Trojan 200 gumenjak, isplati li se i kako uzeti?

Autor Dukulele, Rujan 05, 2016, 11:11:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dukulele

Citat: šajzika  u Rujan 05, 2016, 13:18:10
Ja sam extra orasje s ceradom inox skarama el instalacijom poklonio za 5500. Pa ti gpedaj. A to je za gumija , camac i pol

Pa to nije u redu :(  A bokte, pa tak sta bi i ja odma iskesiro.   Ma naci cu ja nesto jedared,  i corava koka ubode zrno pa ce i Dukulele valjda :)
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

Dukulele

Sve jasno ljudi. Uvjerili ste me da mi to uopce kao prvo nije niti mudra investicija i zasto je tako.  A nista, pomalo pratit oglase i uokvirit se u nekih 5-7 tisuca kuna i cekat pravu priliku nekog nanerviranog ribica :)

Bakara

:ok:
Bio sam i ja u slicnoj situaciji pre 3 godine(nije davno) pa sam se ipak odlucio za camac od cvrstog materijala. I koliko god da ti nije bitno u startu koliko ces kasnije prodajom toga izvuci, kad dodje prodaja, veoma ti je bitno, jer ce ti onda znaciti svaka para da se uklopis u nesto "bas dobro". Ja sam sa proslim camcem i motorom posle jedne sezone, bio u plusu za 150e nakon prodaje, uzeo komplet camac-motor-prikolica za 600e a prodao sve to odvojeno za ukupno 750e :)

Sa onim gumenjakom bi, ja mislim, bacio pare, jer malo ljudi interesuje onakav camac.
Ja licno gledam na to kao na investiciju, ako se pametno uradi. Recimo, hocu da uzmem neku Yamahu High Trust; znam da su na ceni i da su odlicni motori, ali znam da je motor jako trazen i da u narednih par godina vrlo verovatno mogu izvuci iste pare. Em se vozis ko covek za to vreme, em ces je lako prodati :)

Ajd, sa srecom, i prati oglase!

maverick

A pitaj tonyc s foruma da ti nabavi broj od Kapraljevica .,...decko tu pored mene drzi čamac...neki trimaran od , plasticni od 4 metra...i gore ima nekog tomosa...prije nego je potonilo prodavao je za 5000...a sad poslije sigurno ide i jeftinije....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dukulele

Zagor

Citat:A sad ovo sto kazes za camac od sperploce, el to neka shega i zezancija ili ima to neko da to radi? Odlazimo lagano mozda i u offtopic,  ali ajde ak ti se da da napises ko to radi, kako ti sta, kak se to registrira?  Moze i u PM ak ti nije problem :)

2700kn je materijal, znaci bez prijave samogradnje, registracije i ruku majstora (da sam radiš).

Evo kako sam ja lutao.
Došao sa mora nazad na kontinent i ponovo krenuo na dravu. Fali more, fali plovidba, a nema posla ni novaca. I tako mlad i neiskusan sa njuskala kupim RISov gumenjak bez papira i izađe me 800kn.
Na prvom izlasku vidim da sam se zajebo i bezveze bacio novce. Reko bolje da sam dodo štogod i kupio kanu. Malo se opario, malo googlo i reko napravit cu si jedan. I tako potroši još 2000 i nest sitno, i opet već u prvoj plovidbi vidio da cu sa obale pecati. Rekoh sebi bolje da sam radio neki cikl i kupio polovni thomos.
Onda mi je došao kolega s idejom da napravimo neki manji camcic do 3,5m i podijelimo troškove pa da muvamo smuđa ko ljudi, a ne da ratujemo sa obale ko prašinari.
Malo razmišljam i vidim opet cu se sjebati, potrošiti novce i maštati kako je to pecati iz čamca.
Malo stao na loptu zbrojio se u glavi i rekoh ispod 4,5m i barem 1,5m širine neisplati se ulagati. Napravit cu lađu pa nek se vozam s njom i nekim thomosom dok neskupim lovu za bolji motor nego opet grlom u jagode i gledati sa obale kako ljudi hvataju ribu  :uf:

Nemoj zuriti, skupljaj lovu i kada budeš kupovo kupi da znaš za sta si sparo, a ne da i dalje mastas o ribolovu iz čamca.
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

Darko

ima na neptunu jedno orašje za 5000- 5500 kn sa prikolicom , jest da prikolica nema papire al vrijedi bar 700 eura  :hi:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Dukulele

Fala ekipica!

Gospoja je odobrila usmeno budget, tako da zaozbiljno daklem trazim camac, pa sad nec onda vise u ovaj topic dalje, ako neko nesto znade i imade, moze PP pacmo dalje lahko!

DIDAPATAK

Dukulele

Citat: Darko  u Rujan 05, 2016, 21:05:14
ima na neptunu jedno orašje za 5000- 5500 kn sa prikolicom , jest da prikolica nema papire al vrijedi bar 700 eura  :hi:

Darkec, doslo bi mornaricko izaslanstvo (nagovaram Pajdu da se provoza sa mnom do tebe na pivo)  iz donjeg grada u izvidnicu pogledat to Orasje,  sta kazes?

rsimon4

Citat: šajzika  u Rujan 05, 2016, 13:31:22
Mali dodatak.
Tu na forumu sam kupio tomos10 s papirima za 200eur. Tomos ljepo radi i ide.
Kad se malo zbrojis i pretumbas bolje da skupis jos malo pa kupi  dobro tj nesto sto ce ljepo sluzit.
A te pare ces dobit nazad pri prodaji.

Dobar je Tomosaki!
Sve drugo su kerovi samo je rottweiler pas!

NORIS vom Grunteblick

Darko

Citat: Dukulele  u Rujan 06, 2016, 08:55:28
Citat: Darko  u Rujan 05, 2016, 21:05:14

Darkec, doslo bi mornaricko izaslanstvo (nagovaram Pajdu da se provoza sa mnom do tebe na pivo)  iz donjeg grada u izvidnicu pogledat to Orasje,  sta kazes?

čamac je na suvom kod kolege u dvorištu , ako te zanima dođi pa ga možeš pogledat  :hi:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Dukulele

Super Darko, hvala puno :)
Evo skupim nekoga tko se kuzi u to (Sajzika, eventualno Maverick?)  jer to je za mene spansko selo a ne musica.  Pa doletimo, kontam sad za vikend.

šajzika

Maverick ti je kralj za to. Vidi sve i isciganit ce ti najbolji cijenu.
On kad ode od covjeka koji nesto prodaje, taj isti mora uzet kocku secera i casu vode jer mu nije dobro.
Neznam jel đuroos prodao svoga
Audentes fortuna iuvat

maverick

Ne pričaj gluposti... :stripii: cjenkati se malo je zdravo za živce...a i buhin i šajzika se kontaju u plastiku...tako da slobodno mozes poslusati i njihov savjet...sam se prave grbavi  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"