Trojan 200 gumenjak, isplati li se i kako uzeti?

Autor Dukulele, Rujan 05, 2016, 11:11:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dukulele

Hi momci ribolovci!

'Vako,  posto prizeljkujem camac vec ohoho, a mali je stan i placa jadna - zapeo mi je za oko ovaj gumenjak za 2700kn na kojeg mogu namontirat i elektricni motoric pa kontam da bi mi to za Dravu  bilo super.

E sad,  posto su to slovenci, el ja tu sad placam neku carinu il nekog vraga ako to narucujem iz Hrvatske?

Link na gumosh u pitanju
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

Bakara

Izvini ako je offtopic, ali reci cu ti moje misljenje. Dok uzmes taj camac, sutra mozda i taj elektro motorcic, to je fina suma novca. Za pare koje bi dao na gumenjaka, mislim da mozes da nadjes neki polovan camac, da li metalni...a drveni sigurno. Sa malim gumenjacima je nemoguce veslati, tacnije, moras da stanes na pramac na kolena, i da odatle veslas jer ako veslas sa sredine ili otpozadi, nemas skoro nikakvu kontrolu.
Druga stvar, 2m ti na suvom izgleda ne bas toliko malo, ali kad ga stavis na vodu, bice ti smesno.
Razumem ja da uzeti normalan camac povlaci jos neke stvari kao sto su, gde ga drzati, treba ga obilaziti, krpiti ili nesto drugo, ali ako ti udjes jednom u to, tj nabavis camac, za sve ostalo ces da se snadjes kako znas i umes :)
:occasion14:

mossi

Dukulele

@Bakara, ma kakvi offtopic, shvacam sto zelis reci, tu se upravo i lomim, ovo je neki komfor sto se tice promjene lokacije, spremanja i izletovanja, ali povlaci sa sobom drugi set problema i tu si totalno u pravu ocito :)

Ovo za veslanje, o tom bas i nisam razmisljo, vjerujem da i to drzi vodu, neb se bas htio ni naradit ko na bausteli zbog to malo sirotinje od ribe sto ja na svoj maslacak uvatim.

Hvala ;)

@Mossi,   eee gledo sam te neke kajakone na decathlonu isto!
Ima ih tu, e sad znaci koji,  neam pojma tocno ... ili ako imas neku preporukicu micu, pucaj mi u prsa! :)

I da velim, moji izlasci bi bili uglavnom okolica Osijeka, znaci malo Drava parsto metara gore dole ovo ono.  I imam shemu s prijevozom pa bi volio iskusiti dnevni spust  od Donjeg Miholjca pa sve do Osijeka.
Eto to bi bilo to!

Bakara

:thumbsup:
A ako se odlucis za takvo nesto malo i portabilno, slozio bih se sa mossi-em da je kajak bolje resenje od onog gumenog camca

Zagor

U kayak je rizičan za zimu, ja imam kanu i imao sam RISov gumenjak 2,3m. Na dravi mi je bolji bio gumenjak jer je bio stabilniji i mogao se lijepo usidriti da ga voda ne samara. Za rukavce i bare mi je bolji bio kanu.
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

Dukulele

A bemliga sad.  Da ja to mogu oprobat da ja vidim kolko sam ja komotan pa bi znao.  Nije mi bas ni do izvrtanja u rikverc u ladnu Dravu  :)  A ak bi uzo  elektromotorce, onda neb moro tolko puno veslat kontam.

Ima li neko kombinaciju gumenjaka i elektromotora? Kolko je to efikasno i uporabljivo ako su komponente tog nekog nizeg srednjeg cjenovnog ranga?

Zagor

Gumenjak od 2,3m sa tvrdom podnicom je nekih 30kg. Mislim da bi ga elektromotor mogao terati uzvodno. Ja i kolega smo ga probali veslati uzvodno ali nije išlo , stajali na mjestu dok se nismo izmorili, a onda do obale i nosili  :stripii:  :uf:

Zagor

Za 2700 možeš napraviti od šperploče camcic od nekih 3-3,5m

DIDAPATAK

..a i ja sam zbog nestašice para a velikih želja razmišljao kao ti ..mislim da je to neki prirodan put prvih koraka u ribolovu/nautici  :ok:
..uvijek je negdje tamo preko ili baš kod onih klada bolja pozicija  :mt1032:
..ali bitna je sigurnost..prije i poslije svega..
..ako raspolažeš sa tih 2700kn imaš i 300 za transport..pa..papiri..pa vesla..pa sidro..
..za te pare na vrpici imaš drveni čikl sa lamom ili bez..sa papirima..kao prvu mogućnost..
..stepenica dalje..401..elan..sasvim upotrebljiv za manje zahtjevne pecaroše/nautičare..
..elan 402 se da naći( po zimi...a dolazi,he,he) od 4000-6000kn....
..pa Orašje.. :notworthy:..od 5000 - 10000 kn..već sa motorom i ostalim sitnicama
..negledam u tvoj novčanik ali ..2700kn za gumenjak koji u realnosti može poslužiti samo kao tender(pomoćni) su vezane pare za malo koristi i pitanje hoćeš li ih ikad vratiti..
.. :baba:

Dukulele

Zagore pocinjem shvacat problematiku, al lijepo je sto gumenjak mog odvest na more lagano, na drugu vodu eventualno  (preko ljeta znam gostovat u Miholjcu po par dana kod Kine). Ne treba mi vez isto, a ni dozvola (ako se ne varam).

A sad ovo sto kazes za camac od sperploce, el to neka shega i zezancija ili ima to neko da to radi? Odlazimo lagano mozda i u offtopic,  ali ajde ak ti se da da napises ko to radi, kako ti sta, kak se to registrira?  Moze i u PM ak ti nije problem :)

@DIDAPATAK :) Znaci poznas moje stanje trenutno, uprav to prolazim :)  Volim se ja i podruzit i to sve, nije problem ni u parama i to, ali volem da imam svoj komoditet, eno kad idem s Pajdom, to su prijetnje, zlostavljanja, mobbing, otimanje ribe, bacanje pijeska u masinicu i znas kak je to :)  Salim se, sve je to super, al onda ovisim o nekom drugom i nije uvijek lako uskladiti vremena i zelje pecarosa.

Ma raspolazem s nekih 5000kn, da je prodavac neki ok lik i da dadne na 2-3 puta, raspolago bi i vecom sumom vjerojatno.
Hvala na ovim nabrajanjima i argumentaciji, sad ja to sve gledam odjednom pa mi je too much, moram guglat da vidim o cem pricas prvo :)

šajzika

Ja sam extra orasje s ceradom inox skarama el instalacijom poklonio za 5500. Pa ti gpedaj. A to je za gumija , camac i pol
Audentes fortuna iuvat

DIDAPATAK

..ma pošalji mob na pp pa ti se javim ..odemo na turneju tri piva/tri veza,he,he  :ok:..pa vidiš i razmisliš..dotle pare sakrij i od sebe  :stripii:
.. :baba:
.p.s...apsolutno se slažem sa Šajzikom

šajzika

Mali dodatak.
Tu na forumu sam kupio tomos10 s papirima za 200eur. Tomos ljepo radi i ide.
Kad se malo zbrojis i pretumbas bolje da skupis jos malo pa kupi  dobro tj nesto sto ce ljepo sluzit.
A te pare ces dobit nazad pri prodaji.
Audentes fortuna iuvat

maverick

Ne plaćaš nista kad uvozis iz Slovenije...jer ga neces ni registrirati....Ali ovi ispred mene su ti sve objasnili...kad ga kupiš...obicno se razocaras...ja sam kupio i stavio parsun 5ks...iskreno na dravi ne ide nikako...ja 190 pa ni nema mjesta ni za mene samog...nedavno ga prodao...
Jedina prednost je sloboda...napuhaš ga tamo ili vamo pa imas neko plovilo...no ako je zima dok ga sastavis vec si se uznojio i pecanje je propalo...ako je ljeto...dok ga rastaviš izhebu te komarci za dva zivota...
Da ne kazem da je 400  eura za njega....200 za elektro motor i 100 za bilo kakav akumulator...za 700 eura vec imas  drvenjak i lamu...je sporo i imas neku obvezu da odlazis i praznis vodu ali mozes ga vezati i uz vrbu ...ne treba ti neki vez...a o stabilnosti i pecanju iz te dvije stvari ne bih ni pričao....čikl je ipak ladja...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"