Cekati ili traziti?

Autor urtelja, Kolovoz 28, 2016, 10:28:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

činjenica je da konstantno love upravo oni koji "razmišljaju" kao smuđ  :takoje:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

dac

Naravno da love.....   :occasion14:      :ok:   ...razlikuju razmišljanje od "razmišljanja" !!   :bye:

kockar

Heheh uvek mi padnu na pamet neki ultra teoreticari...ja bih to formulisao ovako:
1. To sto se jako puno trudis da jako puno razmisljas, ne mora da zanci da zaista i razmisljas!
2. To sto si smislio i deluje ti jako logicno znaci da je zaista tako. ;)
3. Sve navedeno s moze primeniti i na autora. :*
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

Cirilo

Bilo bi vrhunski kada bi Urtelja koji je postavio pitanje i pokrenuo temu, sada i primenio neke od saveta i misljenja odavde, i kada bi sve to donelo rezultat na vodi!!!  :takoje:

ibro dirka

Nemaju veze s vezom ovi savjeti ako nije lokacija i vrijeme valjana...tražiti pravo mjesto i čekati na pravom mjestu.

Smithwick maniac

Citat: ibro dirka  u Rujan 06, 2016, 11:43:05
Nemaju veze s vezom ovi savjeti ako nije lokacija i vrijeme valjana...tražiti pravo mjesto i čekati na pravom mjestu.

To je uvijek alfa i omega na pecanju
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

Cirilo

Citat: ibro dirka  u Rujan 06, 2016, 11:43:05

Ja sam najpre ovo napisao da bi Urtelja ovde stavio par nedavnih desavanja sa vode  :icon_thumright:

Hudini

Svaka filozofija i davanje formula za siguran ulov je bezveze. Pokušao sam samo pobit tu teoriju o miru i mraku vs svjetlo i buka. Jer u Luci ne vijaju i ne jedu jedni te isti smuđevi pa da im smeta, odnosno ne smeta. Dosta tu sreća ima ulogu a daleko manje filozofije o čekanju, traženju, boji, vibraciji i ostalom. Osobno imam jednu poziciji koja ima prepreku. Par dana ga čekam po 2 sata i dobijem ga redovito, ostali pored mene ne. Kombinacija sve i svačega plus sudbina i eto. Sve ostalo filozofiranje oduzima prostor u glavi za uživanjem

maverick

Urtelja...bas čekam izvjestaj...
A svatko ima neku tajnu poziciju, neku tajnu prezentaciju...neko mjesto koje mu uvijek nosi ribu i tako unedogled....recepta nema...mora se na vodu i mora se pecati...i voditi sam svoje bitke u pecanju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Ja kad ga nadjem, a neće - lupam ga po glavi dok ne oće!  :takoje: :tongue3:

pajdo77

Ja nemam svoju poziciju koja mi daje ribu,nemam ni tajnu poziciju,ja uopće nemam poziciju i ne hvatam ribu :dontknow:. Sad,jučer sam bio kod Osječkog Tranzita ispod bolnice,tamo ima kamenja u obali i kamenito je dno,baš se vidi kako voda valja preko njega. Jedino što mi se baš ne sviđa je što je voda brza ko sam vrag,dubine ima jer inače ne bi mogli pristajati šlepovi na istovar ili utovar. zanima me dal da više bacam na vodu gdje je mirnija voda pa prevlačim preko tih brzaka ili da bacam u njih jer su oni odmah u obali? Ne mogu jigati jer mi još struna ne stiže pa bacam samo neke voblere. Ima tu koja stotka metara a nezgodno mi tu daljinu obići skačući po tom kliskom kamenju metar po metar,zato me zanima gdje da forsiram,brza voda uz obalu,sporija na vodi ili mjesec dana da bacam,jedan dan deset metara pa drugi opet isto i eto božića dok sve to obiđem

Stepa

Oni koji me poznaju znaju kakav je žurnal kad sam na vodi  :stripii: :stripii: slušali smo glazbu toliko glasno da su valovi od basa se pravili i LOVILI smuđa,najvećeg smuđa sam kresnio ispod čamca na zvuke ac/dc isto pojačano do ibera.
Bilo je situacija dok sam bio mlađi da sam se šuljao gdje je raub i kad bi napravio nešto nešto neprirodno smuđ se pomakne za nekoliko metara dovoljno da nemogu varalicu zabacit tamo.
Svaki izlazak je nešto novo,drugo mjesto druga varalica itd.
Zadnje pecanje relativno visoka voda sve neke top pozicije su bile zauzete usidrim se gdje se valjda nikad niko nije usidrio za blinkat smuđa,odradim klasika noć vobleri, gume i sad već pomalo očajan kopam po torbi imali još nešto što nisam probao :sha: i nađem punu kutiju Smuki vralica  :takoje: :ok: rez. jedan od 4,5 kg i jedan 1,5 kg na meter vode na pijesku :uf:
Predprošlu god smo extra lovili na Dokovog Trigera,prošlu na Spickeya i Pike shada ovaj put je Smuki, bože budi pametan :hi:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Brk

Fora mi je tema..
Kolko sam skužio radi se o pecanju sa obale.

Kad se prisjetim početaka svojih još ko klinac. :sha:
Prvu sezonu kad sam krenuo lovit smukije mislil sam da ih u savi ima premalo da bi se uopče pecali.. prođe jesen-zima.. a ja smukija nisam ni vidio a kamoli ulovio. :stripii:
Al več iduče sezone sam bio mudriji i pratio u stopu starije ribolovce koji su jako dobro peglali u to vrijeme... al su me negdje psovali.. sigurno im se crnilo pred očima kad su vidli mene dosadnjakovića. :uf:

Sad u novije vrijeme nekak mi je sve to jednostavno.. imam hrpu mikrolokacija koje posječujem več godinama i uredno ih pretražujem. Nekad u sumrak krenem hodat i zaustavljam se na več dobro poznatim mikrolokacijama.. a nekad ako ima koja izdašnija, zastanem i lovim do kasno u noč na njoj.. nosim si i mali stolček, sjednem i pomalo..
I u ribolovu sa obale večinom pecam sa silikoncima, rijetko sa voblerima.. silikonćeki na laganim glavama nekak mi bolje daju smukije od voblera.. samo menjam često gramaže.. npr. ako ima kakav dublji vanjski prelaz  dubine, štenga, il sl. bacam 10-15 gr.. ak ima koja štenga il slično bliže obali bacam od 3 do 8 gr..i fino to funkcionira.. ne samo meni več i ekipi s kojom lovim. A smukiji su jedne sezone veči.. druge manji.. ovisi kakvi se pozicioniraju. Prošle sezone su se lovili mali najčešče.. na istim pozicijama di sam sezonu prije lovio lijepe ribe..baš me zanima kak bu ove jeseni.

:hi:

ibro dirka

Citat: pajdo77  u Rujan 06, 2016, 15:04:09
Ja nemam svoju poziciju koja mi daje ribu,nemam ni tajnu poziciju,ja uopće nemam poziciju i ne hvatam ribu :dontknow:. Sad,jučer sam bio kod Osječkog Tranzita ispod bolnice,tamo ima kamenja u obali i kamenito je dno,baš se vidi kako voda valja preko njega. Jedino što mi se baš ne sviđa je što je voda brza ko sam vrag,dubine ima jer inače ne bi mogli pristajati šlepovi na istovar ili utovar. zanima me dal da više bacam na vodu gdje je mirnija voda pa prevlačim preko tih brzaka ili da bacam u njih jer su oni odmah u obali? Ne mogu jigati jer mi još struna ne stiže pa bacam samo neke voblere. Ima tu koja stotka metara a nezgodno mi tu daljinu obići skačući po tom kliskom kamenju metar po metar,zato me zanima gdje da forsiram,brza voda uz obalu,sporija na vodi ili mjesec dana da bacam,jedan dan deset metara pa drugi opet isto i eto božića dok sve to obiđem

Pajdo šetao sam danas šetnicom i vidio dosta rauba uz kamen ispod Servisa pa sve do početka šetnice. Ima dosta kedera u kamenu.

pajdo77