding koji bi sve to vodio ....a šta onda ako to bude ...dobro ja samo glasno razmišljam ...

rj

Citat: kobac  u Siječanj 05, 2016, 16:14:50
To što velis nema veze s vezom, divljeg smudja prodaju restoranima upravo ribari (zato to i je privredni ribolov), a prodaja ribe ulovljene u sportskom ribolovu je apsolutno zabranjena i to nije sportski ili rekreacijski ribolov i nema veze s stjecanjem materijalnom koristi, a na jednoj temi sam to i komentirao, dozvolu kupujemo radi rekreacije i sporta (tako je barem zamišljeno) odnosno to dobijaš kupnjom ribolovnice e sad kako to ljudi shvaćaju i kakav je nas mentalitet, je već neka druga prica...

jel "privredni ribolov" na rijekama u RH  nije zakonom zabranjen  :sha:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

kobac

Citat: rj  u Siječanj 05, 2016, 19:17:03
Citat: kobac  u Siječanj 05, 2016, 16:14:50
To što velis nema veze s vezom, divljeg smudja prodaju restoranima upravo ribari (zato to i je privredni ribolov), a prodaja ribe ulovljene u sportskom ribolovu je apsolutno zabranjena i to nije sportski ili rekreacijski ribolov i nema veze s stjecanjem materijalnom koristi, a na jednoj temi sam to i komentirao, dozvolu kupujemo radi rekreacije i sporta (tako je barem zamišljeno) odnosno to dobijaš kupnjom ribolovnice e sad kako to ljudi shvaćaju i kakav je nas mentalitet, je već neka druga prica...

jel "privredni ribolov" na rijekama u RH  nije zakonom zabranjen  :sha:

možda sam se krivo izrazio:

5.   gospodarski ribolov jest lov riba radi stjecanja dohotka, uz uporabu ribolovnih alata i opreme

dravski pecaros

juče od 14-15 h je bio jedan jako dobar dokumentarac opcenito o kopačkom ritu...

baka

Gledao. Mikuška se bori da PP Kopački postane Nacionalni park. To sam slušao i raspravljao o tome već ne znam koliko puta s takvima što se zalažu za to. Ma nema teorije, za mene je to budalaština samo takva. Nitko od njih mi ne zna odgovoriti na najjednostavnije pitanje: Koje bi trebalo biti početno stanje prije proglašenja NP?, jer poslije toga nema više nikakvih zahvata u Kopačkom. To znači da nema više čišćenja kanala, nema dizanja i spuštanja vodnih stepenica, što bi sa ustavama, što bi sa Dravom koja je nekad slobodno tekla preko Stare Drave u Kopački kad su velike vode.  To bi sve propalo i presušilo kad bi ostalo ovako kao danas, iako ni sada nije daleko od toga. Ma gluposti!
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Slaven

Baka dobro kažeš, a šta i sa plantažama topola u tom slučaju

mossi

Kako pričaju i NP Fruška gora i NP Djerdap .. to su najgore čuvani i održavani regioni.
Iako teško da mogu biti lošiji od ovih naših .. al ajde.   :BangHead:

maverick

Citat: baka  u Siječanj 07, 2016, 20:43:14
Gledao. Mikuška se bori da PP Kopački postane Nacionalni park. To sam slušao i raspravljao o tome već ne znam koliko puta s takvima što se zalažu za to. Ma nema teorije, za mene je to budalaština samo takva. Nitko od njih mi ne zna odgovoriti na najjednostavnije pitanje: Koje bi trebalo biti početno stanje prije proglašenja NP?, jer poslije toga nema više nikakvih zahvata u Kopačkom. To znači da nema više čišćenja kanala, nema dizanja i spuštanja vodnih stepenica, što bi sa ustavama, što bi sa Dravom koja je nekad slobodno tekla preko Stare Drave u Kopački kad su velike vode.  To bi sve propalo i presušilo kad bi ostalo ovako kao danas, iako ni sada nije daleko od toga. Ma gluposti!
I najbitnije , bilo bi zabranjeno pecanje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

Hmmm možda bi to bilo i dobro da zabrane pecanje tamo jer se onda nebi smjelo tamo ni mreža a ni ostalih gluposti biti, samo i to mi kad drugi put pročitam zvuči nemoguće u našoj državi...onda bi tek bilo krivolova i svega jer bi bila manja kontrola...

dravski pecaros

Citat: baka  u Siječanj 07, 2016, 20:43:14
vjerovatno ljudi kojima je to struka znaju više od nas..ispričavam se ako ste  ivi po struci tako kvalificirani...  :hi: